Home » » Κυβερνητικό δώρο στους εγκληματίες του λευκού κολάρου

Κυβερνητικό δώρο στους εγκληματίες του λευκού κολάρου

Από giorgis , Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 | 6:28 μ.μ.

«Με την καταβολή φόρου 5% και χωρίς έλεγχο του «πόθεν έσχες» οι Ελληνες θα μπορούν να επαναπατρίσουν τα κεφάλαια που έχουν στο εξωτερικό.
Τα κίνητρα τέθηκαν σε ισχύ από χθες, ενώ αυστηρότερο γίνεται το καθεστώς των ενδοομιλικών συναλλαγών με τις νέες αλλαγές που έκανε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, λίγο πριν από την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου κατ’ άρθρο» γράφει το σημερινό «Εθνος» σε άρθρο του που το τιτλοφορεί: "Aσυλία για επαναπατρισμό κεφαλαίων".

Και τι σημαίνει αυτό; Ότι οι εγκληματίες του λευκού κολάρου μπορούν να κάνουν νόμιμα ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Και δεν το λέμε εμείς αυτό αλλά ο σημερινός πρωθυπουργός. Οποιος ανατρέξει στα πρακτικά της βουλής της 22 Δεκέμβρη τότε που η κυβέρνηση της Ν.Δ με τον νόμο 3259/2004, νομιμοποιούσε (όπως κάνει το ΠΑΣΟΚ σήμερα) την εισαγωγή βρώμικου χρήματος, χωρίς κανέναν έλεγχο του «πόθεν έσχες», με ένα συμβολικό φόρο ύψους 3%, θα συναντήσει την ομιλία του Γ. Παπανδρέου που ανάμεσα στα άλλα τόνιζε:

«Με την επαναφορά των κεφαλαίων, με τον νόμο που φέρατε εσείς, επιβραβεύετε και τις χειρότερες συμπεριφορές, όχι μόνον των φοροφυγάδων αλλά και ξεπλύματος χρήματος από εμπόρους ναρκωτικών, από εμπόρους όπλων και λευκής σαρκός».

Από κει και πέρα τα δικά μας σχόλια περιτεύουν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger