Home » , , » Ο φάντης και το ρετσινόλαδο

Ο φάντης και το ρετσινόλαδο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 | 8:56 μ.μ.

Το ότι έχουμε αποκτήσει, σαν ιστότοπος, εδώ και καιρό, μια διαδραστική σχέση με αρκετούς/ες αναγνώστες/ιες το θεωρούμε πολύ ευχάριστο. Και φυσικά απαντούμε σε όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα που λαμβάνουμε. Πιστεύουμε όμως ότι είναι κατανοητό, ότι πρέπει να κάνουμε επιλογή αυτών που δημοσιεύουμε, για μια σειρά λόγους οι οποίοι είναι εύκολα αντιληπτοί.

Κάναμε αυτή την εισαγωγή με αφορμή μια συζήτηση που προέκυψε -μέσω e-mail- με τακτικό επιστολογράφο μας και καθημερινό αναγνώστη. 

Εναυσμα της ήταν ότι αποφύγαμε να δημοσιεύσουμε ένα κείμενο του, το οποίο είχε σαν αντικείμενο ότι υπάρχουν άτομα που εκμεταλλεύονται τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους, είτε για την επαγγελματική τους ανάδειξη, είτε για πολιτικές σκοπιμότητες. Ανέφερε συγκεκριμένα ονόματα "αναγνωρίσιμων" ομοφυλοφίλων που έστησαν επιχειρήσεις εξασφαλίζοντας "πελατεία", εξ' αιτίας της σεξουαλικής τους επιλογής. 

Και όλα αυτά τα συνδύαζε με τις αλλεπάλληλες αναρτήσεις, που έκανε στον λογαριασμό του στο twitter, ο προϊστάμενος στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη. 
Ατυχέστατη ταύτιση και σε κάθε περίπτωση. Δεν μπορείς υποθετικά να αποδίδεις καταστάσεις που πιθανόν δεν ισχύουν. Ούτε μπορούμε να αποδείξουμε ότι "άτομα τα κονόμησαν εκμεταλλευόμενα την ομοφυλοφιλία τους", ούτε μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο κ. Πατέλης επιδιώκει το "10% των ψηφοφόρων που είναι ομοφυλόφιλοι να ψηφίσουν Ν.Δ", όπως μας γράφει ο αναγνώστης. 

 Από κει και πέρα να κάνουμε μια τοποθέτηση για την θέση του πρωθυπουργικού συμβούλου, με την αυτονόητη επισήμανση ότι η προσωπική σεξουαλική ζωή κάθε ανθρώπου είναι απολύτως σεβαστή και δεν πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν. 

Το κυβερνητικό στέλεχος θέλοντας να "τεκμηριώσει" ότι υπάρχει ελευθερία τύπου στην Ελλάδα συγκέντρωσε μια σειρά εξώφυλλα του "Μακελειού" και άλλων κύρια περιθωριακών φυλλάδων, για να μας πει ο κ. Πατέλης ότι όταν "βγήκα δημόσια ως ομοφυλόφιλος σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ελλάδας", δέχτηκε μια σειρά επικριτικά σχόλια. Και από κει και πέρα συμπεραίνει ότι κάνουν λάθος όλες οι έρευνες που αναφέρουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της Ε.Ε. στην Ελευθερία του Τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Πατέλη "Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει". Αφού κάποιες ανυπόληπτες έντυπες πατσαβούρες -σαν την ψεκασμένη "Ελεύθερης Ωρας", και το εμετικό "Μακελειό"- έχουν την δυνατότητα να γράφουν επικριτικά σχόλια για το πρόσωπο του, άρα έχουμε αδέσμευτη και αντικειμενική δημοσιογραφία. Αστείο συμπέρασμα, ανάξιο σχολιασμού.

Το πρόβλημα δεν είναι με το πρόσωπο του πρωθυπουργικού συμβούλου. Είναι ότι και αυτό το άτομο υπηρετεί με πάθος μια βάρβαρη ταξική πολιτική, όπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας.     


"Ο γεροντόβραχος ήταν ο βράχος που ανέβαιναν μόνοι τους οι ηλικιωμένοι όταν ένιωθαν ότι δεν μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία και την επιβαρύνουν και αυτοκτονούσαν".

Νίκος Ευαγγελάτος

Ανατριχιαστική, αλλά και εξοργιστική είναι η πρόταση του προϊστάμενου στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, που χρησιμοποιεί η φυλλάδα του Μαρινάκη για να προαναγγείλει από την πρώτη της σελίδα την συνέντευξη που έχει πάρει από τον ουσιαστικά υπεύθυνο της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.

«Ο Οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού ανοίγει το ασφαλιστικό. Αλέξης Πατέλης: Συντάξεις. "Σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους"», διαβάζεις με ξύλινα γράμματα στο εξώφυλλο της φυλλάδας και παθαίνεις ένα σοκ.

Ενας τεχνοκράτης που διδάχτηκε οικονομικά από τον πρώην επικεφαλή της κεντρικής τράπεζας της ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πήρε δίπλα του για να ρυθμίσει τις ζωές μας μόνο Καιάδες ή έστω γεροντόβραχοι που έλεγε ο Ευαγγελάτος δεν μας είπε ότι πρέπει να δημιουργηθούν.

Δεν φτάνει που ο "λαμπρός" αυτό επιστήμονας αγνοεί ότι τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων τα έχουν ληστέψει διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, παρουσιάζεται και να μην γνωρίζει ότι οι συντάξεις (βοηθήματα τις περισσότερες φορές) που λαμβάνουν οι απόμαχοι της δουλειάς, είναι από τις ασφαλιστικές κρατήσεις που πλήρωναν όλα τα χρόνια που είχαν παραγωγικό βίο!

Που στο διάολο. ο ακριβοπληρωμένος με δικά μας λεφτά, σύμβουλος το ανακάλυψε ότι το κράτος πληρώνει τις συντάξεις "παίρνοντας τα λεφτά από νέους";
Αυτά διδάχτηκε στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο του Πρίνστον της Αμερικής;
Τέτοιες ανοησίες ούτε η Μιράντα Ξαφά δεν θα τις έλεγε!

Εδώ δεν έχουμε απλώς μια προσπάθεια να περάσει μια άθλια μορφή κοινωνικού αυτοματισμού. Είναι μια καμπάνα που σημαίνει ότι αν δεν τους διώξουμε όσο γίνεται πιο σύντομα θα μας οδηγήσουν στην παντελή εξαθλίωση με πρώτα θύματα τους ηλικιωμένους! 

Αυτός πάντως που αν μπορούσε να αισθανθεί είναι σίγουρο ότι θα ένιωθε υπερήφανος για το τέκνο του είναι ο επίτιμος των βρικολάκων.

 Κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, θέλοντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι οι συντάξεις των απόμαχων της δουλειάς βρίσκονται στα τάρταρα (ο ίδιος πάντως λάμβανε 3 συντάξεις, -μία ως πρώην βουλευτής, μία ως πρώην δικηγόρος και μία ως πρώην εκδότης- όσα και τα γεύματα που εξασφάλιζε ημερησίως –κατά δική του δήλωση- στην κατοχή) είχε πει το αμίμητο: «Δυστυχώς ζούμε πολύ».

Η Μαρέβα όμως εξακολουθεί να είναι υπέρκομψη. Να τα λέμε κι αυτά.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger