Home » , » Εφοπλιστές εγκληματίες

Εφοπλιστές εγκληματίες

Από giorgis , Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009 | 4:51 μ.μ.

Η «εφοπλιστική οικογένεια» είναι ότι πιο αισχρό, βρόμικο και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία. Χωμένοι μέχρι τον λαιμό στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, στην διακίνηση όπλων, στο δουλεμπόριο, συνεχίζουν και τα προμελετημένα εγκλήματά τους, με θύματα ταξικά μας αδέλφια.

Απ’ ότι διαβάζουμε σήμερα άλλος ένας ναυτεργάτης νεκρός και άλλοι πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός του νέου ναυτεργατικού εγκλήματος που διέπραξε χτες το χέρι του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Η είδηση αναφέρει ότι ο νεκρός είναι ο 61χρονος Ευστάθιος Αναστασόπουλος, Α΄ μηχανικός του δεξαμενόπλοιου «FAIR ENERGY» με σημαία Λιβερίας, το οποίο ανήκει στην ελληνικών συμφερόντων εταιρεία «FAIRDEAL GROUP MANAGMENT» του Μπαφαλούκου, με στόλο συνολικά 30 καραβιών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πλοίο, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι Χορφακάν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, γίνονταν εργασίες συντήρησης στο μηχανοστάσιο, ενώ ταυτόχρονα γίνονταν και εργασίες φόρτωσης του πλοίου. Το υπουργείο Ναυτιλίας, σε ανακοίνωση του σε ανακοίνωση του μας λέει ότι από «άγνωστη» αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο, με αποτέλεσμα ο Α' μηχανικός να «σκάσει» από τις αναθυμιάσεις, ενώ 5 αλλοδαποί ναυτεργάτες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής με εγκαύματα.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καταγγέλλουν το νέο ναυτεργατικό έγκλημα και επισημαίνουν ότι «οι συνθήκες γαλέρας που έχουν δημιουργηθεί στα πλοία από την πολιτική που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του εφοπλιστικού κεφαλαίου, υπονομεύουν την ανθρώπινη ασφάλεια και έχουν διαλύσει τα συγκροτημένα δικαιώματα των ναυτεργατών».

Αν δεν υπήρχαν όλα αυτά θα μπορούσε το εφοπλιστικό κεφάλαιο να βλέπει τα κέρδη του να απογειώνονται σε αστρονομικά μεγέθη;
Μόλις πριν μερικές μέρες δημοσιεύαμε τραπεζικό Δελτίο σύμφωνα με το οποίο στο πρώτο τρίμηνο του 2009 έγιναν 1.050 παραγγελίες για ναυπηγήσεις πλοίων ελληνικών συμφερόντων, ενώ οι σχετικές επενδύσεις ξεπέρασαν τα 19 δισ. δολάρια το 2008 και τα 31 δισ. δολάρια το 2009.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger