Home » » Πέφτουν οι μίζες σαν το χαλάζι

Πέφτουν οι μίζες σαν το χαλάζι

Από giorgis , Παρασκευή 8 Μαΐου 2009 | 3:16 μ.μ.

Η ΜΑΝ είναι μια Γερμανική βιομηχανία που κατασκευάζει μηχανήματα, φορτηγά και λεωφορεία. Το Ελληνικό Δημόσιο το χρονικό διάστημα 2002 έως 2005 μέσω της ΕΛΒΟ έχει κάνει πολλές αγορές απ’ αυτή την βιομηχανία που αφορούν προμήθειες του ελληνικού στρατού και όχι μόνο.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung», που αναπαράγεται και από πολλά ελληνικά ΜΜΕ αναφέρει ότι η Γερμανική εισαγγελία εξετάζει το ενδεχόμενο να έχουν διοχετευθεί 15 εκατομμύρια ευρώ ως μίζες σε στελέχη άλλων εταιρειών από χώρες του εξωτερικού, ανάμεσα τους και η Ελλάδα προκειμένου αυτά να προτιμήσουν τα προϊόντα της ΜΑΝ.

Ανάμεσα στα άλλα στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται ακόμα ότι στο μικροσκόπιο των γερμανικών εισαγγελικών Αρχών βρίσκεται συμφωνία που υπεγράφη το 2002 από τη γερμανική NEOPLAN, με έδρα τη Στουτγάρδη, η οποία είναι θυγατρική της ΜΑΝ, και τα ελληνικά ΗΛΠΑΠ για λεωφορεία που αγοράσαμε.

Δεν κάνουμε την ανάρτηση για να πούμε ότι οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις λαδώνουν πολιτικά κόμματα και πολιτικάντηδες για να κάνουν τις μπίζνες τους. Σιγά το νέο.

Αν δούμε όμως ποιο άτομο ήταν πολιτικός προϊστάμενος την συγκεκριμένη περίοδο στα ΗΛΠΑΠ (άρα και υπεύθυνος για τις προμήθειες του οργανισμού) και την πολιτική και κοινωνική του διαδρομή μπορεί να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger