Home » » "Αγνοια κινδύνου"

"Αγνοια κινδύνου"

Από giorgis , Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 | 5:54 μ.μ.


Το ημιεπίσημο δημοσιογραφικό όργανο των ντόπιων κεφαλαιοκρατών η «Καθημερινή» εδώ και μέρες κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει «άγνοια κινδύνου» και ουσιαστικά της υποδεικνύει να ενισχύσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της –ήταν πολύ χαρακτηριστικό το άρθρο του Alexi Παπαχελά που προέβλεψε κοινωνική έκρηξη- γιατί τα μέτρα που έρχονται θα δημιουργήσουν πρωτόγνωρες κοινωνικές εντάσεις .

Χτες σε κύριο άρθρο της, η φυλλάδα τόνιζε ότι: «Το βάθος της ελληνικής κρίσεως είναι τεράστιο και αυτό που απαιτείται δεν είναι απλώς η λήψη κάποιων μέτρων αντιδημοφιλών, αλλά η κυριολεκτική σάρωση των πάντων» ενώ σήμερα είναι πιο σαφείς: «Αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να προχωρήσει σε μέτρα και τομές που σήμερα μοιάζουν προϊόντα επιστημονικής φαντασίας στον πολιτικό κόσμο. Ας αρχίζει, λοιπόν, να ετοιμάζει την κοινή γνώμη και παράλληλα τα στελέχη της, τα οποία έχουν προφανή άγνοια κινδύνου. Η ώρα της φλυαρίας πέρασε και έρχεται η ώρα της επώδυνης αλήθειας».

Μπορεί η κυβέρνηση να παραμυθιάζετε με τις στημένες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι έχει «κοινωνική συναίνεση» στην ασκούμενη πολιτική της, η δράκα των πλουτοκρατών όμως ξέρει ότι η κοινωνία βράζει και το ενδεχόμενο μια εργατικής έκρηξης μπορεί να έχει γ’ αυτούς απρόσμενα δυσάρεστα αποτελέσματα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger