Home » , » Ο υφυπουργός Παιδείας στον αστερισμό της "φεγγαρόφωτης"

Ο υφυπουργός Παιδείας στον αστερισμό της "φεγγαρόφωτης"

Από giorgis , Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 | 5:49 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Το πιθανότερο είναι να έχετε λησμονήσει την ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε "Δόμνα Μιχαηλίδου: Overdose ηλιθιότητας, ανηθικότητας αλαζονείας και ξεδιαντροπιάς", και την είχαμε κάνει τότε που η "φεγγαρόφωτη", σύμφωνα με τον "ιστορικό" και "συγγραφέα" Σάκη Μουμτζή, υφυπουργός Εργασίας, έκανε τις απίστευτες δηλώσεις της περί "συλλογικής ψυχικής νόσου" που μας οδήγησε στην "αγιοποίηση του αντιδικτατορικού αγώνα".

Απ' ότι, λοιπόν παρακολουθούμε σήμερα η Ν.Δ., στα πλαίσια της μεθόδευσης της για την παλινόστηση ενός κράτους της σκληρής δεξιάς, έχει βαλθεί να ξαναγράψει ακόμα και την εντελώς πρόσφατη ιστορία μας, αυτή που αγορά τους αγώνες του λαού μας ενάντια στην ξενοκίνητη δικτατορία των Συνταγματαρχών του 1967, στα "καλούπια" που βολεύει το δικό της ιστορικό αφήγημα

Αυτό συμπεραίνεται από την σημερινή τοποθέτηση που έκανε στην βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος. Αναφέρθηκε ότι δεν υπήρξε λαϊκή αντίδραση στην χούντα -θα ήταν χάσιμο χρόνου να του κάνουμε τώρα ιστορικά μαθήματα για την συγκρότηση και δράση που είχαν μια σειρά οργανώσεις αμέσως μετά την επικράτηση του πραξικοπήματος- ΠΑΜ, Ρήγας Φερραίος, Δημοκρατική Άμυνα, Σπουδαστική - Λαϊκή Πάλη, Κίνημα 29ης Μαΐου, Αντι-ΕΦΕΕ, ΚΚΕ-ΚΝΕ, OMΛΕ, ΕΚΚΕ-ΑΑΣΠΕ, ΠΑΚ- και θα σας προτείναμε να παρακολουθήσετε την απάντηση που έδωσε στο ανιστόρητο κυβερνητικό στέλεχος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.   

Το ποιο εξοργιστικό απ' όλα είναι η τοποθέτηση που έκανε ο Συρίγος ήταν για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. "Δημιουργήθηκε μια πολιτική μυθολογία που είχε και εξακολουθεί να έχει στο επίκεντρο της το Πολυτεχνείο", μας είπε ο πολιτικός αλήτης που φέρει και τον τίτλο του καθηγητή Πανεπιστημίου!  "Αγιοποίηση του αντιδικτατορικού αγώνα", διαπιστώνει η "φεγγαρόφωτη", "μυθολογία" για μια κορυφαία αντιδικτατορική στιγμή, ανακαλύπτει ο κ. καθηγητής. Ούτε ο Βορίδης να του είχε γράψει την ομιλία που έκανε σήμερα στην βουλή!

Και εδώ πρέπει να δώσουμε και την πολιτική διάσταση του θέματος. Γνωστός δεξιός δημοσιολόγος έγραψε πριν μερικές μέρες ότι η Ν.Δ κινδυνεύει να έχει υπολογίσιμες απώλειες από τα δεξιά της, εννοώντας προς το κόμμα του αποκλειστικού πωλητή ιδιόγραφων επιστολών του Χριστού και το μόρφωμα Τζήμερου- Μπογδάνου. Ξαναπαπαγαλίζει, λοιπόν, ο υφυπουργός Παιδείας ένα ακροδεξιό τροπάρι για να μην έχει απώλειες προς αυτή την κατεύθυνση η εκλογική βάση του κόμματος του.  

Και ο Συρίγος έχει καλύτερα εχέγγυα να απευθυνθεί προς αυτούς τους ψηφοφόρους, γιατί παρουσιάζεται πανεπιστημιακός δάσκαλος, αφού Πλεύρηδες και Βορίδηδες έχουν εξαντλήσει αυτή την δυνατότητα. Να θυμίσουμε πάντως ότι πρόκειται για έναν αντικομμουνιστή, με απόψεις που συναγωνίζονται του ομοϊδεάτη του τηλέμπορα - υπουργού.



Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger