Home » , » Κ. Τζαβάρας: Ενας κυβερνητικός βουλευτής που δημιουργεί πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου και εκθέτει τα ΑΡΔάκια

Κ. Τζαβάρας: Ενας κυβερνητικός βουλευτής που δημιουργεί πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου και εκθέτει τα ΑΡΔάκια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 | 4:15 μ.μ.

Ασχετα αν υπάρχουν προσωπικές σκοπιμότητες για την στάση που κρατάει ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Τζαβάρας, διαφοροποιούμενος από την επίσημη γραμμή του κόμματος του στο θέμα των ηλεκτρονικών υποκλοπών,  -ο κυβερνητικός βουλευτής Ηλείας έχει δηλώσει ότι δεν θα διεκδικήσει πάλι βουλευτική έδρα, ενώ οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει βλέψεις για την περιφέρεια Πελοποννήσου σαν υπερκομματικός υποψήφιος-, το γεγονός είναι ότι δημιουργεί συνέχεια πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση του Κ. Τζαβάρα είναι, ότι αν και αστός πολιτικός, κάποιες φορές αιφνιδιάζει με τις απόψεις που εκφράζει λέγοντας πράγματα που δεν ανέμενες να ακούσεις από έναν πολιτικό του συντηρητικού κόσμου. Ας πούμε στο παρακάτω ηχητικό με την συνέντευξη που έδωσε σήμερα στον ρ/σ "105,5" μιλώντας για τους πληστηριασμούς των ακούμε να λέει: "Οι τράπεζες έχουν καταφέρει να κρατάνε όμηρο το πολιτικό σύστημα και τις κυβερνήσεις διαφορετικών χρωμάτων, Το ότι έχουν πάρει τρεις φορές δημόσιο χρήμα για να ανακεφαλαιοποιηθούν, λέει κάτι".

Αναφερόμενος ο ίδιος στο θέμα των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων μας δίνει μια πλευρά της λειτουργίας της αστικής δικαιοσύνης: "Από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, πρέπει να βγουν στην δράση", αναφέρει αρχικά προσθέτοντας: "Αυτό που πρέπει να κάνει η εισαγγελική αρχή είναι να ερευνήσει με συγκεκριμένες εισαγγελικές ενέργειες και να πάει στον χώρο της ΕΥΠ και να ψάξει να βρει τα έγγραφα ποιοι παρακολουθούνται και για ποιους λόγους. Αυτά πρέπει να δημοσιοποιηθούν για να ξέρουμε όλα αυτά που λέγονται είναι αλήθεια ή ψέματα". 

Δείχνει όμως, ο και νομικός Κ. Τζαβάρας, να μην έχει αυταπάτες για το πώς λειτουργεί ένας πυλώνας του αστικού συστήματος και με διατυπώσεις που ναι μεν δεν εστιάζονται στον πυρήνα του θέματος κάνει μια προσέγγιση που δεν την περνάς απαρατήρητη: "Η δικαιοσύνη έχει καθυστέρηση, αλλά συνήθως η δικαιοσύνη έρχεται καθυστερημένη", τον ακούμε να λέει και να συμπληρώνει: "Είδαμε τι έγινε στην Ζήμενς. Φοβερή περίπτωση. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λέει, ότι ψάχνει να βρει γιατί έγινε η παραγραφή, χωρίς όμως να ασχολείται ότι δεν είναι μόνο η παραγραφή των συγκεκριμένων εγκλημάτων, είναι και η αθώωση για το ξέπλυμα του βρόμικου χρήματος για το οποίο δεν μιλάει κανένας, όταν μάλιστα το ελληνικό δημόσιο έχει κάνει συμβιβασμό με την Ζήμενς στον οποίο η Ζήμενς είχαν παραδεχτεί ότι τα όργανά της είχαν χρησιμοποιήσει μαύρο χρήμα για να κάνουν τις δουλειές τους". 

Εχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση που δίνει -έμμεσα- ο βουλευτής της Ν.Δ., σε όλα τα αρδάκια που έσπευσαν να υποτιμήσουν τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που έγιναν για τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις επικαλούμενα τον ισχυρισμό ότι δεν παραθέτουν αποδείξεις που να τεκμηριώνουν τα όσα ισχυρίζονται. Ακούμε, λοιπόν, παρακάτω τον Κ. Τζαβάρα να μας λέει:

"Εχω υποχρέωση όχι μόνο ως πολιτικός αλλά και ως νομικός να μην αφήσω ένα άλλο θέμα να πλανάτε. Ετίθηκε το θέμα ποιος έχει το βάρος της απόδειξης στο θέμα (σ.σ των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων). Το βάρος της απόδειξης προφανώς δεν το έχει ο δημοσιογράφος. Αυτός έχει την υποχρέωση να διασταυρώνει τις πληροφορίες του. Το βάρος της απόδειξης από την στιγμή που η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης, λέει το άρθρο 178 του νέου Ποινικού Κώδικα Δικονομίας το έχει ο εισαγγελέας και ο δικαστής"

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger