Home » » Το μεροκάματο του τρόμου

Το μεροκάματο του τρόμου

Από giorgis , Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009 | 12:41 π.μ.

Είχαμε αναφερθεί στο Δελτίο Τύπου του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά που γνωστοποιούσε ότι: «Εικοσάχρονος εργαζόμενος από το Πακιστάν κατά τη διάρκεια διανομής είχε σοβαρό εργατικό ατύχημα. Τώρα νοσηλεύεται στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Εχει διαλυμένη γνάθο και λάμες στα κάτω άκρα…. ακριβώς πριν από ένα χρόνο στην ίδια εταιρεία είχαμε εργατικό δυστύχημα με νεκρό διανομέα 19 ετών, επίσης ανασφάλιστο και από το Πακιστάν, έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο».

Η εταιρία για την οποία γίνετε λόγος είναι αυτή που εκμεταλλεύεται τα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας έτοιμου φαγητού (πιτσαρία) «BELISSIMO».

Ο μετανάστης εργάτης νοσηλεύτηκε για πέντε ημέρες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και όντος ανασφάλιστος το νοσοκομείο του ζήτησε να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό (δεν μάθαμε το ακριβές ύψος του) για νοσήλια.
Που να έβρισκε τόσα χρήματα ο εργάτης φυσικά και παραλίγο να μπλεχτούν και μπάτσοι στην ιστορία.

Η αντίδραση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού ήταν άμεση απαιτώντας από τον εργοδότη του νεαρού Πακιστανού να καλύψει πλήρως τα έξοδα νοσηλείας και αποθεραπείας του εργάτη του που τον είχε να εργάζεται για ένα περίπου χρόνο ανασφάλιστος στο κατάστημα ως διανομέας.

Αρχικά ο εργοδότης το γύρισε στην τρελή λέγοντας ότι δεν γνώριζε τον τραυματία Πακιστανό, ότι δεν δούλευε στο κατάστημα του και άλλες τέτοιες παπαριές.
Φυσικά το παραμύθι του δεν μπορούσε να περάσει και μπροστά στην πίεση των συνδικαλιστών του συνδικάτου δεσμεύτηκε ότι μέσα σε δέκα ημέρες θα καλύψει όλα τα έξοδα νοσηλείας και αποθεραπείας του νεαρού Πακιστανού.
Πάντως οι συνδικαλιστές του Συνδικάτου ξεκαθάρισαν ότι αν η εργοδοσία δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα κάνουμε ανάρτηση που θα καλούμε σε μποϋκοτάζ των προϊόντων του «BELISSIMO» και φυσικά θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου.

Βλέπετε, έχουμε «αδυναμία» στα «παιδιά με τα παπάκια» αφού ξέρουμε από πρώτο χέρι τον αγώνα που δίνουν για να εξασφαλίσουν το μεροκάματο του τρόμου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger