Home » , » Ε, ρε μπαγλαμάδες και να υπήρχε θεός ...

Ε, ρε μπαγλαμάδες και να υπήρχε θεός ...

Από giorgis , Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 12:00 μ.μ.

Του Γ. Γ. 

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις γνώση πώς στήνονται πολλά ρεπορτάζ για να καταλάβεις αν ένα δημοσίευμα είναι επιτελικά κατασκευασμένο και βλέπει το φως της δημοσιότητας για να εξυπηρετήσει ορισμένες σκοπιμότητες. 
Απλή αντίληψη απαιτείτε. Ειδικά όταν φαίνεται ολοκάθαρα η προσπάθεια να υποβαθμιστούν εντελώς καταστάσεις που δεν μπορεί να αποκρυβούν, και να παρουσιαστεί ένας "αυθόρμητος" στρατός ατόμων που με δηλώσεις τους θα συμβάλουν στην διαμόρφωση της άποψης που θέλει να περάσει ο συντάκτης του δημοσιεύματος. 

Και μιλάω για την περίπτωση του αγύρτη, θεομπαίχτη, απατεώνα ρασοφόρου των "Αγίων" Ισιδώρων, για τον οποίον η φυλλάδα "Πρώτο Θέμα" μαζί με ένα δικομανή δικηγόρο που διευθύνει έναν θρησκευτικό ιστότοπο έχουν αναλάβει εργολαβικά να τον ξελασπώσουν.
Τώρα, γιατί το κάνουν αυτό; Που να ξέρουμε; Μπορεί να πιστεύουν ότι άδικα κατηγορείται ο θαυματοποιός παπάς με τον τίμιο σταυρό, που ανασταίνει μέχρι και νεκρούς. Υπάρχει περίπτωση, επίσης, να προσάρμοσαν σ' αυτή την περίπτωση την φράση του Τζιμάκου μας ότι "ο διάολος έχει πολλά παγκάρια". Διαλέγεται και αποδέχεστε.

Πάντως μόνο ένας αφελής θα μπορούσε να πιστέψει ότι έφαγαν ταυτόχρονη φλασιά τόσα "αναγνωρίσιμα" άτομα, απ' όλο το λεκανοπέδιο και παρουσιάστηκαν στον συντάκτη του κειμένου για να κάνουν την αγιογραφία του παπά και να δοθεί η δυνατότητα στον δημοσιογράφο να συντάξει ένα "ποιητικό" αφήγημα.


 Χτες, λοιπόν, μάθαμε ότι ο π, Δημήτριος  "λύγισε και έκλαψε" και σε ένα "εμπνευσμένο κήρυγμά" του, είπε στο εκκλησίασμα του ότι  ο "τις τελευταίες μέρες νιώθω τόσο πολύ συνδεδεμένος με τον Άγιο Νεκτάριο, με τις δοκιμασίες που πέρασε". (Μην μας ρωτήσετε ... είμαστε αδιάβαστοι για τις δοκιμασίες που πέρασε αυτό το "άγιος". Δεν έχουμε ιδέα αν κι αυτός ανάστηνε νεκρούς όπως ο παπά Λουπασάκης, και τελικά βρέθηκε να κατηγορείτε σαν αγύρτης και απατεώνας).

Σήμερα δυο δημοσιογράφοι του "Πρώτου Θέματος", άγνωστοι σε μας (Βασίλης Τσακίρογλου και Θάνος Μακρογαμβράκης), κέντησαν με το ποιητικό πεζό τους τρισέλιδο κείμενο τους που αναφέρεται στον "θαυματοποιό" παπά.

Αξίζει και για αρχειακούς λόγους να παραθέσουμε κάποια αποσπάσματα:

Ο εκκλησιαστικός ανακριτής είναι καταπέλτης. Καταλογίζει στον παπα-∆ηµήτρη «συνωμοσία, φατρία και τυρεία», τη φαύλη τριάδα των ενδοεκκλησιαστικών αμαρτημάτων που θεωρούνται έως και «θανάσιµα» για τη σταδιοδροµία ενός κληρικού. Μεταφράζονται ως σκευωρία και σύσταση κλίκας, υποκίνηση αναταραχής στους κόλπους της Εκκλησίας και αυθαίρετη, αντικανονική δημιουργία µοναστικής αδελφότητας....

Ο παπα-∆ηµήτρης, µειδιώντας αχνά, µμοιάζει να περιμένει να κοπάσει η θύελλα, στην οποία ο ίδιος πρωταγωνιστεί.

Στο ποίμνιο και τους δημοσιογράφους που τον πολιορκούν επιδεικνύει την ακλόνητη πεποίθησή του ότι εν τέλει -µε τη βοήθεια του Θεού και του Αρχιεπισκόπου- η αλήθεια για την αθωότητά του θα λάµψει. 

∆εν οργίζεται και δεν αντεπιτίθεται σε όσους, κατά τη δική του άποψη, τον διασύρουν και τον συκοφαντούν. Η στάση του θυμίζει τον Εσταυρωμένο, το «άφες αυτοίς», ως την ύστατη ώρα του θεανθρώπινου µαρτυρίου. Ο παπα-∆ηµήτρης διαθέτει έμφυτο επικοινωνιακό χάρισμα και είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον ότι η αίγλη του παρεξηγημένου κήρυκα της καλοσύνης, κάποιου που γίνεται μεσολαβητής στη θαυματουργό δύναμη του Τιµίου Σταυρού όπως ο ίδιος, του σύγχρονου οσιοµάρτυρα µόνο κακό δεν κάνει. 

Οι πιστοί συσπειρώνονται γύρω του, όλο και περισσότερο, όλο και περισσότεροι, ολοένα και πιο µμαχητικά τασσόμενοι στο πλευρό του. Πρόκειται για ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να πιστέψουν ακόμη και τον πλέον ακραίο ισχυρισμό του αγαπημένου τους ιερέα, ο οποίος έχει φτάσει στο σημείο να δηλώσει ότι στο αρχείο του, καλά φυλαγμένο για να αποκαλυφθεί όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, «υπάρχει και βίντεο, γραµµένο σε CD, µε ανάσταση νεκρού. Πιστοποιημένη από γιατρούς».

Μαγνήτης διασήµων

Στα περίπου 20 χρόνια της θητείας του ως εφηµέριου στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, ο παπα-∆ηµήτρης Λουπασάκης έχει καταφέρει να µμετατρέψει την εκκλησία του σε πόλο έλξης διασήµων. Πολιτικοί πρώτης γραµµής και λοιποί δημόσιοι λειτουργοί, επιχειρηματίες, τραγουδιστές, ηθοποιοί και προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος ευρύτερα προσέρχονται µε ταπεινότητα αποζητώντας φώτιση και ευλογία απευθείας από τον πολυσυζητημένο εφημέριο. 

Χάρη στον συγχρωτισμό µε τόσους διαπρεπείς Ελληνες που έχουν δημιουργήσει µια πολυµελή ελίτ πιστών γύρω του, ο ίδιος ο παπα-∆ηµήτρης έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο για την τρέχουσα περίοδο εκκλησιαστικό celebrity.

Τα πρωτεία, δικαιωματικά, κατέχει ο Ντάνος. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος έχει τις πιο στενές σχέσεις µε τον παπα - ∆ηµήτρη από οποιονδήποτε άλλον προβεβλημένο Ελληνα.

Αρκετά κοντά στον παππούλη του Λυκαβηττού βρίσκονται επίσης η Μελίνα Ασλανίδου, ο Ηλίας Βρεττός, ο παραολυµπιονίκης της ξιφασκίας Παναγιώτης Τριανταφύλλου κ.ά. Πέραν αυτών, στους Αγίους Ισιδώρους εμφανίζονται αρκετά συχνά προσωπικότητες όπως η Μαρία Σολωµού, η Ντορέττα Παπαδηµητρίου, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Γιώργος Τσαλίκης, οι οποίοι και δεν παραλείπουν να ενισχύσουν εμπράκτως και µε γενναιοδωρία το φιλανθρωπικό έργο του εφημέριου.

Μεταξύ των πιστών διασήµων, αναμφίβολα ξεχωρίζει η περίπτωση του ηθοποιού Κωστή Σαββιδάκη, ο οποίος, κατά θεία σύμπτωση, ενσάρκωσε ρόλο κληρικού στη σειρά «Αγριες Μέλισσες». Ο τηλεοπτικός παπα-Γρηγόρης ισχυρίζεται πως έχει βιώσει, κυριολεκτικά πάνω του, τη θαυµατουργό δράση του παπα-∆ηµήτρη: «Πήγαινα πάρα πολύ συχνά στους Αγίους Ισιδώρους, στον πατέρα ∆ηµήτριο, που έχει τον θαυματουργό Σταυρό και κατά διαστήματα τον βγάζει και ευλογεί τον κόσµο. Με σταύρωσε κι εμένα. Ο Σταυρός κόλλησε στην πλάτη µου! Τότε ο παπα-∆ηµήτρης µε συμβούλευσε να κάνω ακτινογραφία στο συγκεκριμένο σημείο, την οποία και έκανα. Οντως βρέθηκε κάτι και  χρειάστηκε να κάνω εγχείρηση στους πνεύμονες. Κάπνιζα γύρω στα τέσσερα πακέτα τσιγάρα την ημέρα, από τα 14 µου χρόνια. Αν δεν ήταν όμως ο Σταυρός και ο πατέρας ∆ηµήτριος να εντοπίσει το πρόβληµα, δεν ξέρω πού θα ήµουν σήµερα».

Ντάνος, υπέρμαχος των θαυμάτων

Ο θριαμβευτής του «Survivor» του 2017 αποτελεί υπόδειγμα αφοσίωσης στον παπα-∆ηµήτρη. Οχι µόνο δεν έχει διακόψει τις επισκέψεις του στον Λυκαβηττό µετά τις τελευταίες αποκαλύψεις γύρω από τη δράση του ιερέα, αλλά καταθέτει και τη δική του άποψη για τα τεκταινόµενα: «Ολα αυτά που ακούστηκαν προσβάλλουν και τη δική µου επιλογή για το προσκύνημα. Είναι στη συνείδηση του καθενός τι θα πιστέψει. Οι Αγιοι Ισίδωροι είναι ένα µέρος πολύ ιδιαίτερο για εµένα. Ο πατέρας ∆ηµήτριος είναι πνευµατικός µου πατέρας. Είναι δικαίωμα τους να καταγγέλλουν, όμως έτσι µειώνουμε τους ανθρώπους που έρχονται εδώ. ∆εν είναι καθόλου αστείος ο λόγος που κάποιος έρχεται εδώ. Εύχοµαι να µη χρειαστεί κανείς να έρθει εδώ για να ζήσει κάποιο θαύµα».

Ηλίας Βρεττός: Μετά τη σωτηρία

Την ευλογία του παπα-∆ηµήτρη αναζήτησε στον Λυκαβηττό ο Ηλίας Βρεττός µετά το εξαιρετικά σοβαρό τροχαίο δυστύχημα που είχε το 2018 στην Παραλιακή. Ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα σε λεκάνη, µηρό και χέρι, ενώ η αποκατάσταση της υγείας του ήταν µακρόχρονη και επώδυνη. Συχνά σε συνεντεύξεις, σε αναρτήσεις του στα social media κ.λπ. αναφέρεται στον ρόλο που έπαιξε γι’ αυτόν ο εφηµέριος του Λυκαβηττού:

«Ο πατήρ ∆ηµήτριος είναι ένας φάρος στη ζωή µου και µε κατευθύνει πνευματικά. Πηγαίνοντας στον ναό την πρώτη φορά µετά το ατύχημα, τα εκατό σκαλιά ήταν δύσκολο να τα ανέβω µε τις δύο πατερίτσες που είχα τότε. Θεωρώ καρµική τη συνάντησή µου µε τον συγκεκριµένο άνθρωπο. Ο πατήρ ∆ηµήτριος έχει έναν θαυµατουργό Σταυρό, µε τον οποίο σταυρώνει χιλιάδες προσκυνητές. Αυτά που είδα όταν πήγα να µε σταυρώσει δεν είχαν σχέση µε τα επίγεια. Συγκλονίστηκα. Ηταν η πρώτη µου φορά σε έναν χώρο µε χιλιάδες ανθρώπους που είχαν πρόβλημα. Παροτρύνω όποιον αντιμετωπίζει προβλήματα να πάει στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων. Να δει το φως και να βοηθηθεί».

Μελίνα Ασλανίδου: Σαν πατέρας

Ευλογημένη για τη γνωριμία της µε τον πατέρα ∆ηµήτριο νιώθει η Μελίνα Ασλανίδου, σύμφωνα µε δηλώσεις της. Η τραγουδίστρια έχει βρεθεί πολλές φορές στον Λυκαβηττό, περιμένοντας υπομονετικά επί ώρες έως ότου έρθει η σειρά της να προσκυνήσει τον Τίµιο Σταυρό. Οπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια, «ο πατήρ ∆ηµήτριος είναι σαν πατέρας µου, του έχω τεράστια αγάπη. Το έργο που κάνει είναι θεάρεστο, του έχει δώσει ο Θεός αυτή τη µεγάλη δύναμη.

Είναι από τους ανθρώπους που εμπιστεύομαι µε κλειστά τα µάτια, είναι ο πνευματικός καθοδηγητής µου. Το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων και ο χώρος γενικότερα είναι πραγματικά ευλογημένα. Ολο αυτό ξεκινά από όλους τους αγίους που έχουν περάσει από εδώ και σήμερα έχουμε τον πατέρα ∆ηµήτριο. Εχω προτείνει σε φίλους που έχουν ανάγκη ή των οποίων τα παιδιά έχουν καρκίνο, ταλαιπωρούνται µε άλλαπροβλήµατα υγείας κ.λπ. να έρθουν εδώ, να σταυρωθούν µε τον θαυματουργό Σταυρό που κρατά στα χέρια του ο πατήρ ∆ηµήτριος».

Με το σπαθί του Παναγιώτη

Ο παραολυµπιονίκης της ξιφασκίας Παναγιώτης Τριανταφύλλου γνώρισε τον πατέρα ∆ηµήτριο το 2006, δύο χρόνια µετά το τροχαίο ατύχημά που τον καθήλωσε στο αναπηρικό αµαξίδιο. Ο ίδιος θεωρεί ότι η συνάντηση µε τον ιερέα ήταν καθοριστική για τη µετέπειτα πορεία του: «Ενα-δυο χρόνια αφότου χτύπησα, µας µίλησαν για το εκκλησάκι αυτό και τον πατέρα ∆ηµήτριο. Πρωτοπήγαµε µε τη µητέρα µου- και ήταν πανέµορφα. Κάθε φορά αισθάνομαι γαλήνια, µια απίστευτη ηρεμία, δεν µε αγγίζει τίποτα, µμπορώ να κάθομαι εκεί επί ώρες. Ο πατέρας ∆ηµήτριος, µε τη βοήθεια του Τιµίου Σταυρού, κάνει θαύματα. Τα οποία δεν κάνει ο ίδιος, αλλά ο Σταυρός, όπως λέει κι εκείνος».


Και καλά με τους δημοσιοκάφρους της φυλλάδας. Θα έχουν τους λόγους τους για να γράφουν τέτοιες παραδοξότητες. Να πούμε μόνο στους χρήσιμους διάσημους ηλίθιους που συμβάλλουν να συντελείτε μια θρησκευτική απάτη, ότι να κάνουν τον σταυρό τους σαν θρήσκοι που είναι, μιας και σήμερα δεν υπάρχουν λαϊκά δικαστήρια για να απολογηθούν.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

3 Οκτωβρίου 2022 στις 7:42 π.μ.

Το γεγονός ότι τόσοι και τόσοι "διάσημοι" διασκεδαστές, αστέρες του συστήματος βρίσκονται, από άποψη ιδεολογίας, βυθισμένοι στον πιο μαύρο και σκοτεινό μεσαίωνα, και διαδίδουν παντού μέσω των καναλιών - εκτός από τα προσωπικά τους "τα λερωμένα, τ' άπλυτα"- τον ανορθολογικό σκοταδισμό της πιο ακραίας μορφής, αποδεικνύει πόσο σάπιο και βρώμικο είναι πλέον το εποικοδόμημα του εκμεταλλευτικού καθεστώτος σε όλη του την έκταση. Αποδεικνύει επίσης από τι ποιότητας ανθρώπους στελεχώνεται η κυρίαρχη κλίκα αυτού που ονομάζεται ακόμα "πολιτισμός" στον σάπιο αστικό κόσμο. Στη μουσική, στο θέατρο, στην εκπαίδευση, στην "οργανική διανόηση" του συστήματος, ο σκοταδισμός και ο μεσαιωνισμός κάθε μάρκας και παραλλαγής είναι πλέον το κυρίαρχο ρεύμα... Ένα απεχθές σε κάθε νοήμονα εργαζόμενο άνθρωπο, ένα απεχθέστατο σύνολο ανθρώπων και αντιλήψεων που γνωρίζουν την καθημερινή μέχρις αηδίας προβολή από τα σκουπιδο-σόου της τιβί και των κίτρινων φυλλάδων, ένας εσμός που κανονικά αξίζει αποκλειστικά και μόνο για το σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Μαζί με το κοινωνικό σύστημα που τον γεννά και τον εκτρέφει. Οριστικά και αμετάκλητα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger