Home » » Corriere Della Sera.

Corriere Della Sera.

Από giorgis , Σάββατο 9 Αυγούστου 2008 | 9:42 π.μ.


Θα συμφωνήσουμε σχεδόν απόλυτα με ένα άρθρο της Ιταλικής εφημερίδας Corriere Della Sera.

Το παραθέτουμε:

Δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους Ολυμπιακούς μόνο σαν μεγάλη αθλητική διοργάνωση με ανταγωνισμό για τα ρεκόρ.
Από πολύ καιρό άλλωστε, οι Ολυμπιακοί, είναι εκτός από αυτό, και πολλά άλλα πράγματα.
Οποιος σήμερα τάσσεται υπέρ του απαραίτητου διαχωρισμού μεταξύ αθλητισμού και πολιτικής, καλά θα κάνει να μιλήσει και για την προσπάθεια, η οποία έγινε ασφυκτική, τους τελευταίους μήνες, του καθεστώτος του Πεκίνου να χρησιμοποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Ποτέ άλλοτε οι Ολυμπιακοί δεν χρησιμοποιήθηκαν τόσο πολύ για να εξυπηρετήσουν πολιτικούς σκοπούς. Αυτή τη φορά, ο πολιτικός τους στόχος είναι να καλύψουν την άλλη πλευρά του κινεζικού θαύματος: την ανηλεή καταστολή των μειονοτήτων και την παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων, το παγκόσμιο ρεκόρ εκτελέσεων, την υποστήριξη της Κίνας στα πιο φρικτά καθεστώτα του πλανήτη (από τη Βιρμανία ώς τη Ζιμπάμπουε και το Σουδάν), την εκμετάλλευση των εργατών στα εργοστάσια, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των Κινέζων στις αγροτικές περιοχές, την οικολογική καταστροφή που προκαλεί η Κίνα.
Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας έχει τρομακτικό κοινωνικό και πολιτικό κόστος και για την Ολυμπιάδα οργανώθηκε στο Πεκίνο για να αποσιωπηθεί αυτό το κόστος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger