Home » » Ποιος φοβάται τους μπλόγκερ;

Ποιος φοβάται τους μπλόγκερ;

Από giorgis , Σάββατο 25 Ιουλίου 2009 | 9:39 μ.μ.

Το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί έχει ένα τρίστηλο άρθρο που το τιτλοφορεί «Ποιος φοβάται τους ανώνυμους μπλόγκερ;».

Στο δημοσίευμα της η εφημερίδα σημείωνε μεταξύ άλλων:
«Ηθη και συνήθειες άλλων εποχών (επταετίας …) επιχειρεί να επαναφέρει η κυβέρνηση, όχι μόνο επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν την εποχή μας, την εποχή του Ιντερνέτ και της τεχνολογίας, αλλά και επειδή το γενικότερο πολιτικό κλίμα επιβάλλει μια "επί δεξιά" στροφή….
Σε συνεργασία με τη … μονόφθαλμη Δικαιοσύνη είναι σαφές ότι επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν το διαδίκτυο, επιχειρούν να το βάλουν στο "γύψο" μη ασχολούμενοι με τα πανίσχυρα συγκροτήματα, κανάλια και εφημερίδες –εκεί όλοι προσκυνάνε- αλλά με τα ανώνυμα και ενοχλητικά ιστολόγια και ιστοσελίδες, ανεξάρτητα αν πρόκειται για προσωπικά e-μερολόγια που μοιράζονται τους προβληματισμούς ή για δημοσιογραφικά ενημερωτικά μπλογκ».

Και το δημοσίευμα του «Ποντικιού» κατέληγε: «Πατώντας πάνω σε υποτιθέμενες ακρότητες, τα τζιμάνια της Νουδούλας ετοιμάζονται να μαγειρέψουν παρεμβάσεις, αγωγές, νομοθετικές ρυθμίσεις, με στόχο να … ξεμπερδέψουν μια και καλή με το "βραχνά" όσων τολμούν να ασκούν κριτική και γίνονται επικίνδυνοι για το σύστημα … Με στόχο να τα φιμώσουν».

Την Πέμπτη όταν διαβάσαμε το δημοσίευμα της εφημερίδας το θεωρήσαμε υπερβολικό –εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι όποια κυβέρνηση ανοίξει απροκάλυπτα πόλεμο με τους μπλόγκερς θα είναι σαν να υπογράφει τον πολιτικό της θάνατο. Και σίγουρα δεν έχει καμιά πιθανότητα να βγει νικητής από μια τέτοια αντιπαράθεση, άσε που τεχνικά ακόμα δεν είναι καθόλου εύκολο (μάλλον αδύνατο είναι) να φιμώσει τα μπλογκ- γ’ αυτό και δεν το σχολιάσαμε.

Αλλά με τα όσα ακολούθησαν μας απέδειξαν ότι μάλλον λάθος κάναμε. Τα νεοδημοκρατικά σαΐνια είναι τόσο ανεγκέφαλα που μπροστά στον νεοφασιστικό οίστρο που έχει καταλάβει την παράταξη τους δεν καταλαβαίνουν τίποτα.


Χτες μάθαμε ότι σε «μπουμπούκια» της λεγόμενης «αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας» έχει ανατεθεί να παρακολουθούν και να φακελώνουν «ενοχλητικές» ιστοσελίδες και μπλογκς ενώ σήμερα η φυλλάδα του Καρατζαφέρη το παίζει ο «λαγός» της υπόθεσης.

Μετά τον «εθνικό κίνδυνο» που ανακάλυψε ο ΛΑ.Ο.Σ δίνοντας πάτημα στην κυβέρνηση να εξαπολύσει ένα πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες (διεκδικούν βλέπετε την ίδια εκλογική πελατεία) σήμερα η πατσαβούρα του Καρατζαφέρη, ΑλφαΕνα, βάζει στο στόχαστρο της τους μπλογκερς.

Δεν θα ασχοληθούμε με τα εμέσματα που ξερνάει η ακροδεξιά φυλλάδα. Είναι όμως φανερό ότι πιέζει την κυβέρνηση να υλοποιήσει όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του «Ποντικιού» και έχουν στόχο τους μπλόγκερς.

Ανεξάρτητα πάντως απ’ τους σχεδιασμούς που μπορεί να έχει το πιο αντιδραστικό πολιτικό μόρφωμα αλλά και η σημερινή δεξιά κυβέρνηση στο … πληκτρολόγιο μας είναι να μετατρέψουμε τα όνειρα τους σε εφιάλτες.

Αυτά τα σχέδια τους δεν πρέπει να περάσουν και δεν θα περάσουν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger