Home » » Αντιπαραθέσεις για την διάδοχη κατάσταση στην Ν.Δ

Αντιπαραθέσεις για την διάδοχη κατάσταση στην Ν.Δ

Από giorgis , Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008 | 4:23 π.μ.


Μια απ’ τις «παρενέργειες» που είχε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ήταν η αγωγή ύψους 750.000 ευρώ, καθώς και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που εισέπραξε η φυλλάδα «Real News».

Στο πρώτο της φύλο την περασμένη βδομάδα κυκλοφόρησε με κύριο τίτλο «Τα εμβάσματα Εφραίμ και ποιοι τα … πελέκησαν».
Ο πεθερός του Γ. Βουλγαράκη, μεγαλοδικηγόρος Διονύσης Πελέκης, θεώρησε ότι θίγετε και έτσι η φυλλάδα του Νίκου Χατζηνικολάου και του Αντρέα Κουρή βρέθηκε σε δικαστικές περιπέτειες.

Αντιδρώντας σπασμωδικά ο Ν. Χατζηνικολάου και χάνοντας την ψυχραιμία του βγαίνει στην ραδιοφωνική του εκπομπή και σχεδόν σε έξαλλη κατάσταση λέει: «Πιέζει, εκβιάζει και απειλή η οικογένεια Βουλγαράκη».
Το αποτέλεσμα ήταν να εισπράξει και άλλη αγωγή απ’ το δικηγορικό γραφείο του Πέλέκη.

Σήμερα πάλι η «Real News» κυκλοφορεί μα βασικό τίτλο «Πόθεν έσχες Βουλγαράκη», αναφερόμενη στην «ευλογημένη οικογένεια Πελέκη» και στο «γιγάντωμα της περιουσίας της με ΕΠΕ και offshore μετά το 2004».
Ενώ την προσωπική του στήλη ο Ν. Χατζηνικολάου την τιτλοφορεί «Κυβερνήστε ή … φύγετε».

Κάποιος, παρακολουθώντας όλα αυτά ίσως έκανε την επιπόλαια εκτίμηση ότι η αντιπαράθεση οικογένειας Πελέκη και Χατζηνικολάου έχει πάρει ανεξέλικτες διαστάσεις.

Δεν είναι όμως καθόλου έτσι. Ας προσπεράσουμε ότι το εκδοτικό εγχείρημα Χατζηνικολάου-Κουρή θέλει να επιβιώσει κυκλοφοριακά και εκτιμά ότι τέτοιες αντιπαραθέσεις βοηθάνε (τουλάχιστον περισσότερο απ’ το βιβλίο της Τσέκου και το προφυλακτικό που μοιράζει) και να σταθούμε σε μια άλλη παράμετρο του ζητήματος.

Αυτή την στιγμή γίνεται ένας ανελέητος πόλεμος για το ποιος/α θα διαδεχθεί τον Καραμανλή στην επερχόμενη εκλογική ήττα της Ν.Δ. (Η σημερινή δημοσκόπηση που παρουσιάζει το «Πρώτο Θέμα» επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι έχει παγιωθεί μια διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ γύρω στο 4%).
Οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι σε περίπτωση εκλογικής ήττας της Ν.Δ ο ίδιος ο Καραμανλής θα θέσει θέμα διαδοχής του στην ηγεσία της παράταξης του.

Κι εδώ έγκειται η στάση του Ν. Χατζηνικολάου και των ΜΜΕ που διαθέτει. Δεν έγινε απ’ την μια μέρα στην άλλη αντιδεξιός ο Ν. Χατζηνικολάου. Μην τρελαθούμε και εντελώς. Απ’ τα σπλάγχνα της συντηρητικής παράταξης προέρχεται. Κι αυτός και η οικογένεια του.

Το θέμα είναι απλό. Ο Καραμανλής εκτός απ’ τον Ρουσόπουλο εκείνον τον υπουργό που στήριξε με κάθε τρόπο στα πυρά που δεχόταν για «προκλητικό πλουτισμό» ήταν ο Γ. Βουλγαράκης. (θυμόμαστε όλοι τις απαντήσεις που είχε δώσει ο πρωθυπουργός στις σχετικές ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν στη ΔΕΘ).
Στην επίθεση δηλαδή που δέχεται σήμερα το πρόσωπο του Βουλγαράκη αποδημείτε ο ίδιος ο Καραμανλής.
Αλλωστε και στο άρθρο του σήμερα ο Ν. Χατζηνικολάου με τίτλο «κυβερνήστε ή φύγετε» στο στόχαστρο βάζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Το πιθανότερο δηλαδή είναι ότι ο Χατζηνικολάου έχοντας πάρει διαβεβαιώσεις από κάποιον «αρμόδιο» ότι οι μηνύσεις και οι αγωγές της οικογένειας Βουλγαράκη δεν θα έχουν καμιά τύχη στην «αδέκαστη δικαιοσύνη» τύπου Σανιδά, συμβάλει ώστε το περιβάλλον που θα διαμορφωθεί στην μετά Καραμανλή εποχή της Ν.Δ να είναι σύμφωνο με τους παρασκηνιακούς σχεδιασμούς των καπιταλιστικών κέντρων που ελέγχουν την Ν.Δ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger