Home » » Στο σταυρό της φτώχειας εργαζόμενοι και νεολαία

Στο σταυρό της φτώχειας εργαζόμενοι και νεολαία

Από giorgis , Κυριακή 19 Απριλίου 2009 | 12:43 μ.μ.

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ συναινούν σε νέο πρόγραμμα λιτότητας διαρκείας


Επιδρομή χωρίς τέλος στα εργατικά δικαιώματα προαναγγέλλει η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, αποκαλύπτοντας τα πραγματικά οικονομικά προγράμματα τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση προς όφελος του κεφαλαίου και των αφεντικών.


Ο διορισμένος από την κυβέρνηση Γ. Προβόπουλος στην πραγματικότητα εισηγήθηκε ένα νέο σταθεροποιητικό πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει: Πρώτο, μείωση των μισθών και των συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δεύτερο, κάθετη μείωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών (πως αλλιώς θα μειωθεί το δημόσιο χρέος στο 60% του ΑΕΠ όπως προτείνει;) και τρίτο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Εντυπωσιακή είναι η άρνηση του ΠΑΣΟΚ να διαφοροποιηθεί από τα ξεκάθαρα αντεργατικά συμπεράσματα της Εκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας.
Την ίδια ώρα η ανεργία και η φτώχεια κτυπά τους εργαζόμενους και στην Ελλάδα με τρομερή ένταση. Μιάμιση ολόκληρη μονάδα (στο 9,4% από 8%) ανέβηκε η ανεργία από το Γενάρη του 2008 στο Γενάρη του 2009.
Μέχρι 24 ετών, ο ένας στους τέσσερις νέους που αναζητά δουλειά είναι άνεργος. Τους 465.000 έφτασαν οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι (τουλάχιστον 150.000-200.000 ακόμα δεν καταγράφονται), ενώ μόνο μέσα στον πρώτο μήνα του 2009 η ανεργία αυξήθηκε κατά 31.000 άτομα!

Σκεφτείτε τι έγινε τους επόμενους μήνες που οι απολύσεις επεκτάθηκαν. Στην ελληνική κοινωνία αναπτύσσονται φαινόμενα κοινωνικής κατακρήμνισης της θέσης των εργαζομένων και φτωχών στρωμάτων της πόλης και του χωριού. Το 2007, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΥΕ που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα, 2,2 εκατομμύρια Έλληνες αντιμετώπιζαν σοβαρότατο πρόβλημα φτώχειας.

Καταλαβαίνετε που έχουμε φτάσει μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και τον κόσμο του κεφαλαίου. Μας βούλιαξαν στην κρίση και τώρα θέλουν να μας ρίξουν και τα δικά τους βάρη πάνω μας. Καμιά ελπίδα δεν υπάρχει και από τον υποταγμένο αστικοποιημένο συνδικαλισμό, που φέτος καταργεί και την πρωτομαγιάτικη πορεία…

Έχει έρθει η ώρα οι εργαζόμενοι να μπουν σε δρόμο ανατροπής, με ένα νέο εργατικό κίνημα και μια άλλη Αριστερά. Η φετινή Πρωτομαγιά, με την ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση και πορεία, θα είναι ένα βήμα για την εργατική αντεπίθεση.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΡΙΝ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger