Home » , » Αλογοσκούφια πεπραγμένα

Αλογοσκούφια πεπραγμένα

Από giorgis , Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008 | 4:50 μ.μ.


Ο Αλογοσκούφης χτες για ώρες ήταν στο γραφείο του και μοίραζε στους τραπεζίτες 28 δις χρήματα της βαριάς φορολογούμενης εργατικής τάξης. Για να συλλάβει κάποιος το μέγεθος του ποσού για το οποίο αναφερόμαστε αρκεί να πούμε ότι αυτό αντιπροσωπεύει το 11,4% του ΑΕΠ όταν την ίδια στιγμή οι κρατικές δαπάνες για την Παιδεία ανέρχονται στο 3,2% του ΑΕΠ.

Σήμερα 1200 εργάτες στα εργοστάσια Λαναρά που προβλέπετε να βρεθούν στο δρόμο, άνεργοι, χωρίς ασφάλιση χωρίς κανένα εργασιακό μέλλον ζήτησαν να τον δουν.

Ο εργοδότης τους, καπιταλιστής Λαναράς έκανε τα παιχνίδια του στο χρηματιστήριο, αυτός τα κονόμησε αλλά η επιχείρηση του χρεοκόπησε.

Μια λύση θα ήταν να υπάρξει χρηματοδότηση της εταιρείας από τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι η επιχείρηση να γίνει βιώσιμη με προοπτική να πάρει συνεταιριστική μορφή και να διαχειρίζεται απ’ τους ίδιους τους εργαζομένους.

Αδιανόητη όμως μια τέτοια εξέλιξη για τον υπουργό των καπιταλιστών. Λεφτά έχει μόνο για να ξελασπώνει πλουτοκράτες και όχι για να μην χάνουν την δουλειά τους οι εργάτες.

Αντί να δει ο ίδιος τους εργάτες έστειλε τα ΜΑΤ να τους «μιλήσουν» με την γλώσσα που ξέρουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Με τα γκλομπ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger