Home » , » Αναμενόμενη η στάση του ΚΚΕ

Αναμενόμενη η στάση του ΚΚΕ

Από giorgis , Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009 | 5:32 μ.μ.

Αναμενόμενη η στάση του ΚΚΕ. Στον Περισσό αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στις αυριανές και μεθαυριανές διαδηλώσεις, με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Θυμόμαστε όλοι την στάση που είχε κρατήσει το ΚΚΕ στα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη.
Ο «Ριζοσπάστης» είχε κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο σχόλιο που περιέγραφε «σχέδιο αποσταθεροποίησης» και αναρωτιόταν όπως ο Παυλόπουλος: «Ποιοι και πώς συντονίζουν αυτή τη δράση των δήθεν αγανακτισμένων που εκτονώνονται με τυφλή βία;».

Την απάντηση την έδωσε δυο μέρες μετά η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ξένες μυστικές υπηρεσίες κρύβονται πίσω από τα σοβαρά επεισόδια των τελευταίων ημερών».

Στην ίδια ρότα όλα τα δημοσιεύματα του οργάνου της Κ.Ε του ΚΚΕ στις μέρες της περσινής εξέγερσης.
Ποιος δεν θυμάται τους χαρακτηρισμούς του Ριζοσπάστη για «υπηρεσίες που κατευθύνουν κουκουλοφόρους να σπάζουν βιτρίνες, για να νιώθει καλά η αστική εξουσία. Οι δήθεν αντιεξουσιαστές λουστραδόροι του συστήματος».!!!

Να προσπεράσουμε το γεγονός ότι φυσικά ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές τότε μπορεί να είχαν διεισδύσει κάποιοι προβοκάτορες.
Είναι κι αυτό μέρος της δουλειάς των μυστικών υπηρεσιών.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος ελέγχετε απ’ την ασφάλεια.
Με την Κουκουέδικη λογική θα μπορούσαμε να πούμε ότι αφού υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ πράκτορας της ΚΥΠ τότε όλο το ΚΚΕ καθοδηγείτε απ’ την ασφάλεια.

Πάμε παρακάτω.

Απ’ ότι ξέρουμε οι αντιεξουσιαστές δεν γίνονται δεκτοί στα προεδρικά μέγαρα και στα τραπέζια των καπιταληστών, ούτε είναι και οι ίδιοι ιδιοκτήτες τεράστιων καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Απ’ ότι γνωρίζουμε επίσης δεν υπήρξε αντιεξουσιαστική συλλογικότητα να χαρακτηρίσει τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου «300 προβοκάτορες του Ρουφογάλη».
Ούτε ξέρουμε αντιεξουσιαστές που ανέλαβαν καρέκλες στις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα.

Αντίθετα γνωρίζουμε αντιεξουσιαστές που επιλέγοντας σαν μορφή πάλης την ένοπλη μειοψηφική βία έχασαν την ζωή τους πολεμώντας την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Αυτοί σύμφωνα με τον «Ριζοσπάστη» είναι «λουστραδόροι του συστήματος» ενώ κάποιοι άλλοι που έχουν ευαγγέλιο τους την αστική νομιμότητα και δεν «θα σπάσουν ούτε ένα τζάμι» σε ενδεχόμενη εξέγερση είναι .. επαναστάτες.

Ηταν τόση η ζέση με την οποία αβάντζαρε το αστικό πολιτικό σκηνικό τότε η ηγεσία του ΚΚΕ που η φυλλάδα του Κουρή με το δίκιο της πανηγύριζε: «Το κόμμα της Αλέκας Παπαρήγας είναι η μοναδική οργανωμένη πολιτική δύναμη στη χώρα που τόλμησε να καταγγείλει δημόσια τους κουκουλοφόρους και να αποκαλύψει τον βρόμικο ρόλο τους».
Μάλιστα. Η φυλλάδα που είχε «ανακαλύψει» τις βίλες και τα κότερα του Χαρίλαου Φλωράκη τότε έκανε την αγιογραφία του ΚΚΕ.

Υπάρχει και κάτι άλλο ουσιαστικό. Την θεώρηση που έχουν οι νεολαίοι και η απόκληροι της καπιταλιστικής βαρβαρότητας απέναντι στους μηχανισμούς καταστολής. Τους θεωρούν άβουλους υπηρέτες της πλουτοκρατίας και το σύνθημα που ακούγετε στις διαδηλώσεις «Μπάτσοι, γουρούνια. δολοφόνοι» τα λέει όλα.

Το κόμμα του Περισσού όμως έχει άλλη αντίληψη: «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει σταθερά να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.
Στην εθνική Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο.
Θεωρεί την πλειοψηφία τους κομμάτι των εργαζομένων της
χώρας μας. Γνωρίζει ότι η καταγωγή τους προέρχεται από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, που δέχονται τις συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής».

Και επειδή οι διαδηλώσεις που θα ακολουθήσουν δεν θα έχουν την μορφή «υγιεινού περιπάτου» απ’ αυτές που συνηθίζει να κάνει το ΚΚΕ, δεν μπορεί το κόμμα του Περισσού να βρεθεί αντιμέτωπο με τους μπάτσους που «θεωρεί την πλειοψηφία τους κομμάτι των εργαζομένων της χώρας μας».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger