Home » , » Αλλη μια δολοφονία με "νόμιμο" θύτη

Αλλη μια δολοφονία με "νόμιμο" θύτη

Από giorgis , Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009 | 1:14 π.μ.

Γεγονότα όπως αυτό που δημοσιεύετε στην εφημερίδα της Κρήτης «Πατρίς» τείνουν να γίνουν καθημερινά.

Οι νόμιμοι τοκογλύφοι, οι τραπεζίτες, πιέζουν τόσο πολύ τα θύματα τους που ορισμένα απ’ αυτά καταλήγουν στον θάνατο.

Δεν οφείλετε σε αυτοκτονία ο θάνατος του 53χρονου αγρότη από χωριό της Βιάννου, της Κρήτης όπως λέει η εφημερίδα.
Ηταν μια εν ψυχρώ δολοφονία μόνο που σύμφωνα με το αστικό κράτος δεν υπάρχει θύτης και άρα ένοχος.

Ο αγρότης είχε πάρει ένα δάνειο 200.000 ευρώ για τις θερμοκηπιακές του καλλιέργειες. Η πολιτική της ΚΑΠ που εφαρμόζει αμετάκλητα σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε η κυβέρνηση οδήγησε κι αυτόν όπως και χιλιάδες άλλους αγρότες στην οικονομική εξαθλίωση.
Δυσκολευόταν να πληρώνει τις δόσεις του δανείου του.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας: «Δυστυχώς, ο άνθρωπος αυτός ο οποίος περιγράφεται ως ιδιαίτερα ευαίσθητος και καλοσυνάτος, δεν τα κατάφερε να ξεχρεώσει.

“Οι τράπεζες τον κυνηγούσαν καθημερινά. Δεν έδειχναν καμία ευαισθησία. Τηλεφωνήματα, σημειώματα σε καθημερινή βάση που έλεγαν ότι θα του κατασχεθεί η περιουσία εάν δεν πληρώσει τις δόσεις που χρωστούσε” μας είπε συγγενής του».

«Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη αυτοκτονία στην περιοχή της Βιάννου σε διάστημα λίγων μηνών που ο αυτόχειρας θέτει τέρμα στη ζωή του για οικονομικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάη ένας 65χρονος αυτοκτόνησε επειδή αρνούνταν να του χορηγήσουν σύνταξη, παρά το γεγονός ότι δούλευε για αρκετές δεκαετίες.

Ο 65χρονος μόλις πληροφορήθηκε ότι δεν θα πάρει σύνταξη κλείστηκε στον εαυτό του και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς πάνε χαμένα. Του έλειπαν 300 ένσημα, όπως τον είχαν ενημερώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες», καταλήγει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Μετά απ’ όσα διαβάσατε για σκεφτείτε τις δηλώσεις του Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη. Αφησε στο απυρόβλητο τα αστρονομικά κέρδη των τραπεζών ενώ για μια ακόμα φορά ζήτησε σφίξιμο του ζωναριού απ’ τον εργαζόμενο λαό.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger