Home » » Ε. και το δούλεμα έχει όρια

Ε. και το δούλεμα έχει όρια

Από giorgis , Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009 | 3:37 μ.μ.

Διαβάζεις την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης στον Γ. Παπανδρέου για την τοποθέτηση που έκανε στο αγροτικό ζήτημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχεις την αίσθηση ότι ο Χατζηγάκης ζει σε άλλο πλανήτη!

Ανάμεσα στις άλλες μπαρούφες που δήλωσε φάνηκε να πανηγυρίζει για «τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος», όπως είπε.

Αν και δεν νομίζουμε ότι είναι τόσο άσχετος ο Χατζηγάκης να του παραθέσουμε κάποια απ’ τα πιο πρόσφατα στοιχεία που δίνουν οι δικοί τους οργανισμοί.

Το ποσοστό του αγροτικού προϊόντος στο συνολικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ), από 5,7% που ήταν το 2000 μειώθηκε στο 3% το 2007.

Ξεκληρίζονται κάθε χρόνο περίπου 20.000 μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά.

Αυξήθηκε το έλλειμμα του αγροτικού ισοζυγίου και έφτασε τα 3 δισ. ευρώ.
Μειώθηκε το αγροτικό εισόδημα την περίοδο 2000 - 2007 κατά 20% ενώ την περίοδο 2004 - 2007 αυξήθηκε το κόστος παραγωγής κατά 23%.

Οι αγροτικές τιμές επίσης έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα. Η τιμή στο βαμβάκι από 40 λεπτά το κιλό, πήγε 20 λεπτά, το καλαμπόκι από 27 λεπτά το κιλό πήγε 11 λεπτά, ενώ το λάδι πουλιέται, όταν πουλιέται, στη μισή τιμή.

Ε. και το δούλεμα έχει όρια
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger