Home » , , » Η απληστία και η αδηφαγία στα μέγιστα όριά τους

Η απληστία και η αδηφαγία στα μέγιστα όριά τους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 | 11:03 μ.μ.

Τελικά ο δεξιός δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης φαίνεται ότι μας .. παίρνει την δουλειά. Τι διαφορετικό θα γράφαμε εμείς απ' όσα αναφέρει στο κεντρικό του άρθρο στην εφημερίδα που διευθύνει, την "Εστία";  

Η μόνη διαφορά θα ήταν ότι εμείς θα γράφαμε τα γεγονότα με ονόματα, όχι απλώς φωτογραφίζοντας πρόσωπα και γεγονότα. Αλλά, εντάξει ... είναι αντιληπτό μέχρι σε ποια όρια μπορεί να φτάσει ένας αστός δημοσιογράφος. (Χωρίς πλάκα τώρα. Αν είχε μυαλό η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να προσπαθήσει να εντάξει στο επικοινωνιακό της επιτελείο στελέχη του δημοσιογραφικού ομίλου του Φιλιππάκη. Κάποια απ΄ αυτά όπως ο Μ. Κοττάκης, έχουν και την εμπειρία και τις γνώσεις να κάνουν ουσιαστική και αποτελεσματική αντιπολίτευση. Με Μπίστηδες και Μαραντίδηδες .. φέξε μου και γλίστρησα ... Μέχρι συμβουλές δίνουμε στους ρεφορμιστές :P). 

Πάρτε, λοιπόν νια γεύση απ' το σημερινό κείμενο του Μ. Κοττάκη:

... Η απληστία και η αδηφαγία στα μέγιστα όριά τους. Εκπληκτοι αυτόν τον καιρό μαθαίνουμε: Γνωστός επιχειρηματίας φέρεται ότι εξαγόρασε εβδομαδιαία εφημερίδα η οποία στο παρελθόν ήταν εξαιρετικώς επιθετική προς το πρόσωπό του.

Φέρεται επίσης ότι διεκδικεί και δεύτερη άδεια τηλεοπτικού σταθμού, δεν έφτανε η μία. Φέρεται επίσης ότι πιέζει δημάρχους και περιφερειάρχες να προτιμούν νεοαποκτηθείσα εταιρία του σε διαγωνισμούς δημόσιων έργων επί ποινή αποκλεισμού τους από τα πλείστα μέσα ενημέωσης τα οποία διαθέτει. Άλλος επιχειρηματίας φέρεται ότι εξαγόρασε γνωστή εταιρία δημοσκοπήσεων, η οποία θρυλείται ότι θα αξιοποιηθεί στο μέλλον για να προωθήσει τα σχέδιά του για την επιβολή συνεργασίας μεταξύ Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ με Μητσοτάκη ή χωρίς στην πρωθυπουργία.

Ως πρώτο δείγμα της εταιρίας αυτής θα είναι, όπως θα δείξει το μέλλον, η απότομη μείωση της δημοτικότητας του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ανάδειξη της αναγκαιότητας των κυβερνήσεων συνεργασίας, η υποβάθμιση του ζητήματος των υποκλοπών. Με τελικό στόχο να πιεστεί να συνεργαστεί ο κ. Ανδρουλάκης με τη Ν.Δ. Τρίτος επιχειρηματίας χωρίς φανερή εμπλοκή σε ΜΜΕ μαθαίνουμε ότι πιέζει ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους για ψηφιακά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Τέταρτος επιχειρηματίας πίεζε ασφυκτικά μέχρι προσφάτως κορυφαίο αιρετό της Αυτοδιοίκησης να υπονομεύσει-καθυστερήσει υποδομή που θα ενίσχυε τον ανταγωνιστή του σε εθνική διοργάνωση.

Αν αθροίσουμε τα τελευταία νέα με όλα όσα έχουν προηγηθεί τους τελευταίους μήνες με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, διαπιστώνουμε ότι αυτή η χώρα δεν έχει… σωσμό. Το κυρίαρχο αίτημα των τρόπος του λέγειν «εθνικών πρωταθλητών» είναι η κατάργηση του ανταγωνισμού. Και η εξουδετέρωση κάθε θεσμού ελέγχου προστασίας του δημόσιου συμφέροντος, με πρώτο θύμα την ελευθεροτυπία. Βγάζει αυτό πουθενά; Φοβάμαι πως ναι.

Οι ίδιες αμαρτίες οδηγούν στο τέλος στα ίδια αποτελέσματα. Η κλεπτοκρατία (τίτλος βιβλίου του Γάλλου δημοσιογράφου Πατρίκ Μενό για όλα όσα συνέβαιναν στη Σοβιετική Ενωση τη δεκαετία του 1980, «Ροές») θα μας γυρίσει πάλι στα Μνημόνια.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger