Home » , » Συμπαράσταση στον αγώνα των κρατουμένων

Συμπαράσταση στον αγώνα των κρατουμένων

Από giorgis , Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008 | 3:03 μ.μ.


Εκατοντάδες οι δηλώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των φυλακισμένων.

Ενδεικτικά:

«Χρειάζεται επειγόντως η αναζωογόνηση της αλληλεγγύης. Η κοινωνική συνείδηση ατονεί χωρίς συμμετοχή στα βάσανα του άλλου, χωρίς τύψεις για την αδιαφορία μας. Προσυπογράφω λοιπόν τα αιτήματα των φυλακισμένων. Ολοι πρέπει να τους νοιαστούμε. Ολοι χωρίς καθυστέρηση να ταχθούμε στο πλευρό τους. Πολιτισμός πάνω απ' όλα είναι ο σεβασμός της ανθρώπινης ύπαρξης όπου και όπως και αν βρίσκεται».

Ιωάννα Καρυστιάνη, συγγραφέας

«Θέλουμε να βοηθήσουμε στο πρόβλημα μια και οι φυλακές βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή μας, όμως δεν μας δίνουν βήμα. Επρεπε ως Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά να είχαμε άμεση πρόσβαση αλλά δεν μας αφήνουν. Υπάρχει άβατο.

Καμία κυβέρνηση δεν έχει δείξει ευαισθησία. Αν λάβουμε υπόψη τις άθλιες συνθήκες κράτησης που επικρατούν και τον τεράστιο αριθμό των αλλοδαπών κρατουμένων, πρέπει να ληφθούν αμέσως νομοθετικά μέτρα. Πέρα από τις ποινές που είναι εξοντωτικές και τις προφυλακίσεις που γίνονται για ψύλλου πήδημα, χρειάζεται να σκύψουμε βαθιά στο πρόβλημα. Να ικανοποιηθούν τα αμέσου προτεραιότητας αιτήματα, να αλλάξουν οι διατάξεις για τους αλλοδαπούς και τους οικονομικά αδύναμους κρατουμένους, να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης και να ρυθμιστεί το θέμα των ποινών».

Στέλιος Μανουσάκης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

Περιμένοντας τις δηλώσεις που θα γίνουν μετά την συνάντηση που έχει αυτή την ώρα η "Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων" με τον υπουργό Χατζηδάκη να τονίσουμε ότι είναι φανερό ότι με ψευτοϋποσχέσεις για μικρομπαλώματα στο καθεστώς των φυλακών οι κρατούμενοι δεν πρόκειται να αναστείλουν τον αγώνα τους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger