Home » , , » "Οι βομβαρδισμοί των Χριστουγέννων" - Παρ' όλες τις θηριωδίες των Αμερικανών, τελικά οι ΗΠΑ υπέστησαν μια ταπεινωτική ήττα στο Βιετνάμ

"Οι βομβαρδισμοί των Χριστουγέννων" - Παρ' όλες τις θηριωδίες των Αμερικανών, τελικά οι ΗΠΑ υπέστησαν μια ταπεινωτική ήττα στο Βιετνάμ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 | 8:08 μ.μ.

Ηταν σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη του 1972, όταν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές ξεκινούν νέο κύμα βομβαρδισμών κατά του άμαχου λαού του Βορείου Βιετνάμ, άλλο ένα έγκλημα πολέμου που θα διαρκέσει μέχρι 29 Δεκέμβρη. (Εμειναν στην ιστορία ως "Οι βομβαρδισμοί των Χριστουγέννων") 

Εκτιμάται ότι οι βόμβες που ερρίφθησαν στο Βιετνάμ ήταν κατά τέσσερις φορές περισσότερες από αυτές που έπεσαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν αναφέρουν πως 7.800.000 τόνοι βομβών ερρίφθησαν από τον αμερικανικό στρατό μόνο στο βόρειο Βιετνάμ, προκαλώντας χιλιάδες άμαχα θύματα. Μόνο στο Ανόι, έριξαν τουλάχιστον 40.000 τόνους βομβών. Είναι ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός πόλης στην παγκόσμια ιστορία.

Και αυτή ήταν μόνο μα πτυχή των Αμερικανών εγκληματιών ιμπεριαλιστών στο Βιετνάμ. Οπως είχε καταθέσει σε επιτροπή του Κογκρέσου η οποία ερευνούσε τα εγκλήματα πολέμου που πραγματοποιούσαν τα αμερικανικά στρατεύματα στο Βιετνάμ ο Αμερικανός βετεράνος και κατά του πολέμου στο Βιετνάμ Τζον Κέρι, οι «Αμερικανοί στρατιώτες βίασαν, έκοψαν αυτιά, αποκεφάλισαν, τύλιξαν καλώδια σε γεννητικά όργανα».

 Παρ' όλο όμως αυτές τις θηριωδίες των Αμερικανών τελικά οι ΗΠΑ υπέστησαν μια ταπεινωτική από τον Βιετναμέζικο λαό.   

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger