Home » , » «Kουφάλες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες».

«Kουφάλες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες».

Από giorgis , Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 | 2:41 μ.μ.

Δεν έχει προηγούμενο σε μαζικότητα, ένταση και πάθος η σημερινή πορεία στην Αθήνα. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου όχι μόνο αποδοκίμασαν την κυβέρνηση, αλλά απαξίωσαν συνολικά το πολιτικό σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό τα συνθήματα που ακούγονται από χιλιάδες στόματα: «Να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η βουλή», και «κουφάλες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες».

Οι άγριες μέρες είναι μπροστά μας και οι σημερινές διαδηλώσεις δεν ήταν παρά η «εισαγωγή» στα όσα πρόκειται να επακολουθήσουν.
Οι εποχές του «σφάξε με αγάμ ν’ αγιάσω έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και αυτό το διαπίστωνες σήμερα αν κοιτούσες τα πρόσωπα και τις διαθέσεις των διαδηλωτών.

Οι δυνάμεις καταστολής και τα δημοσιοκαφρικά τσατσόνια κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ είναι φανερό ότι δεν θα μπορέσουν μακροχρόνια να προσφέρουν σωσίβιο σε ένα πολιτικό σύστημα διαφθαρμένο, αντιλαϊκό, βάρβαρο.

Το πιο αισιόδοξο απ’ όλα είναι ότι επιτέλους η λαϊκή ταξική αντι-βία δεν είναι πια χαρακτηριστικό κάποιων «περιθωριακών» ομάδων. Όπως μας ενημερώνουν, από το τηλέφωνο, σύντροφοι που βρίσκονται στις διαδηλώσεις, χιλιάδες κόσμου έχουν κυκλώσει την βουλή, κατά διαστήματα επιχειρούν να μπουκάρουν μέσα και να την κάνουν λαμπόγυαλο, ενώ δεν διστάζουν να συγκρουστούν κατά πρόσωπο με τα ΜΑΤ.

Αναλυτικές αναρτήσεις θα έχουμε όταν επιστρέψουν οι σύντροφοι που τώρα βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

5 Μαΐου 2010 στις 3:15 μ.μ.

Από Βουλγαρία, αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Ο προοδευτικός κόσμος της Βουλγαρίας στηρίζει τις ελπίδες του στους "ξύπνιους" έλληνες. Βαράτε τους!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger