Home » » 1η Μάη Ανεξάρτητη Εργατική συγκέντρωση 9.30 Καμάρα

1η Μάη Ανεξάρτητη Εργατική συγκέντρωση 9.30 Καμάρα

Από giorgis , Παρασκευή 30 Απριλίου 2010 | 4:38 μ.μ.


Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων
Η ελπίδα στο συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων
Κόντρα στον ξεπουλημένο κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Αυτή η πολιτική μπορεί ν' ανατραπεί!


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, εκμεταλλευόμενοι την κρίση, προχωρούν σε μια ιστορικών διαστάσεων και με στρατηγική στόχευση επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ. Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, νέοι γύροι λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι τα μέτρα που θα επιδιωχθεί να παρθούν το επόμενο διάστημα, για να «υπηρετήσουν» τον «εθνικό» στόχο της «εξόδου» από την κρίση.
Η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που συνειδητά επιλέγει η κυβέρνηση σε συμφωνία με την ΕΕ, είναι το εργαλείο για την υλοποίηση των παραπάνω επιδιώξεων. Ένα νέο τοπίο υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων ετοιμάζεται, ενώ ιστορικές κατακτήσεις του εργατικού κινήματος αμφισβητούνται από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε πλήρη συναίνεση με Ν.Δ. ΛΑΟΣ.
Συμπλήρωμα σε αυτή την πολιτική είναι ο αυταρχισμός, η καταστολή, τα «τρομο-σίριαλ», η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, για να τσακίσουν τις αντιστάσεις, για να περάσουν την αντεργατική τους επίθεση Στη συγκυρία που διανύουμε, με την πρωτοφανή αντεργατική καταιγίδα κυβέρνησης - ΕΕ -ΔΝΤ - κεφαλαίου, η μάχη της Πρωτομαγιάς αποκτά αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά.

Η φετινή Πρωτομαγιά να αποτελέσει έναν πραγματικό σταθμό νικηφόρας αναμέτρησης και περαιτέρω κλιμάκωσης του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης, που με την ενεργοποίηση και του μηχανισμού ΕΕ -ΔΝΤ οξύνεται δραματικά:

Να στείλει το μήνυμα της συνέχισης και όξυνσης των αγώνων απέναντι στην προσπάθεια τρομοκράτησης της εργαζόμενης πλειοψηφίας από κυβέρνηση - ΕΕ -ΔΝΤ - εργοδοσία, φέρνοντας στο προσκήνιο τις αναγκαίες διεκδικήσεις. Να δηλώνει αταλάντευτα: «Δεν πληρώνουμε την κρίση τους - Δεν πληρώνουμε το χρέος τους.»

Να είναι στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων και των σωματείων τους, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της λογικής του από τα κάτω συντονισμού των πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων και όλων των λαϊκών συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών διεκδίκησης και αγώνα που έκανε σημαντικά βήματα το προηγούμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα.

Να συμβάλλει στην περαιτέρω απονομιμοποίηση και καταδίκη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και των τοπικών φορέων του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΕΚΘ - ΕΔΟΘ). Οι ηγεσίες των συγκεκριμένων δευτεροβάθμιων οργάνων στην πόλη μας, με βάση την εμπειρία των τελευταίων χρόνων αλλά και τη σημερινή τους στάση φαίνεται να προσπαθούν με ιδιαίτερο ζήλο για την υποβάθμιση και τον ευτελισμό της ίδιας της πρωτομαγιάς όπως και κάθε κινηματικής διαδικασίας των εργαζομένων που είναι δυνατόν να αναπτυχθεί σήμερα απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στις δυνάμεις της εργοδοσίας.

Σε αυτή τη βάση αποφασίστηκε η διοργάνωση ανεξάρτητης εργατικής συγκέντρωσης την 1η Μάη στην Καμάρα στις 9:30 π.μ. και μαχητικής διαδήλωσης από εκεί στους δρόμους της πόλης. Η πορεία θα περάσει και θα παρέμβει και από τις άλλες συγκεντρώσεις, όχι για να συμμετάσχει σε αυτές ή να γίνει κομμάτι τους, αλλά για να επιδράσει σαν διακριτή αντίληψη για το εργατικό κίνημα, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο που κάθε πρόταση κρίνεται στη βάση της νέας ιστορικής αναμέτρησης που βρίσκεται εν εξελίξει ανάμεσα στις δυνάμεις του κεφαλαίου και της εργασίας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, άνεργο και συνταξιούχο της πόλης, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές και συνολικά τη νεολαία να ενώσουμε τις φωνές και τη δράση μας σε αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε να υψώσουμε πιο αποφασιστικά το ανάστημα μας απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να επιβιώνουμε με το ζόρι, να μην έχουμε όνειρα και αξιοπρέπεια, να σκύβουμε διαρκώς το κεφάλι.

Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς!
Κάτω οι νόμοι της αγοράς!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger