Home » , » Ο φόβος των αστών

Ο φόβος των αστών

Από giorgis , Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009 | 2:58 π.μ.

Το Σάββατο το «Νέα» είχαν ένα δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «Σε προετοιμασία για την αντιμετώπιση ενός ιδιαίτερα θερμού φθινοπώρου έχει αποδυθεί η Ελληνική Αστυνομία…. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη αποφασιστεί η αγορά νέων όπλων στην ΕΛ.ΑΣ., στα οποία περιλαμβάνονται χειροβομβίδες, καουτσούκ, taser - όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης και αύρες με κανονάκια νερού».

Τα ίδια περίπου ανακυκλώνει σήμερα και η ηλεκτρονική εφημερίδα του Τριανταφυλλόπουλου η οποία μας λέει επίσης ότι «Το πρόγραμμα προμηθειών του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ελληνική Αστυνομία μέχρι το 2015 προβλέπει αγορές εξοπλισμού ύψους 300 εκ. ευρώ».

Το αστικό σύστημα ξέρει ότι η επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας θα φέρει δυναμικές αντιδράσεις –τα δικά τους στοιχεία λένε ότι τα επόμενα δυο χρόνια θα υπάρξουν πάνω από 150.000 νέοι άνεργοι- και θωρακίζουν τους κατασταλτικούς τους μηχανισμούς.

Μπορεί οι αστοί να έχουν σαν δεδομένο ότι τα «θεσμικά» συνδικαλιστικά όργανα αποτελούνται από ξεπουλημένους εργατοπατέρες, μπορεί να γνωρίζουν ότι τα αριστερά κοινοβουλευτικά κόμματα θα περιορίσουν την παρουσία τους σε ανούσια σουλάτσα-πορείες διαμαρτυρίας.
Οσμίζονται όμως και κάτι άλλο. Ότι η νέα εργατική βάρδια δεν έχει τέτοια κολλήματα. Το «παιδί με το παπάκι» που παίρνει 4 ευρώ την ώρα χωρίς ασφάλεια και χωρίς κανένα εργατικό δικαίωμα, ο νεολαίος των stage που αμείβετε με 450 ευρώ, ο νέος με δυο πτυχία που είναι άνεργος δεν είναι εύκολο να «καλουπωθεί» στις μαλακίες που του σερβίρουν.

Τρέμουν, λοιπόν, οι αστοί την κοινωνική έκρηξη γ’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους.
Ναι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει μαζική ταξική πρωτοπορία. Όμως και το αυθόρμητο αν μπολιαστεί με τις διάσπαρτες ταξικές συνειδητές δυνάμεις που υπάρχουν μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger