Home » , , » Ενας κατάπτυστος Πρετεντέρης, παίρνει απάντηση από συνάδελφό του, χαρακτηριστική περίπτωση "επάγγελμα πρώην κομμουνιστής"

Ενας κατάπτυστος Πρετεντέρης, παίρνει απάντηση από συνάδελφό του, χαρακτηριστική περίπτωση "επάγγελμα πρώην κομμουνιστής"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 | 8:12 μ.μ.

Από τα σημεία των καιρών της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης είναι ότι κατάντησε άξιο αναφοράς και αναπαραγωγής  το να διαβάζουμε το αυτονόητο. από αστούς δημοσιογράφους. Στην παρακάτω περίπτωση υπάρχει η ιδιαιτερότητα, ότι ο δημοσιολόγος που υπογράφει το παρακάτω κείμενο κάνει ρόμπα τους ομόσταυλους συναδέλφους του και μάλιστα έναν συγκεκριμένο, 
την ίδια μέρα και στην ίδια σελίδα της φυλλάδας που εργάζονται.

Ας γίνουμε αναλυτικοί. Το θέμα έχει να κάνει με τον διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλο, που το τελευταίο διάστημα έχει 'ρθει στην δημοσιότητα.

Μιχάλης Μητσός: Ενας δημοσιογράφος του Μαρινάκη, χαρακτηριστική περίπτωση "επάγγελμα πρώην κομμουνιστής", τιτλοφορούσαμε προηγούμενη ανάρτησή μας, ενώ για τον συνάδελφό του Πρετεντεράκο με τον οποίο σιτίζεται από το ίδιο ταμείο του καπιταλιστή εκδότη, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα.

Συστρατευόμενος, λοιπόν με την συντονισμένη κυβερνητική προσπάθεια για απαξίωση και συκοφάντηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου, ο Γ. Πρετεντέρης μας γράφει στην στήλη του στα "Νέα" (Οι εμβάσεις δικές μας, τα συμπεράσματα  δικά σας):

Ηταν ανατριχιαστική η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της Ελλάδας από το Ευρωκοινοβούλιο ένας έλληνας "διασώστης" (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό...} υπό το καλοκάγαθο βλέμμα του έλληνα ευρωβουλευτή που (όπως λέει ο ίδιος..,) οργάνωσε την εκδήλωση όπου καταγγέλθηκε η Ελλάδα για τους πρόσφυγες (δήλωση Στ, Κοάλογλου, 7/6),

Ουσιαστικά αμφισβητείται το δικαίωμα της χώρας να φυλάσσει τα σύνορά της ή παρεμποδίζεται η φύλαξή τους αν δεν λαμβάνει υπόψη άλλες προτεραιότητες και επιλογές.

Είναι χαρακτηριστικό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη Frontex και οδήγησε στην παραίτηση του διευθυντή της. Ουσιαστικά απαιτούσαν μια ευρωπαϊκά υπηρεσία φύλαξης των συνόρων να μετατραπεί σε υπηρεσία περίθαλψης προσφύγων και παράνομων μεταναστών,

Ευλόγως ο διευθυντής τα βρόντηξε κι έφυγε!


Και μόνο ότι ο Πρετεντέρης βάζει την λέξη διασώστης σε εισαγωγικά δείχνει πόσο κατάπτυστος είναι αφού μόνο κάποιοι καραμπινάτοι φασίστες τόλμησαν να αμφισβητήσουν ότι ο Ιάσωνας σώζει ζωές κυνηγημένων ανθρώπων από τις σφαίρες του ιμπεριαλισμού και καπιταλισμού. 
Οσο για την υπόλοιπη γελοία προπαγάνδα θα αφήσουμε να του απαντήσει ο συνάδελφός του Μ. Μητσός:

Αφορμή γι' αυτή την έκρηξη, επί διήμερο, του κυβερνητικού εκ-προσώπου ήταν δηλώσεις που έκανε προ μηνάς (!) σε μια εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο γνωστός διασώστης Ιάσων Αποστολόπουλος.

Οι δηλώσεις αυτές ήταν πράγματι σκληρές. Μπορεί να διατυπώθηκαν και με ακραίο τρόπο. Δεν στρέφονταν όμως ασφαλώς εναντίον του Λιμενικού Σώματος εν γίνει. Και δεν απείχαν πολύ επί της ουσίας από τις τεκμηριωμένες καταγγελίες που γίνονται χρόνια τώρα από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, διεθνείς οργανισμούς, μεγάλες ξένες εφημερίδες, την αρμόδια επίτροπο, αλλά και το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για συστηματικές επαναπροωθήοεις προσφύγων από τις ελληνικές Αρχές στο Αιγαίο και στον Εβρο. Καταγγελίες. που απστυπώνονται σε πρόσφατη έκθεση της Olaf και ανάγκασαν τον επικεφαλής της Frontcx να παραιτηθεί.

Ακόμα κι αν επρόκειτο όμως για τις προσωπικές απόψεις ενός έλληνα πολίτη, και πάλι δεν θα ήταν δικαιολογημένη η στοχοποίησή του με αυτόν τον τρόπο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπό (και κάποια μέσα ενημέρωσης). Τίποτα απ' όσα ειπώθηκαν δεν συνιστά "πισώπλατη επίθεση".  


Προφανώς σε μια χώρα η οποία βρίσκεται στην 180η θέση, στον κόσμο, ως προς την ελευθερία του τύπου, και η πρόεδρος της δημοκρατίας της βραβεύει τον εθνικό καλλιεργητή και έμπορο φοβίας, τον τζογαδόρο της ανασφάλειας και του ηθικού πανικού για την "προσφορά" του στην δημοσιογραφία, δεν μπορεί να μιλάμε για ελεύθερη ενημέρωση. 
Συνήθως όμως -και εκεί εντάσσεται και το άρθρο του Μητσιού- επιδιώκεται να δίνεται μια εικόνα πλουραλισμού στα αστικά ΜΜΕ, διαφορετικά θα ήταν "αντιγραφή" της χουντικής φυλλάδας "Ελεύθερος Κόσμος". 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger