Home » , » Μια αποχώρηση από την ΕΡΤ που συνοδεύτηκε από σοβαρά υπονοούμενα

Μια αποχώρηση από την ΕΡΤ που συνοδεύτηκε από σοβαρά υπονοούμενα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 | 2:42 π.μ.

Η Χρύσα Ρουμελιώτη, μια δημοσιογράφος, εργαζόμενη για από 33 ολόκληρα χρόνια στην ΕΡΤ κατά τα οποία έχουν περάσει μια σειρά κυβερνήσεις, σήμερα επί διεύθυνσης Ζούλα, διαπίστωσε ότι έπεσαν τίτλοι τέλους σαν εργαζόμενη σ' αυτό το νεοδημοκρατικό μαγαζί. 

Για τον μακιαβελικά στημένο επικοινωνιακό - προπαγανδιστικό μηχανισμό της Ν.Δ έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές.  (Εδώ να θυμίσουμε ότι σε κείμενο μας κατά το οποίο αναφερόμαστε στα δεκάδες "golden boys and girls της «γαλάζιας» "ενημέρωσης" σημειώναμε:  "Τα νούμερα ζαλίζουν, αφού με ένα πρόχειρο υπολογισμό το επιτελικό κράτος του Κυρ. Μητσοτάκη μόνο για τους δημοσιογράφους που απασχολεί θα πρέπει να πληρώνει 4.500.000 ευρώ κατ' έτος! Προσθέστε και την κρατική διαφήμιση στα «δικά μας» κανάλια, στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες, συν τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ που χάνονται ή κουρεύονται στο δρόμο και καθίστε αναπαυτικά να απολαύσετε το .. έργο. Είπαμε η «ενημέρωση» κοστίζει ακριβά, ειδικά αν την θέλεις ελεγχόμενη").

Ιδιαίτερη αναφορά -σε ανύποπτο χρόνο μάλιστα- είχαμε κάνει και για τον επικεφαλής της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα. (Σημειωτέον ότι για πρώτη φορά στα χρονικά έχουμε επικεφαλής της κρατικής τηλεόρασης έναν άνθρωπο ο οποίος έχει διαγραφεί από την ΕΣΗΕΑ με την κατηγορία της "εξαπάτησης του κοινού"). Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για ένα άτομο που θήτευσε για χρόνια στη θέση του προϊσταμένου του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, και ήταν ένας άνθρωπος από τους βασικούς αυτουργούς της μητσοτακικής προπαγάνδας.

Ας σταθούμε όμως στο θέμα. Η δημοσιογράφος, συνδικαλίστρια στο χώρο της, με την παράταξη του ΠΑΜΕ, κοινοποίησε μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο f/b η οποία υπονοεί πολλά περισσότερα από όσα αναφέρει.

Την αναπαράγουμε:

 ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ

Το χοντρό βιβλίο που άνοιξε στην πρώτη του σελίδα το 1989, κλείνει σήμερα με εκκωφαντικό κρότο το οπισθόφυλλό του.

Το νέο που θα αρχίσει τώρα να γράφεται, θα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον, απελευθερωμένο και δημιουργικό.

Οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς, χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοι και κόλακες;

Στο δύσκολο παζλ προστίθενται δύο σκοτεινές ψηφίδες.

-----Δεν υπάρχουν πια βράχοι, όπως η Βλάχου, ο Καραπαναγιώτης, ο Φυντανίδης, ο Παπαϊωάννου...που τα κύματα των παρεμβάσεων σπάγαν και μέναν στα γραφεία τους, χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών.

Και,

----- Δυστυχώς, αυτό το ξέρουν, όσοι επιφανείς, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, παρεμβαίνουν.

 ΤΙ ΜΈΝΕΙ ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ;

Η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας. Επ αυτού κρινόμαστε εξάλλου. 

 Όχι από τους επιφανείς, αλλά από τους αναγνώστες, τους ακροατές και τους τηλεθεατές μας.

Καλή ΔΥΝΑΜΗ σε όλους. Καλή ΞΕΚΟΎΡΑΣΗ, γιατί μας περιμένουν δύσκολα

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger