Home » , » Εφοπλιστές εγκληματίες

Εφοπλιστές εγκληματίες

Από giorgis , Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008 | 6:21 μ.μ.


Η «εφοπλιστική οικογένεια» είναι ότι πιο αισχρό, βρόμικο και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία. Χωμένοι μέχρι τον λαιμό στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, στην διακίνηση όπλων, στο δουλεμπόριο, συνεχίζουν και τα προμελετημένα εγκλήματά τους, με θύματα ταξικά μας αδέλφια.

Γιατί έγκλημα είναι και αυτό που έγινε πριν λίγο στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Πέντε ναυτεργάτες αγνοούνται λόγω έκρηξης που σημειώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής σε φορτηγό πλοίο κατά τη διάρκεια εργασιών.

Ολοι γνωρίζουν για τα «σαπάκια» που χρησιμοποιούν και ο μέσος χρόνος ζωής τους είναι τα τριάντα χρόνια.
Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιες εφοπλιστικές φάρες, -Βεντούρηδες, Αγαπητοί κλπ- έβγαλαν τ' άντερα τους μ' αυτά τα βαπόρια.
Αυτά τα πλωτά φέρετρα προσπαθούν με μπαλώματα να τα κάνουν να ταξιδεύουν.

Τα καθάρματα αυτά μπροστά στο κέρδος τους δεν είχαν κανένα προβληματισμό ότι μπορούν να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Εξάλλου, δικοί μας άνθρωποι θα χανόταν. Αυτοί και η κλίκα τους ταξιδεύει με πολυτελείς κότερα και λίαρ τζετ.

Αλλωστε εδώ και χρόνια η κυβερνητικές κουστωδίες δίνουν τα πάντα στο εφοπλιστικό κεφάλαιο. Μόνο την διετία 2003-2004 με κυβερνητική απόφαση οι ναύλοι εκτοξεύθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, επιτρέποντας στους έλληνες εφοπλιστές να αποκομίσουν μυθικά κέρδη. Και η ίδια τακτική συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Χαρακτηριστικό είναι πρόσφατο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».
"Τα ιλιγγιώδη ποσά που επενδύουν οι Ελληνες εφοπλιστές σε ναυπηγήσεις πλοίων έχουν αφήσει άναυδους τους ανταγωνιστές τους. Μόνο για τον χρόνο που μας πέρασε υπεγράφησαν συμβόλαια για τη ναυπήγηση συνολικά 556 πλοίων, αξίας 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνολικής χωρητικότητας 42,8 εκατομμυρίων τόνων. Πρόκειται για ρεκόρ όλων των εποχών".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger