Home » , » "Μυρίζει" ρατσιστική-φασιστική ενέργεια

"Μυρίζει" ρατσιστική-φασιστική ενέργεια

Από giorgis , Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010 | 2:00 π.μ.

Είναι εντελώς παρακινδυνευμένο να μιλήσει κανείς με απόλυτη βεβαιότητα ποιοι είχαν τοποθετήσει την βόμβα στα κάτω Πατήσια που είχε σαν αποτέλεσμα να διαμελιστεί ένα Αφγανό παιδάκι 15 χρονών και να τραυματιστεί σοβαρά η 11χρονη αδελφούλα του. Πραγματικά δεν το χωράει ο νους σου το ξεκλήρισμα αυτής της οικογένειας που έφυγε απ’ την κόλαση του Αφγανιστάν και ήρθε στην χώρα μας προσπαθώντας να επιβιώσει ψάχνοντας στα σκουπίδια.

Κάποιες σκέψεις όμως μπορεί να κάνουμε για το ποιοι ευθύνονται για το μακέλεμα αυτής της οικογένειας.
Στο σημείο που υπήρχε η βόμβα δεν βρισκόταν κανένας «καθεστωτικός» στόχος και ιστορικά δεν υπάρχει προηγούμενο οργάνωση ένοπλης μειοψηφικής βίας να έχει τοποθετήσει βόμβα χωρίς να υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Η ενέργεια αυτή μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις τυφλές βομβιστικές ενέργειες των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης και κυρίως την επίθεση στον κινηματογράφο «Ελλη», που προκάλεσε τον τραυματισμό 18 θεατών στις 10/3/78.

Αλλά και πρόσφατα με την επίθεση που έγινε με χειροβομβίδα που ρίχτηκε στο κτίριο της οδού Τσαμαδού στα Εξάρχεια (όπου στεγάζεται το Στέκι Μεταναστών και το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα).
Εκεί ευτυχώς η χειροβομβίδα δεν πέρασε στο εσωτερικό του κτιρίου, όπου διεξαγόταν ανοιχτή συζήτηση για τους αντιρρησίες συνείδησης και δεν υπήρξαν θύματα.

Οι επιθέσεις αυτές έγιναν από φασιστικές παρακρατικές οργανώσεις. (Η ίδια τακτική, δηλαδή τα τυφλά βομβιστικά χτυπήματα είναι κάτι που αντέγραψαν τα ντόπια νεοναζιστικά καθάρματα από τους Ιταλούς ομοϊδεάτες τους).

Σε μια τέτοια ακριβώς σκοπιμότητα παραπέμπει και η βόμβα που έσκασε, με αυτό το δραματικό αποτέλεσμα, στα Κάτω Πατήσια.

Ηδη αυτή την πιθανότητα, που είναι και η πιο βάσιμη από τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν (αυτοί που τοποθέτησαν την βόμβα γνώριζαν ότι κάθε μέρα η συγκεκριμένη οικογένεια Αφγανών έψαχνε τους κάδους σκουπιδιών κάθε βράδυ αναζητώντας κάτι χρήσιμο γι’ αυτούς) άρχισε να ψελλίζεται και από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. «Η Αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο ρατσιστικής επίθεσης, δηλαδή κάποιοι να παγίδευσαν την βαλίτσα για να σκοτώσουν αλλοδαπούς ρακοσυλλέκτες», γράφει η ιστοσελίδα του Ζούγκλα.

Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πόσες ρατσιστικές επιθέσεις με θύματα μετανάστες έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger