Home » , » Τα πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη και τα δεξιά ούγκανα.

Τα πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη και τα δεξιά ούγκανα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 | 6:16 μ.μ.


Θίχτηκαν. λέει, τα δεξιά τρολ, για μια συμβολική ενέργεια που έκαναν σήμερα μέλη του ΚΚΕ, τοποθετώντας δυο πανό στην Ακρόπολη σαν μια μορφή αντίδρασης στην επικύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές Βάσεις, που ψηφίζεται σήμερα στην βουλή.

Τους έπιασε ο πόνος για την "βεβήλωση" του "ιερού χώρου" από την ολιγόλεπτη εμφάνιση δυο πανό που σε λίγη ώρα απομακρύνθηκαν!  
Βλέπετε είναι πολύ επιλεκτική η "δεξιά τους αισθητική"

Να θυμίσουμε ότι αυτοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα, πριν κάποια χρόνια, όταν για τις διαφημιστικές ανάγκες της πολυεθνικής εταιρείας Coca-Cola οι κίονες του Παρθενώνα μετατρεπόταν σε μπουκάλια του αναψυκτικού.  

Επίσης, να χρησιμοποιείται η Ακρόπολις ως σκηνικό για διαφημίσεις στον οίκο μόδας Christian Dior για τη φωτογράφιση των μοντέλων του με τα φορέματα της νέας κολεξιόν του, δεν τους ενοχλεί. 

Φανταζόμαστε ότι η αισθητική τους δεν θα είχε πρόβλημα αν γινόταν πραγματικότητα μια απ' τις εκατοντάδες διαδικτυακές παρεμβάσεις που έγιναν τότε: "Μετά την πασαρέλα του Ντιόρ που θα κάνει γνωστή την Ακρόπολη σύμφωνα με τους τσάτσους, ας την δώσουμε κ στον Σειρηνάκη να γυρίσει καμιά αρχαιοελληνική τσόντα. Θα την μάθουν όλα τα τσοντάδικα του πλανήτη".

Κι' αυτό είναι το ελάχιστο. Να "νοικιάζει" δηλαδή η κυβέρνηση σε επιχειρηματίες τον χώρο της Ακρόπολης, και να παίρνει το σχετικό αντίτιμο. 

Ο μεγαλύτερος και ανεπανόρθωτος βανδαλισμός που έχει υποστεί η Ακρόπολη είναι ότι με εντολή της ανεκδιήγητης υπουργού Μενδώνη, έγινε ένα τεράστιο "πολιτιστικό έγκλημα" με τους τόνους τσιμέντο που έριξε στον χώρο (Διαβάστε εδώ). 

 Σ' όλα αυτά η "δεξιά τους αισθητική" έμεινε αλώβητη. Αυτό που την ενόχλησε ήταν ότι στο πλαίσιο λαϊκών κινητοποιήσεων που οργανώνει το ΚΚΕ ενάντια στην επικύρωση της Ελληνοαμερικανικής  Συμφωνίας  για τις βάσεις, τοποθέτησε δυο πανό στον "ιερό βράχο". 

Για τα δεξιά ούγκανα είναι αποδεκτό να χρησιμοποιούνται τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς για τις διαφημιστικές ανάγκες καπιταλιστών. Κανένα πρόβλημα δεν έχουν επίσης να τσιμεντώνονται αρχαιολογικοί χώροι. Το να αναρτά όμως δυο πανό το ΚΚΕ ... ε. αυτό δεν μπορεί να το αντέξουν!!!  

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

12 Μαΐου 2022 στις 10:08 μ.μ.

Τα παραμύθια δεν κάνουν τίποτε στο τσούξιμο.
Επικοινώνησε μαζί μου ένας φίλος που δουλεύει σε φαρμακείο. Θέλει να ευχαριστήσει το ΚΚΕ για την αντιιμπεριαλιστική και φιλειρηνική του δράση. Χάρη στο Κόμμα όλοι οι δεξιοί αγόρασαν βαζελίνη κι αλοιφές για το τσούξιμο. Ξεπούλησε όλο το στοκ το μαγαζί!
Για να είναι ευχαριστημένα τα δεξιά καρκινώματα, έπρεπε το ΚΚΕ να μην πάει με πανό στην Ακρόπολη, να ρίξει τσιμέντο. Γιατί άραγε τους ενόχλησε το ΚΚΕ; Ίσως γιατί κοιτάει τα συμφέροντα των εργαζομένων, κι όχι των πλουσίων παρασίτων που για χάρη τους η ΝΔ βάζει ως και βέτο στην ΕΕ! Οι δεξιοί θέλουν τα Μνημόνια, το ξεπούλημα, το πλιάτσικο, τον πόλεμο, αλλά «μην πειράξετε τους εφοπλιστές, κουφάλες Ευρωπαίοι»!
Ο κόσμος διαδήλωσε μαζικά υπέρ της Ειρήνης. Αυτό έτσουξε στην πραγματικότητα, η μεγάλη συμμετοχή. Το είδαν τα ναζάκια, τα γαλάζια αποβράσματα, ο εθνικός ρουφιάνος κι ανέβασαν πυρετό! Ο εθνικός ρουφιάνος μάλιστα θέλει διώξεις σε φύλακες και μπάτσους γιατί δε συνέλαβαν τους Κομμουνιστές!
Με την ευκαιρία να σιχτιρίσω πάλι τους ρεφορμιστές που άφησαν το κάθαρμα να τη γλυτώσει και δεν μηνύσαν το συκοφάντη, το απόβρασμα, το φασιστικό κατακάθι, για τα ψέματα που είπε. Αλλά τι περιμένεις από κοιμισμένους;
Όσο αυτοί λυσσάνε κατά του ΚΚΕ, τόσο εμείς αισθανόμαστε υπερήφανοι και το αγαπάμε ακόμα περισσότερο. Είπα στο φίλο από το φαρμακείο να πάρει κι άλλες αλοιφές, γιατί αυτό είναι μόνο η αρχή. Θα συγκαείτε φασίστες!
Τι κάνει η ΝΔ για το σύγκαμα; Σκάει παραμύθια! Η ΝΔ δήθεν προηγείται, αλλά τρέμουν τις εκλογές. Γιατί τότε τελειώνουν τα ψέματα και μετριούνται τα κουκιά. Τα κουκιά της ΝΔ έμειναν μισά, μην πω λιγότερα. Τουλάχιστον έφαγαν καλά δημόσιο χρήμα. Το τι κλέψιμο γίνεται από τους στομαχόφρονες δεν μπορεί να περιγραφεί. Στο μεταξύ έρχεται κι άλλος λογαριασμός ρεύματος, ενώ δεν έχουμε αρκετούς γιατρούς, να ασχοληθούν με τα εγκεφαλικά και τα εμφράγματα. Πληρώστε και πολεμήστε. Γι αυτό μας θέλουν.
Αλλά δεν θα φάνε. Αφραγκούζο, για πες μας πόσο κακός είναι ο Πούτιν που χάρη σ’ αυτόν κερδίζεις κι εσύ και οι άλλοι εκατομμύρια. «Στο θέμα των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ε.Ε. στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, το 44% κρίνει ότι τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ ένα 31% να απαντά ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κι άλλα!»
Κρυφοπουτινάκια μου εσείς! Καλέ, δεν είμαστε με τη Δυτική πλευρά της Ιστορίας; Ή μήπως τώρα που τους έπιασαν με το τάνκερ στην πλάτη, είπαν να κάνουν λίγο σκόντο στο αντιρωσικό τους μένος; Κατά τα άλλα τους φταίνε τα Μπολσόι! Μην τα δουν αυτά στην Αμερικάνική πρεσβεία μόνο Κούλη μου και φας ξύλο από κωλόγερο στο Λευκό Λύκο. Α τα ξέρουν; Φυσικά τα ξέρουν.
Αλλά έχουμε κι εμείς την ατομική μας ευθύνη. Όταν δίνεις εξουσία σε καθάρματα, όταν πρώτα πίνεις ούζα, τσίπουρα κλπ και μετά πας και ψηφίζεις, καταλαβαίνεις πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Αν θες Ειρήνη, βγες στο δρόμο και πες ΟΧΙ στον πόλεμο. Οι Ρωμαίοι έλεγαν μαλακίες. Όποιος πάει γυρεύοντας για φασαρίες, φασαρίες βρίσκει. Όποιος προετοιμάζεται για πόλεμο, πόλεμο κάνει και το έχει αποδείξει η Ιστορία. Ειρήνη!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger