Home » , » Δεν παραμυθιάζονται οι αγρότες

Δεν παραμυθιάζονται οι αγρότες

Από giorgis , Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 | 9:43 μ.μ.

Από την Δευτέρα οι αγρότες μπαίνουν στην Τρίτη βδομάδα των κινητοποιήσεων. Ο «κοινωνικός αυτοματισμός» που προωθούσε κυβέρνηση και κολαούζοι της δεν βρήκε ανταπόκριση. Οι προσπάθειες διάσπασης του αγροτικού μετώπου δεν έχει βρει ουσιαστικά, μέχρι τώρα γόνιμο έδαφος. Οι κινδυνολογικές παπάρες και το μπαράζ συκοφάντησης των αγροτικών κινητοποιήσεων δεν βρήκαν την ανταπόκριση που φανταζόταν τα ΜΜΕ.

Κι αφού με δεδομένο την γενικότερη κατάσταση που υπάρχει, η κυβέρνηση γνώριζε ότι αν υιοθετούσε την πρόταση του Πάγκαλου να στείλει τα ΜΑΤ να διαλύσουν τα μπλόκα θα έφερνε τα αντίθετα απ’ τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο που μας είπε ο Πρετεντέρης: « Αν, οι Πασόκοι μαζευτούν απ' την κυβέρνηση, οι γαλάζιοι απ' τον κ. Σαμαρά θα μείνουν μόνο οι κόκκινοι. Ε, με μόνο τους κόκκινους δεν γίνετε κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα». Απέτυχαν και σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς.
Ο κομματικός πατριωτισμός δεν «περπάτησε» αφού όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι αγρότες «όλους μας ενώνει το άδειο παντελόνι» και τα αγροτικά μπλόκα όχι μόνο δεν διαλύονται αλλά συντονίζονται και εντείνουν τον αγώνα τους.

Η βδομάδα που έρχεται είναι πολύ κρίσιμη για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων αλλά η πρώτη νίκη έχει ήδη επιτευχθεί. Η κομματική γραμμή των αστικών κομμάτων έχει πια μηδαμινή ανταπόκριση στον αγροτικό κόσμο. Η κυβερνητική προπαγάνδα περί «κρίσιμης οικονομικής κατάστασης», «κίνδυνος πτώχευσης της χώρας» κλπ δεν μπόρεσε να παραμυθιάσει τους ξωμάχους της γης.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger