Home » , » Απρέπεια του Ριζοσπάστη

Απρέπεια του Ριζοσπάστη

Από giorgis , Πέμπτη 7 Μαΐου 2009 | 2:38 μ.μ.

Είναι τουλάχιστον απρέπεια –για να μην πούμε κάποιο βαρύτερο χαρακτηρισμό να γράφει σήμερα ο «Ριζοσπάστης» για «υπηρεσίες που κατευθύνουν κουκουλοφόρους να σπάζουν βιτρίνες, για να νιώθει καλά η αστική εξουσία. Οι δήθεν αντιεξουσιαστές λουστραδόροι του συστήματος».

Να προσπεράσουμε το γεγονός ότι φυσικά ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές μπορεί να έχουν διεισδύσει κάποιοι προβοκάτορες.
Είναι κι αυτό μέρος της δουλειάς των μυστικών υπηρεσιών.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλος ο αντιεξουσιαστικός χώρος ελέγχετε απ’ την ασφάλεια. Με την Κουκουέδικη λογική θα μπορούσαμε να πούμε ότι αφού υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ πράκτορας της ΚΥΠ τότε όλο το ΚΚΕ καθοδηγείτε απ’ την ασφάλεια.

Πάμε παρακάτω.

Απ’ ότι ξέρουμε οι αντιεξουσιαστές δεν γίνονται δεκτοί στα προεδρικά μέγαρα και στα τραπέζια των καπιταληστών, ούτε είναι και οι ίδιοι ιδιοκτήτες τεράστιων καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Απ’ ότι γνωρίζουμε επίσης δεν υπήρξε αντιεξουσιαστική συλλογικότητα να χαρακτηρίσει τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου «300 προβοκάτορες του Ρουφογάλη».
Ούτε ξέρουμε αντιεξουσιαστές που ανέλαβαν καρέκλες στις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα.

Αντίθετα γνωρίζουμε αντιεξουσιαστές που επιλέγοντας σαν μορφή πάλης την ένοπλη μειοψηφική βία έχασαν την ζωή τους πολεμώντας την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Αυτοί σύμφωνα με τον «Ριζοσπάστη» είναι «λουστραδόροι του συστήματος» ενώ κάποιοι άλλοι που έχουν ευαγγέλιο τους την αστική νομιμότητα και δεν «θα σπάσουν ούτε ένα τζάμι» σε ενδεχόμενη εξέγερση είναι .. επαναστάτες.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger