Home » , » Αδίστακτοι και προκλητικοί οι τραπεζίτες

Αδίστακτοι και προκλητικοί οι τραπεζίτες

Από giorgis , Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009 | 1:47 μ.μ.

Αδίστακτοι οι τραπεζίτες και παρά τα κέρδη που παρουσιάζουν οι ισολογισμοί των τραπεζών τους πιέζουν ασφυκτικά την κυβέρνηση να τους χαρίσει κι άλλο πακτωλό χρημάτων –πέρα απ’ τα 28 δις- την στιγμή που ο ελληνικός λαός ξεζουμίζετε από την φορολογία, δεινοπαθώντας απ’ την ακρίβεια, την ανεργεία και την ανασφάλεια!

Είναι εξωφρενικά τα «επιχειρήματα» που επικαλούνται μέσα από την εφημερίδα που εκφράζει τις απόψεις των πλουτοκρατών «Ημερησία».
Εφτασαν στο σημείο να μιλούν ότι η δραστηριότητα τους, στις ξένες χώρες, δημιούργησε «οικονομικό θαύμα»!!!! (για τους ίδιους φυσικά), και αν δεν πάρουν τα λεφτά που ζητούν θα «καταρρεύσει μια σπουδαία εθνική προσπάθεια»!!!!!

Μνημείο θράσους, εκβιασμού, προκλητικότητας το πρωτοσέλιδο άρθρο της «Ημερισίας» -των απαιτήσεων των τραπεζιτών καλύτερα- που αναφέρει ανάμεσα στα άλλα:

«Σήμερα στις χώρες αυτές λειτουργούν περισσότερες από 8.000 ελληνικές επιχειρήσεις και δραστηριοποιούνται όλες σχεδόν οι μεγάλες τράπεζες με 3.500 καταστήματα. Αυτό το οικονομικό θαύμα κινδυνεύει να τιναχθεί κυριολεκτικά στον αέρα συμπαρασύροντας στην κατάρρευσή του μια σπουδαία εθνική προσπάθεια. Από τις ελάχιστες που έχουν να επιδείξουμε τα τελευταία χρόνια. Οι οικονομίες των περισσοτέρων χωρών ασφυκτιούν ενώ στην Ελλάδα αναπτύσσεται ένας έντονος λαϊκισμός που τείνει να ασπαστεί η κυβέρνηση αλλά και κάποια κόμματα αγνοώντας πως μπορεί να μετατραπούν σε ακούσιους συνεργούς μιας καθόλου αμελητέας οικονομικής καταστροφής».

Το ξεζούμισμα που κάνουν στους λαούς των γειτονικών κρατών είναι «επιχειρηματική δραστηριότητα», κάθε αντίδραση στην τακτική της κυβέρνησης που ενισχύει τα θησαυροφυλάκια των πλουτοκρατών θεωρείται «έντονος λαϊκισμός»!!!!

Και με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι χτες και προχτές ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2008 δύο τραπεζών, της «Αλφα» και της «Μαρφίν».
Η πρώτη είδε τα καθαρά της κέρδη να εκτοξεύονται σε πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ και η δεύτερη στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Για να καταλάβουμε για τι ποσά μιλάμε να πούμε ότι είναι 4 φορές μεγαλύτερα από εκείνα που έδωσε η κυβέρνηση ως επίδομα θέρμανσης σε πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες... (Να λαϊκίσουμε και λίγο που θα ‘λεγε και ο Αντώναρος)
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger