Home » , » Δεν γίνετε να κοιτάμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος!

Δεν γίνετε να κοιτάμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος!

Από giorgis , Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 | 11:45 π.μ.

Μπαράζ δημοσιευμάτων σε όλες τις σημερινές εφημερίδες για την προσπάθεια της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τα σχετικά. Κι αυτή η κυβερνητική μεθόδευση εντάσσετε σε ένα ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο είναι ένας φτηνός αντιπερισπασμός για να μείνει στο απυρόβλητο ο καπιταλισμός, τα δεινά που συσσωρεύει στην εργατική τάξη.

Μας λένε δηλαδή ότι φαινόμενα όπως η διαφθορά και η διαπλοκή που είναι σύμφυτα με το παρόν πολιτικό σύστημα, αρκεί η λειτουργία ελεγκτικών μηχανισμών για να εξαλειφθούν.

Να σταθούμε λίγο σ’ αυτό που μονοπωλεί σχεδόν την σημερινή ειδησεογραφία.
Το έχουμε ξαναγράψει: Δεν μπορούν να απαντήσουν γιατί έριξαν την χώρα μας στα νύχια του ΔΝΤ και πλασάρισαν το πόθεν έσχες, γιατρών, δικηγόρων, υδραυλικών κλπ.

Δεν έχουν καμιά πειστική απάντηση να δώσουν στους συνταξιούχους που τους παίρνουν την μπουκιά απ’ το στόμα, και ανακάλυψαν την «πάταξη της διαφθοράς».

Δεν μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τον εργαζόμενο λαό, τους απόμαχους της δουλειάς, την νεολαία, στήνουν Εξεταστικές Επιτροπές … και «έλυσαν» το πρόβλημα.


Και στην συγκεκριμένη περίπτωση τώρα.
Πέρα απ’ ότι διαβάσαμε στις αστικές φυλλάδες ακούσαμε και τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη (ξέρετε αυτόν τον τύπο που ο ομόσταυλος του βουλευτής Παπουτσής του απέδωσε ότι μιλάει «με διάφορα ιδεολογήματα και φιλοσοφίες και διλήμματα, τα οποία μπορούσε να επικαλεστεί μόνο η Financial Times»), να μιλάει στην ραδιοφωνική εκπομπή του Χατζηνικολάου.

Και τι δεν είπε ο τύπος!!! Ξεκίνησε από την παρέμβαση του με αναφορά «στην απόφαση της κυβέρνησης να πατάξει την φοροδιαφυγή» και κατέληξε στην διαβεβαίωση ότι «όλοι όσοι δεν είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποθέσεις θα έχουν τις συνέπειες του νόμου».

Πολύ εύστοχο το σχόλιο του «Ριζοσπάστη» που καυστικά βάζει τα πράγματα στην θέση τους.
Αλλά πέρα απ’ αυτό να σταθούμε στα δικά τους στοιχεία για να δείξουμε πόσο πολιτικοί απατεώνες είναι.


Πρόσφατο είναι δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας που αναφέρετε σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές (από περίπου 645.000 οφειλέτες) ήταν συνολικά 17 δισ. ευρώ. Απ’ αυτά τα 17 δις τα 15 τα χρωστούν μια χούφτα μεγαλοκαπιταλιστών - που, να σημειωθεί, δεν έχουν κηρύξει πτώχευση και παραμένουν και σήμερα οικονομικά ενεργοί - και οι «ληξιπρόθεσμες οφειλές» τους είναι επίσημα βεβαιωμένες.

Αν λοιπόν πραγματικά η κυβέρνηση είχε σκοπό να περιορίσει, στον βαθμό που μπορεί, την φοροδιαφυγή από αυτούς θα έπρεπε να ξεκινήσει.
 Αντί όμως γ’ αυτό με επικοινωνιακά παιχνίδια βάζει στο στόχαστρο της γιατρούς, αύριο θα βάλει στο κάδρο δικηγόρους, υδραυλικούς κ.λ.π.
Οχι φυσικά ότι κάποιοι απ’ αυτούς δεν φοροδιαφεύγουν.

Αλλά δεν γίνετε να κοιτάμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

14 Μαΐου 2010 στις 7:34 μ.μ.

Λίστες με φοροφυγάδες έχουν δημοσιευθεί και στο παρελθόν και δεν έγινε τίποτε. Η δημοσίευση μοιάζει με προσπάθεια εντυπωσιασμού χωρίς αντίκρυσμα. Δυστυχώς!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger