Home » , , » O καπιταλισμός δεν «καθαρίζεται» παρά μόνο ανατρέπεται

O καπιταλισμός δεν «καθαρίζεται» παρά μόνο ανατρέπεται

Από giorgis , Τρίτη 11 Μαΐου 2010 | 2:55 μ.μ.



Σωστή είναι η διαπίστωση που κάνει η Αλέκα Παπαρήγα στο βίντεο. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι όμως ότι το πολιτικό αστικό σύστημα αυτή την στιγμή μπορεί να προχωρήσει σε τέτοιες κινήσεις γιατί φοβάται το μαζικό ταξικό κίνημα, όπως θα έπρεπε. Αυτό που τρέμει σ’ αυτή την χρονική περίοδο είναι οι αυθόρμητες λαϊκές αντιδράσεις που δεν μπαίνουν σε καλούπια. (Εδώ είναι το ζητούμενο. Το αυθόρμητο να μετατραπεί σε οργανωμένο συνειδητό).

Το αστικό κίνημα και οι κολαούζοι, βλέποντας χιλιάδες κόσμου έξω απ’ την βουλή να αποκαλούν τους εθνοπατέρες «κλέφτες» και «χύμα» κόσμο σε ποδοσφαιρικό γήπεδο να κραυγάζει «να καεί η πουτάνα η βουλή» αρχίζει να έχει εφιάλτες.

Το παραδέχτηκε αυτό πολύ χαρακτηριστικά το δημοσιογραφικό φερέφωνο των πλουτοκρατών. Εγραψε ο Παπαχελάς στην Κυριακάτικη «Καθημερινή»: «Οι οπαδοί του μίσους και της βίας ελπίζουν πως θα προσελκύσουν νέους οπαδούς στο κίνημά τους και πως μια μέρα θα καταλάβουν ή θα κάψουν τη Βουλή. Θα μπορούσε κάτι τέτοιο να συμβεί άραγε; (...) οι πολιτικοί θα πρέπει πολύ γρήγορα να πάρουν μέτρα που θα εξαερώσουν τη λαϊκή οργή (...) ο θυμός είναι απίστευτος και η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη».

Και αυτό ακριβώς συμβαίνει αυτή την στιγμή με τα όσα αναφέρει η γ.γ. του ΚΚΕ. Το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης προσπαθεί να πάρει μέτρα «που θα εξαερώσουν τη λαϊκή οργή» γιατί «ο θυμός είναι απίστευτος και η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη».
Σ’ αυτή την κατεύθυνση μπορεί να βρεθούν κάτι πολιτικά λαμόγια στην φυλακή (αν και μας φαίνετε πολύ χλωμό) για να δοθεί η αίσθηση στην «πλέμπα» ότι το αστικό σύστημα έχει μηχανισμούς αυτοκάθαρσης και να μην εμπεδωθεί μαζικά η σωστή αντίληψη ότι ο καπιταλισμός δεν «καθαρίζεται» παρά μόνο ανατρέπεται.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger