
Για την Ελλάδα αναφέρει ότι μόνο την δεκαετία 1997 - 2007, τα επίσημα στοιχεία κατέγραψαν στις Κατασκευές 555 θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα».
Επίσης για το 2009, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) καταγράφει 26 νεκρούς εργάτες απ’ τους οποίους οι 15 ήταν οικοδόμοι.
Οι νεκροί και οι σακατεμένοι του κλάδου είναι πολύ περισσότεροι, αν αναλογιστεί κανείς ότι σχεδόν το 50% των απασχολούμενων στις Κατασκευές είναι μετανάστες και από αυτούς ένα μεγάλο κομμάτι δουλεύει εντελώς ανασφάλιστο και αδήλωτο, με αποτέλεσμα πολλά εργατικά «ατυχήματα» να μην καταγράφονται πουθενά.

Όταν είναι δεδομένο ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων η εργοδοσία δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασία των εργαζομένων (γιατί κοστίζουν) και οι εργάτες απ’ τους καπιταλιστές θεωρούνται αναλώσιμο «είδος» μπορούμε να μιλάμε ότι τα κέρδη των πλουτοκρατών είναι ζυμωμένα με το αίμα των εργατών.
Δημοσίευση σχολίου