Home » » Η έπληξη του βολεμένου

Η έπληξη του βολεμένου

Από giorgis , Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008 | 2:06 μ.μ.


Ο Γ. Δελαστίκ από πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΚΚΕ μπορεί σήμερα να κατάντησε ένας ακριβοπληρωμένος αστός δημοσιογράφος δεν έπεσε όμως στην λούμπα όπως κάποιοι συνάδελφοι του στον «Ριζοσπάστη».
Την έκπληξη που εκδηλώνει στο κείμενο του μπορεί να την αποδώσει κάποιος στο ξάφνιασμα ενός βολεμένου τύπου που δεν αφουγκράζεται τις διεργασίες που συντελούνται σε μια κοινωνία, όμως απέφυγε να κάνει μια επιδερμική τοποθέτηση σ’ αυτό το φαινόμενο όπως οι πρώην σύντροφοι του.

Απόσπασμα από κείμενο του στο «Εθνος»:

«Εμβρόντητοι είδαμε χιλιάδες, πολλές χιλιάδες νέων να βάζουν κουκούλες και να βγαίνουν στους δρόμους δεκάδων πόλεων της χώρας για να εκδηλώσουν την οργή τους σπάζοντας και καίγοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους ... είναι προφανές ότι δεν έχουμε πλέον να κάνουμε με τις λίγες εκατοντάδες "μπαχαλάκηδες" ούτε με κάποιους προβοκάτορες της Ασφάλειας ή μυστικών υπηρεσιών. Το καινούριο φαινόμενο είναι ότι χιλιάδες νέοι αισθάνονται τόσο καταπιεσμένοι και ανήμπορα αδιέξοδα οργισμένοι, ώστε φόρεσαν κουκούλες και βγήκαν στους δρόμους για να τα σπάσουν ... οι κουκουλοφόροι (...) δεν αποτελούν περιθωριακά, αποκομμένα στοιχεία από το κοινωνικό σύνολο»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger