Από giorgis , Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009 | 12:58 μ.μ.

Το σημερινό δημοσίευμα του Χρήστου Ζέρβα στην «Ελευθεροτυπία» δεν αφήνει καμιά αμφιβολία.
Τα εργοδοτικά εγκλήματα που έγιναν τελευταία στην Λάρκο και είχαν σαν αποτέλεσμα δυο εργάτες νεκρούς, δυο γυναίκες χήρες και τέσσερα παιδάκια ορφανά είχαν δράστες κι αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο.

«Οπως φαίνεται από επίσημα έγγραφα, η κυβέρνηση, αν και είχε ενημερωθεί εγκαίρως για τα σοβαρά προβλήματα αποδυνάμωσης του ελεγκτικού μηχανισμού, δεν έχει κάνει τίποτα, πέραν ευχολογίων, για να ενισχύσει την αποσαρθρωμένη σε κύρος και προσωπικό, Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος (ΕΜΝΕ).

Το δραματικό έγγραφο-προειδοποίηση που έστειλε η τελευταία προς το υπουργείο Ανάπτυξης, αμέσως μετά το πρώτο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στις αρχές Αυγούστου, είναι κόλαφος για τις πολιτικές και όχι μόνο ευθύνες των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών.

Στο έγγραφο-βόμβα, που υπογράφει ο επιθεωρητής Χαράλαμπος Ιωσηφάκης, αποδεικνύεται ανάγλυφα η αδιάφορη, μίζερη και γραφειοκρατική λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, που πάνω από την προστασία της ανθρώπινης ζωής βάζει την περιστολή των δημόσιων δαπανών και τη μεγιστοποίηση των κερδών. Η κοροϊδία αλλά και οι ευθύνες είναι προφανείς: δέκα μηχανικοί καλούνται να επιθεωρήσουν προληπτικά πάνω από 1.200 επιχειρήσεις μεταλλείων!», σημειώνει ανάμεσα στα άλλα ο Χ. Ζέρβας.

"Το κρίσιμο ερώτημα είναι, τώρα, εάν η Δικαιοσύνη που ερευνά τα συνεχή εργατικά «ατυχήματα» αναζητήσει ευθύνες και από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη... "καταλήγει το δημοσίευμα.

Φυσικά ο έμπειρος δημοσιογράφος την απάντηση την γνωρίζει αλλά στην αστική φυλλάδα που εργάζεται δεν το «παίρνει» να γράψει ότι οι εργάτες που δολοφονούνται στον βωμό του εργοδοτικού κέρδους θεωρούνται «αναλώσιμα ομιλούντα εργαλεία» για τους καπιταλιστές και το κράτος τους και οι δολοφονίες τους μένουν πάντα ατιμώρητες.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger