Home » , » Συμβαίνουν στην "Συγκεκαλυμένη δικτατορία του σογιού"

Συμβαίνουν στην "Συγκεκαλυμένη δικτατορία του σογιού"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 | 2:56 μ.μ.

Την άποψη μας για τις λεγόμενες Εξεταστικές Επιτροπές της βουλής που υποτίθεται ερευνούν σκάνδαλα την έχουμε γράψει πολλές φορές και θα ήταν πλεονασμός να την επαναλάβουμε. 
Με ευκαιρία τα πολλά δημοσιεύματα που υπήρξαν και μάλιστα ορισμένα απ' αυτά και στον ξένο τύπο, όπως αυτό που δημοσιεύει το Politico σήμερα με τίτλο «Τα ελληνικά τεκμήρια εξαφανίζονται» και υπότιτλο «Χάθηκαν χωρίς ίχνος», να βάλουμε και μια άλλη διάσταση του θέματος, με ερέθισμα το διπλανό σκίτσο του Γιάννη Δερμετζόγου.

Η χθεσινή αποκάλυψη του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, στην Εξεταστική Επιτροπή ότι το αρχείο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη καταστράφηκε με εντολή του Διοικητή της ΕΥΠ , Παναγιώτη Κοντολέοντα, την ίδια μέρα (σημ. 29 Ιούλη) που έκανε την καταγγελία, πυροδότησε αρκετά δημοσιεύματα και ανακοινώσεις κομμάτων. 
Οπως σημείωνε μάλιστα σε διαδικτυακή του τοποθέτηση ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγάννης, μετά απ' αυτό "Υπάρχουν τεράστιες υπόνοιες τέλεσης κακουργηματικών πράξεων". 

Μετά απ' αυτό δεν θα αναρωτιόταν ένας απλώς πολίτης πώς γίνεται οι "λειτουργοί της Θέμιδας" να ... πετάνε αετό; Μήπως δηλαδή έχει δίκιο ο σκιτσογράφος που κάνει λόγο ότι το πολίτευμα μας πρέπει να το ονομάζουμε "συγκεκαλυμμένη δικτατορία του σογιού";

 Και κάτι άλλο με αφορμή την είδηση ότι ο Χρ. Ράμμος δέχτηκε απειλές από βουλευτές τις Ν.Δ κατά  την διάρκεια της κατάθεσης του. Θα αναφέρουμε μια άλλη περίπτωση γυρίζοντας την σκέψη μας αρκετά χρόνια πίσω. 

Ηταν Νοέμβρης του 2008 όταν μια άλλη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ερευνούσε υποτίθεται το σκάνδαλο του Βατοπεδίου (Τα αποτελέσματα τα ξέρουμε).  Αυτό το χρονικό διάστημα ο Λάκης Λαζόπουλο, -για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη δεν έχουμε και την καλύτερη άποψη- είχε δώσει μια συνέντευξη στην φυλλάδα «Πρώτο Θέμα». Σ' αυτή ισχυρίστηκε πως γνωρίζει ότι βουλευτές που συμμετέχουν σε Εξεταστικές Επιτροπές τα παντελωνιάζουν χοντρά από εμπλεκόμενους των σκανδάλων τα οποία υποτίθεται ερευνούν.

Είχε πει συγκεκριμένα:

«Δεν πρόκειται να βρούνε τίποτα. Αυτές οι Εξεταστικές που στήνει η βουλή είναι για ανέκδοτο και με όλη την επιφύλαξη που έχω λέγοντας κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται στην Εξεταστική κάποιοι να τα παίρνουν.

Ετσι όπως έχει διαφθαρεί το σύστημα σε αυτές τις περιπτώσεις, όσοι μετέχουν σε τέτοιες επιτροπές, όπου κάτι εξαρτάται από αυτούς όσο πιο έντονο είναι αυτό για το οποίο πρέπει να βγάλεις μια απόφαση τόσο πιο καλά ίσως να πληρώνονται κάποιοι από πίσω.

Δεν μιλώ γι’ αυτή την περίπτωση, μιλώ όμως για παλιότερη περίπτωση που γνωρίζω χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες.

Δεν είμαι δημοσιογράφος για να φέρω τα στοιχεία, αλλά ξέρω τι λέω».


Ο Λαζόπουλος είχε πει ξεκάθαρα ότι γνωρίζει βουλευτές που συμμετείχαν παλαιότερα σε Εξεταστικές Επιτροπές και λαδώθηκαν για να εκδώσουν την απόφαση τους. 
Σε ποιο σοβαρό καπιταλιστικό κράτος θα είχε γίνει μια τόσο σοβαρή δημόσια καταγγελία και δεν θα επενέβαιναν άμεσα εισαγγελείς; στο Μπανανιστάν όμως ... 
Οπότε να έχουμε απαίτηση σε ένα πολίτευμα όπως το χαρακτηρίζει στο σκίτσο του ο Δεμερτζόγλου, να επέμβουν οι δικαστές για να διερευνήσουν ενδεχόμενα κακουργήματα που αποκαλύπτονται τώρα στην Εξεταστική για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, πρέπει να το θεωρούμε αδιανόητη πολυτέλεια.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger