Home » » Ενα άρθρο και μια επισήμανση

Ενα άρθρο και μια επισήμανση

Από giorgis , Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009 | 4:12 μ.μ.

Πολύ εύστοχο το σημερινό άρθρο του Παντελή Μπουκάλα στην «Καθημερινή».

Αναφέρετε στα ηλίθια σενάρια που διακινούσε η ασφάλεια μετά την δολοφονική επίθεση που έκαναν φασιστοειδή, παρακρατικά καθάρματα στο κτίριο που στεγάζονται το Στέκι Μεταναστών και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, στα Εξάρχεια.

Πέρα απ’ την σωστή του τοποθέτηση ο Π. Μπουκάλας, όμως, θα έπρεπε να μας εξηγήσει γιατί συνάδελφοι του απ’ την ίδια εφημερίδα ανακυκλώνουν τα ασφαλίτικα εμέσματα και μάλιστα με την ίδια φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι μπάτσοι.

Ας δούμε το άρθρο του Π. Μπ. Στο οποίο αναφερθήκαμε:


Τρύπια σενάρια


«Eχει άραγε σοβαρά στοιχεία στα χέρια της η αστυνομία που της επιτρέπουν να διοχετεύει την άποψη ότι η αμυντική χειροβομβίδα με την οποία χτυπήθηκε το κτίριο όπου στεγάζεται το Στέκι Μεταναστών και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, στα Εξάρχεια, εξαπολύθηκε στο πλαίσιο κάποιας «κόντρας με ομάδες αναρχικών»;
Οχι βέβαια, διότι αν διέθετε τέτοιας λογής στοιχεία, όλο και κάτι περισσότερο από τις υποψίες της (ή τις βαθύτερες επιθυμίες της) θα ανακοίνωνε.
Τώρα, απλώς επιχειρεί να θολώσει τα νερά, όπως ακριβώς το επιθυμεί και η πολιτική της ηγεσία, που δεν δείχνει να κατανοεί πόσο σοβαρό γεγονός είναι η επίθεση, με σκοπό τον θάνατο, σε ένα κτίριο όπου βρίσκονται πάντοτε άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλοί μετανάστες που πηγαίνουν εκεί για να διδαχθούν ελληνικά (δωρεάν βέβαια, από εθελοντές εκπαιδευτικούς), μήπως και μπορέσουν να μετάσχουν από στοιχειωδώς καλύτερη θέση στην «ημετέρα παιδεία», έστω στην «ημετέρα εκμετάλλευση». Η πρόνοια των ενοίκων, που έχουν δεχτεί πολλές επιθέσεις από νεοφασίστες, να τοποθετήσουν διπλό τζάμι απέτρεψε το μακελειό.

Η τόσο βέβαιη για το σενάριό της ΕΛ. ΑΣ. ίσως θα έπρεπε να μπει στον κόπο να εξηγήσει κάποια σκοτεινά σημεία του, αν βέβαια της το ζητούσε και η κυβέρνηση (που άλλες είναι οι αγωνίες της) και η αξιωματική αντιπολίτευση (που άλλες είναι οι προτεραιότητές της).
Για παράδειγμα, διαβεβαιώνει ότι «ο αριθμός του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι επιδρομείς είναι ακαταχώριστος». Ακαταχώριστοι όμως είναι μόνο οι αριθμοί των αυτοκινήτων που ανήκουν στις μυστικές υπηρεσίες και τα οποία χρησιμοποιούνται για τη διεκπεραίωση ποικίλων περίεργων αποστολών. Εκεί στην ΕΛ. ΑΣ. ξέρουν πολλούς αναρχικούς που να διαθέτουν αυτοκίνητο με μη καταχωρισμένο αριθμό, αν βέβαια δεν πρόκειται για τίποτε δικούς τους πράκτορες που μία εκ των υποχρεώσεών τους είναι να παριστάνουν τους αναρχικούς σε πορείες και «έκτροπα»;
Κι ύστερα, σύσσωμη η ΕΛ. ΑΣ. και η κυβέρνηση μας διαβεβαιώνουν καιρό τώρα ότι οι πέριξ του Δικτύου προσφέρουν άσυλο στους αντιεξουσιαστές.
Ρίχνει κανείς χειροβομβίδα στο άσυλό του;».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger