Home » , » Κούνια που τους κούναγε

Κούνια που τους κούναγε

Από giorgis , Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009 | 5:17 μ.μ.

Τα καθοδηγούμενα από τους ασφαλίτες δημοσιεύματα, εν όψει του Δεκέμβρη, άρχιζαν να παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο.
Η σκοπιμότητα τους προφανείς. Θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα πανικού για να αποτρέψουν την μαζική παρουσία στους δρόμους την μέρα δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και από την άλλη να περάσει αδιαμαρτύρητα το κλίμα γενικευμένης αστυνομοκρατίας που θα επιβάλλουν.

Στην κατεύθυνση αυτή τα φιλοκυβερνητικά και όχι μόνο ΜΜΕ δίνουν τα ρέστα τους. Πάρτε ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα.
Στην επέτειο του Πολυτεχνείου, οι μπάτσοι είχαν κάνει σχεδόν 300 προσαγωγές «στα χαμένα». Εφορμούσαν σε ξεκομμένες ομάδες ατόμων, μπουζούριαζαν όποιον/α δεν τους άρεσε η φάτσα του και πολλές φορές με εξευτελιστικό τρόπο τους τσουβάλιαζαν σε κλούβες για να τους οδηγήσουν στην μπασκηναρία.
(Εχουμε γράψει ότι αυτό έγινε για να υλοποιηθεί η εντολή Χρυσοχοϊδη, περί «χαρτογράφησης του χώρου).

Αν αυτό γινόταν επί εποχής Πολύδωρα ή Μαρκογιαννάκη, σκεφτείτε τι δημοσιεύματα και σχόλια θα υπήρχαν στα φιλοπασοκικά έντυπα. Τώρα όλα αυτά έκαναν μόκο όπως επίσης και τα δεξιά ΜΜΕ που αυτά κινούνται μόνιμα στο δόγμα της «μηδενικής ανοχής».

Τώρα, επειδή το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης καταλαβαίνει ότι έρχονται «άγριες» μέρες, παίρνει τα μέτρα του. Κάποια μάλιστα που ανακοινώθηκαν δημόσια είναι εντελώς προκλητικά.
Όπως αυτό που ανακοίνωσε ο υπουργός Καταστολής ότι θα μπουκώσει με χρήματα –του σκληρά φορολογούμενου λαού εννοείται- τους αρχιμπάτσους (προφανώς για να πιέζουν τους υφισταμένους τους να δέρνουν «καλύτερα» τους διαδηλωτές).

«Θα προκηρύξουμε, πιλοτικά σε πρώτη φάση, κάποιες θέσεις διοικητών Ασφαλείας, θέσεις διοικητών Αστυνομικών Τμημάτων, με κάποιες ειδικές συμφωνίες, ούτως ώστε να υπάρξουν αμοιβές για ανθρώπους που πραγματικά δουλεύουν και φέρνουν αποτελέσματα», είναι η δήλωση του Χρυσοχοϊδη, που διαβάζουμε στα «ΝΕΑ».

Η ίδια φυλλάδα, στρατευμένη στο κλίμα που θέλουν να δημιουργήσουν έχει ρεπορτάζ, φανερά προερχόμενο από τους μηχανισμούς καταστολής, όπου ανάμεσα στα άλλα διαβάζουμε:

«Σε διαδικτυακούς χώρους αντιεξουσιαστών έχουν εντοπιστεί κείμενα με τα οποία προσκαλούνται να έρθουν στην Αθήνα ομάδες αναρχικών με αφορμή τις εκδηλώσεις που ετοιμάζονται για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου», είπε στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Την παρακολούθηση των διαδικτυακών χώρων αλλά και της γενικότερης κίνησης των αντιεξουσιαστικών ομάδων έχει αναλάβει η ΕΥΠ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η πρώτη πληροφόρηση της ΕΥΠ προς την Ελληνική Αστυνομία αφορά οργανωμένες κινήσεις από Ιταλία και Ισπανία, όπου δεκάδες αναρχικοί ετοιμάζουν βαλίτσες με προορισμό την ελληνική πρωτεύουσα».

Δεν πρωτοτυπούν σ’ αυτή την κινδυνολογία. Πιθανόν να θυμάστε ότι και τον περασμένο Δεκέμβρη ασφαλίτικες φήμες που αναπαράχθηκαν από πολλά ΜΜΕ ήθελαν πλοίο προερχόμενο από την Ιταλία με χιλιάδες αναρχικούς να καταφτάνει στο λιμάνι της Πάτρας. Φυσικά αυτό αποδείχτηκε παραμύθι αλλά τα ΜΜΕ δεν έχουν πρόβλημα να επαναλαμβάνουν τα ίδια μυθεύματα.

Η άλλη φυλλάδα του Λαμπράκη, το «Βήμα» εστιάζετε σε έναν άλλο φόνο της κυβέρνησης. Στο να μην πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις οι αντιδράσεις των μαθητών με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του Αλέξανδρου.
(Θυμάστε τις εικόνες που είδαμε τον περασμένο Δεκέμβρη. Μαθητές να πολιορκούν και να πετροβολούν Α/Τ).
Τα κυβερνητικά σαΐνια, λοιπόν, βρήκαν την «λύση». Να υπάρξει πρόωρη διακοπή των μαθημάτων δεκαπέντε ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

«Η διακοπή των μαθημάτων σε όλη τη χώρα εκτιμάται εξάλλου ότι θα αποτρέψει και το ενδεχόμενο που υπάρχει να δημιουργηθεί «επιδημία καταλήψεων» στα σχολεία μετά τις 6 Δεκεμβρίου που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, πόσω μάλλον που αυτή η τάση εμφανίζεται σχεδόν κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο. Το βέβαιον είναι ότι η διακοπή της λειτουργίας των σχολείων θα ανακούφιζε και την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η οποία είναι αναγκασμένη να διαθέσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε σχολεία από το επόμενο Σαββατοκύριακο», γράφει το «Βήμα».

Κούνια που τους κούναγε. Ότι και να κάνουν τα ΜΜΕ και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί σε λίγες μέρες θα «γευτούν» εκπλήξεις που ούτε τις διανοούνται.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

26 Νοεμβρίου 2009 στις 10:44 μ.μ.

www.piitikiperiodos.blogspot.com διηγημα αφιερωμενο στα γεγονοτα δεκεμβριου 2008

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger