Home » , , » Καλοί είμαστε Άννα μου, όλα τα προβατάκια καλά είναι

Καλοί είμαστε Άννα μου, όλα τα προβατάκια καλά είναι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 | 10:00 μ.μ.

 Γράφει ο mitsos175

Η Άννα Φρανκ έγραφε στο ημερολόγιο της πως οι άνθρωποι είμαστε καλοί κατά βάθος. Είμαστε, οι ναζί δεν είναι άνθρωποι. Γι αυτό και πανηγυρίζω για κάθε ψόφο ναζιστικού τέρατος, που σημαίνει τη σωτηρία πολλών ανθρώπινων ζωών. Γι αυτό πανηγύρισε όλος ο κόσμος την αυτοκτονία του Χίτλερ, το κρέμασμα ανάποδα του Μουσολίνι και το τσάκισμα των ναζί κυρίως από τον Κόκκινο Στρατό, παρόλο που είμαστε κατά της αυτοκτονίας, της θανατικής ποινής και του πολέμου.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σώνει και καλά πρέπει να κάνουμε πολέμους. Ο Μαρξ τα λέει καλά, ακόμα καλύτερα ο Λένιν. Αν ήμασταν όλοι Μπολσεβίκοι, θα είχαμε Ειρήνη παντού στον κόσμο. Οι Μπολσεβίκοι ήταν οι μόνοι που ήθελαν Ειρήνη χωρίς όρους. Έκαναν μια πολύ επώδυνη συνθήκη με τους Γερμανούς το 1918 με την οποία έχασαν πάρα πολλά εδάφη. Ήταν όμως αναγκαία να σταματήσουν να χάνονται ζωές και να γίνονται καταστροφές. Αν δεν το έκαναν, οι Γερμανοί θα έφταναν στη Μόσχα. Δεν θα κέρδιζαν τον Α΄ Παγκόσμιο, όμως η Ρωσία θα είχε πολύ περισσότερες καταστροφές.

Γιατί λοιπόν δεν κάνουν στα εμπόλεμα κράτη αυτό που έκαναν οι Κομμουνιστές το 1917; Δεν είναι ίδιες οι συνθήκες. Αν όμως οι Ουκρανοί, οι Ρώσοι ή ακόμα καλύτερα και οι δυο κάνουν μια νέα ένδοξη Οκτωβριανή Επανάσταση, τότε θα λήξει αυτόματα ο πόλεμος. Η Ρωσία είναι ένα ιμπεριαλιστικό κράτος με καπιταλιστή ηγέτη που το κόμμα του είναι αδελφό του δικού μας δικτάτορα. Τα πραγματικά πουτινάκια είναι οι Έλληνες εφοπλιστές που μεταφέρουν Ρωσικό πετρέλαιο αέριο κι άλλα καλούδια. Ό,τι και να γράψω υπέρ ή κατά της Ρωσίας, ποτέ δε θα έχει την επίπτωση ενός κατάφορτου τάνκερ. Δεν είναι θέμα ταπεινοφροσύνης, είναι η αλήθεια.

Η Ουκρανία είναι Μπανανία των ΗΠΑ, όπως ακριβώς είμαστε και εμείς. Ο διεφθαρμένος που κυβερνά με τις ευλογίες άλλων ιμπεριαλιστών έγινε αφορμή να αρχίσει ο νέος Ψυχρός (προς το παρόν) πόλεμος. Γιατί ειρωνεύομαι; Να σας πω. Γιατί ακούω μαλακίες. «Τα ουκρανικά στρατεύματα αποχώρισαν από την πόλη για να εξασφαλίσουν καλύτερες αμυντικές θέσεις, ώστε να καταστρέψουν περαιτέρω το ρωσικό ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό» λένε τα ΜΜΕ της Δύσης. Σκοπός λοιπόν είναι σκοτωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι οχτροί. Αυτή είναι η νοοτροπία στις ΗΠΑ που ενδιαφέρεται για τα αγέννητα παιδιά. Μια και το είπαμε, δεν είναι τρέλα που όλοι οι πολεμοκάπηλοι ενδιαφέρονται για τα αγέννητα παιδιά κι όχι αυτά που έχουν ήδη γεννηθεί; Αυτά ας πνιγούν, ή ας κομματιαστούν από τις βόμβες, σκοτιστήκαμε! Φυσικά δεν είναι μόνο η νοοτροπία των ΗΠΑ, είναι παντού.

Η Άννα έχει δίκιο. Οι περισσότεροι είμαστε καλοί και δεν θέλουμε τον πόλεμο. Υπάρχουν όμως αυτοί που τον αρχίζουν. Δυστυχώς παρασύρουν και τους άλλους. Πως θα φαίνονταν πχ αν έλεγα σε περίπτωση πολέμου να πάρουμε τα όπλα κατά των ταξικών εχθρών κάνοντας Ειρήνη με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα κι αν χάναμε εδάφη; «Αυτό θα ήταν προδοσία» θα πουν πολλοί, όχι μόνο δεξιοί αλλά και σύντροφοι αραδιάζοντας τις ατάκες του Λένιν περί δικαίου πολέμου. Αλήθεια μανάρια μου; Ποιος είναι ο Μπολσεβίκος και ποιος ο πολεμοκάπηλος; Το 1918 η Γερμανία ήταν ιμπεριαλιστική χώρα, η Ρωσία είχε Κομμουνιστές. Άρα το να πολεμήσουν τους ιμπεριαλιστές υπό τη νέα ηγεσία θα ήταν απόλυτα δίκαιο. Δεν το έκαναν όμως, το έκαναν το 1941, γιατί; Γιατί ήταν διαφορετικές οι συνθήκες.

Που θέλω να καταλήξω: Στον πόλεμο δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο. Οι Ρώσοι ιμπεριαλιστές εισέβαλαν με το πρόσχημα που τους έδωσαν οι Ουκρανοί ναζί. Αν είχαν μυαλό οι αντιμαχόμενοι θα έβγαζαν Κομμουνιστές. Αυτοί που δήθεν υπερασπίζονται την πατρίδα τους, την έβαλαν μπροστά για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Για τα συμφέροντα των ΗΠΑ ίσως βρεθούμε κι εμείς οι υποτακτικοί στη δίνη ενός νέου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger