Home » , » Η κορυφή του παγόβουνου

Η κορυφή του παγόβουνου

Από giorgis , Σάββατο 7 Ιουνίου 2008 | 9:09 μ.μ.


Συνεχίζετε ο ντόρος –το είδαμε και στα βραδινά δελτία ειδήσεων στις τηλεοράσεις- για το ποια πρόσωπα νταραβερίστηκαν στην ζούλα με την «Ζήμενς».
Ηδη έσκασαν και κάποια ονόματα πέρα της οικογένειας Μητσοτάκη. Όλα αυτά όμως είναι η κορυφή του παγόβουνου. Το σύστημα δεν έχει πρόβλημα να κάψει μερικά δικά του στελέχη για να βγει αυτό αλώβητο απ’ το σκάνδαλο που ξέσπασε. Το έχουμε δει το ίδιο έργο και στο παρελθόν.

Η ουσία είναι να μην αποδεχτεί ότι τα ίδια τα κόμματα εξουσίας λαδώθηκαν και λειτούργησαν σαν μεσάζοντες της «Ζήμενς» Στα ταμεία τους κατέληξαν –στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τους- τα 100 εκατ. ευρώ απ’ τις μίζες που έδωσε η εταιρία. Τώρα αν υπήρξαν και μερικά «δωράκια» σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα δεν λέει τίποτα.

Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά το κατέθεσε στον Γερμανό εισαγγελέα το μεγαλοστέλεχος της «Ζήμενς» Michael Jorg Kutschenreuter.

Αποσπασμα από την κατάθεση του: “ «Την άνοιξη του 2004 έγινε στην Αθήνα μια σύσκεψη προγραμματιστών της ICN και δόθηκε συνέντευξη Τύπου. Με την ευκαιρία αυτή με πλησίασε ξανά ο κ. Χριστοφοράκος και μου μίλησε για ορισμένες "πληρωμές", τις οποίες εγώ αρνήθηκα και του είπα, αν χρειάζεται κάτι, να απευθυνθεί στο τοπικό υποκατάστημα.
Ο κ. Χριστοφοράκος προσπάθησε να με πείσει ότι οι πληρωμές είναι αναγκαίες, εξηγώντας μου για πολλή ώρα και λεπτομερώς ότι λόγω του υφιστάμενου εκλογικού αγώνα και των επικείμενων εκλογών στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνουν πληρωμές μέσω του ιδίου προς τα κόμματα για τη χρηματοδότηση του εκλογικού αγώνα.

Μου είπε ότι αυτό συνηθίζεται στην Ελλάδα και ότι η χρηματοδότηση των κομμάτων γίνεται κυρίως μέσω μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Μου είπε, επίσης, ότι με τα χρήματα αυτά θα χρηματοδοτούσε και τα δύο κόμματα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι σε κάθε περίπτωση και μετά τις εκλογές η Siemens θα εξακολουθήσει να έχει την εύνοια των πολιτικών.
Από αυτά που έλεγε κατάλαβα ότι θα χρηματοδοτούσε τα δύο μεγάλα κόμματα που ανταγωνίζονται μεταξύ τους…

Κατάλαβα αυτό που μου είπε, το έλαβα υπόψη και τον παρέπεμψα στον κ. Siekaczek. Κατόπιν αυτού ήταν σαφές ότι με τη στάση μου αυτή είχα δώσει βασικά το ΟΚ.”.

Θα αποδειχθεί ποτέ ότι οι κομματικοί σχηματισμοί του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ λειτούργησαν σαν κοινοί μεσάζοντες σε μια εταιρία για να ληστέψουν τον ελληνικό λαό; Πολύ χλωμό. Αυτό θα έθιγε τα «ιερά και όσια» του συστήματος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger