Home » , » Οι παπαριές του Αντώναρου

Οι παπαριές του Αντώναρου

Από giorgis , Κυριακή 2 Αυγούστου 2009 | 6:25 μ.μ.

Διαβάζεις τα οικονομικά ένθετα των Κυριακάτικων εφημερίδων και εξοργίζεσαι με την οικονομική πολιτική των τραπεζών που έχει την ολόθερμη υποστήριξη της κυβέρνησης.

Απ’ την μια παρακολουθείς τα κέρδη τους να πηγαίνουν απ’ το καλό στο καλύτερο και απ’ την άλλη να έχεις και το εκπρόσωπο προπαγάνδας της κυβέρνησης να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα στηρίζοντας την τοκογλυφική δραστηριότητα των τραπεζιτών.

«Δεν θα πρέπει ποτέ κανείς να ξεχνά ότι το πρόβλημα της ρευστότητας εξακολουθεί και απασχολεί όλες τις χώρες και όχι μόνο της Ευρώπης. Γίνονται συνέχεια παρεμβάσεις σε διάφορες χώρες, μικρές και μεγάλες, προκειμένου να εξευρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, αλλά το πρόβλημα είναι υπαρκτό», δηλώνει ο Αντώναρος προσπαθώντας να δικαιολογήσει τους τραπεζίτες γιατί παρά τα δισεκατομμύρια ευρώ που τους χάρισε η κυβέρνηση δεν «διοχετεύουν» την περιβόητη ρευστότητα να κινηθεί η αγορά.

Και μόλις γυρνάς την επόμενη σελίδα της ίδιας εφημερίδας διαβάζεις ότι οι τράπεζες προτιμούν να καταθέτουν καθημερινά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα 200 δισ. ευρώ (!), παρά να δανείζουν νοικοκυριά και μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Και οι λόγοι είναι ευνόητοι –πιστεύουν ότι έτσι θα έχουν μεγαλύτερη κερδοφορία- όπως ευνόητο είναι γιατί λέει τέτοιες παπαριές ο Αντώναρος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger