Home » , » Τελικά ένας μιζαδόρος πολιτικάντης δεν θα πάει φυλακή;

Τελικά ένας μιζαδόρος πολιτικάντης δεν θα πάει φυλακή;

Από giorgis , Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010 | 11:25 π.μ.

Με την υπόθεση των λαδιάριδων πολιτικάντηδων που τα παντελώνιαζαν από την Siemens έπεσε ταφόπλακα.
Σφουγγάρι και στην λαμογιά των πολιτικών με την υπόθεση της ΜΑΝ. (Και αυτή η Γερμανική βιομηχανία είχε κατηγορηθεί από την Εισαγγελία του Μονάχου ότι είχε στήσει δίκτυο μαύρων ταμείων, ώστε να και μοίραζε μίζες σε αξιωματούχους πολλών χωρών που έκανε μπίζνες. Στην Ελλάδα η ΜΑΝ είχε συνάψει με το ελληνικό Δημόσιο μέσω της ΕΛΒΟ συμβάσεις που αφορούν προμήθειες του Ελληνικού Στρατού αλλά και με τα ΗΛΠΑΠ, αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Αγνωστο παραμένει ποιοι και τι ύψους είναι οι μίζες που τσέπωσαν).
Στο σκοτάδι παραμένουν και τα γατόνια που τσέπωσαν τις ανάλογες μίζες για να αγοράσει ο ελληνικός στρατός 6.500 τζιπ από την κατασκευάστρια βιομηχανία Daimler. (Αυτή η ιστορία βγήκε μόλις προχτές στον αφρό).

Σήμερα πάλι από το αναλυτικό ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Σκάι –που επικαλείται χθεσινό δημοσίευμα της Καθημερινής- πληροφορούμαστε για μια άλλη η γερμανική εταιρεία, την Ferrostaal AG, που παρουσιάζετε να έδωσε μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε Έλληνες αξιωματούχους, για να κερδίσει το συμβόλαιο για την κατασκευή υποβρυχίων.
Και μιλάμε για τεράστιες μίζες αφού 214 μόνο για το «Παπανικολής», σύμφωνα με τις καταθέσεις που έγιναν στην Εισαγγελία του Μονάχου, δόθηκαν 10-12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ γενικά οι προμήθειες-ρεκόρ που καταβάλλονταν από τους Γερμανούς ξεπερνούσαν το 5% του κόστους της παραγγελίας!!!!

Τελικά ένας μιζαδόρος πολιτικάντης δεν θα πάει φυλακή; Τόσο πια μπουρδέλο κράτος έχουμε;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger