Home » , » Γ. Πρετεντέρης: Ενας άθλιος γκεμπελίσκος και προβοκάτορας

Γ. Πρετεντέρης: Ενας άθλιος γκεμπελίσκος και προβοκάτορας

Από giorgis , Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022 | 5:00 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Διαπιστώσατε ποτέ τον Σ. Κασιμάτη ή τον Γιάννη Πρετεντέρη να έχουν γράψει έστω και ένα άρθρο όταν οι δολοφόνοι της ένστολης αλητείας σκοτώνουν εν ψυχρώ τυχαίους πολίτες με πρόσφατα θύματά τους τον Νίκο Σαμπάνη και τον Βασίλη Μάγγο που σήμερα μάλιστα συμπληρώνονται δυο χρόνια από την δολοφονία του; 
Φυσικά και όχι. Ούτε έγραψαν ούτε πρόκειται να κάνουν ποτέ την παραμικρή αναφορά για τους ένστολους δολοφόνους.

Δυο μέρες τώρα όμως, οι υπάλληλοι του Μαρινάκη, χύνουν τα εμέσματα τους, από τις στήλες στους στα "ΝΕΑ" γιατί ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίντας "τόλμησε" να κάνει μια πολιτική τοποθέτηση που δημοσιεύτηκε στην "ΕφΣυν". 

Οι "έγκυροι" αυτοί δημοσιογράφοι, μπορεί να μην έχουν κανένα πρόβλημα που ο ναζί Κασιδιάρης κάνει τηλεοπτικά διαγγέλματα και ραδιοφωνικές εκπομπές μέσα από την φυλακή, αλλά τους έπιασε "ιερή αγανάκτηση", που δημοσιεύτηκε ένα κείμενο με την υπογραφή του μέλους της 17 Ν.

Και με το χθεσινό κείμενο του Κασιμάτη δεν αξίζει να ασχοληθούμε. Η σημερινή αθλιότητα του Πρετεντεράκου όμως για άλλη μια φορά χτυπάει κόκκινο. 

"Σαν αύριο και πριν τριάντα χρόνια, στις 14 Ιουλίου 1992, δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη και δια χειρός Κουφοντίνα ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν.

Προφανώς για να τιμηθεί η τραγική επέτειος δημοσιεύτηκαν μακροσκελείς απόψεις του Κουφοντίνα για την διεθνή πολιτική κατάσταση" μας γράφει ο πολιτικός αλήτης στην εισαγωγή του άρθρου του. 

Ποντάρει ο αχρείος ότι έχουν περάσει δεκαετίες από τον άδικο θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν και κανένας από τους αναγνώστες τους δεν θα ψάξει να δει πώς έχασε την ζωή του ο νεολαίος. Οποτε ο στόχος του θα έχει επιτευχθεί: "Ο Αξαρλιάν δολοφονήθηκε δια χειρός Κουφοντίνα" θα είναι η άποψη που θα σχηματίσει ο αναγνώστης του.

Και εδώ έχουμε το άκρoτον άωτον του γκεμπελισμού και της προβοκάτσιας. Αν κάποιος διαβάσει τις 3 σχετικές προκηρύξεις της οργάνωσης (εδώ, εδώ κι εδώ) δύσκολα θα διαφωνήσει με το συμπέρασμα της 17 Νοέμβρη: «Η αστυνομία έχει την κύρια ευθύνη τον θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν. Τον άφησε εσκεμμένα αβοήθητο να αιμορραγεί επί μισή ώρα στο πεζοδρόμιο, για να πεθάνει και να μπορεί να το εκμεταλλευτεί πολιτικά εναντίον μας».

Και εκτός αυτού ο Δ. Κουφοντίνας στο βιβλίο του "Γεννήθηκα 17Ν". αφού τονίζει ότι η οργάνωση του για περίπου ένα μήνα έκανε διαδοχικούς ελέγχους, στο σημείο που θα πραγματοποιούσαν την επίθεση στον Παλαιοκρασσά, για να σιγουρευτούν πως δεν θα υπάρχει κάποιο αθώο θύμα, στο σημείο, όταν συνέβη το τραγικό γεγονός,  απολογείται:

«Ο πόνος μας μεγάλος, ο δικός μου αβάσταχτος. Τηλεφώνησα αμέσως, εξέφρασα τη λύπη της 17Ν. Μπορεί να είχε ευθύνη η αστυνομία, να μπλόκαρε επί μισή ώρα σχεδόν το ασθενοφόρο. Όμως, την κύρια ευθύνη την είχαμε εμείς. Χρόνια αργότερα στο δικαστήριο ζήτησα συγγνώμη. […] Ήταν ένα τραγικό λάθος. Το μοναδικό λάθος της 17Ν». 

Αυτά όμως για τον Πρετεντεράκο δεν έχουν καμιά σημασία. Πρέπει να βγάλει το παντεσπάνι του ο άθλιος, γράφοντας καταφανεί ψέματα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger