Home » , » Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες σπρώχνονται στην απόγνωση

Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες σπρώχνονται στην απόγνωση

Από giorgis , Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 | 3:55 μ.μ.

Σε ένα συγκλονιστικό θέμα, στο οποίο έχουμε αναφερθεί και εμείς πολλές φορές αναφέρετε σε δισέλιδο του δημοσίευμα η εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς». Στο θέμα των πλειστηριασμών από τράπεζες και δημόσιο.

Δεν θα σταθούμε ιδιαίτερα στις καταγγελίες της Εθνικής Ομοσπονδίας Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών που δημοσιεύονται στην εφημερίδα και σχολιάζονται σαρκαστικά: (Το ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο της φοροεισπρακτικής επιδρομής του και στην προσπάθεια αποπληρωμής του χρέους … έβγαλε στον πλειστηριασμό 1 τραπέζι και 4 καρέκλες, ηλικίας 40 ετών, έπειτα από αδυναμία πληρωμής του ιδιοκτήτη χαμηλοσυνταξιούχου -σύνταξη 600 ευρώ- με τιμή εκκίνησης τα 950 ευρώ. Το ελληνικό δημόσιο έχοντας θέσει σε προτεραιότητα τη σωτηρία της χώρας κατέσχεσε από οικογένεια κουρτίνα αξίας 200 ευρώ…).

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται από την Εθνική Ομοσπονδία Προστασία Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών είναι συγκλονιστικά και δικαιολογούν πλήρως τον τίτλο που δημοσιεύματος που μιλάει ότι «Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες σπρώχνονται στην απόγνωση».

 Σύμφωνα μ’ αυτά «μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2010, έχουν ήδη εκδοθεί, μόνο στην Αθήνα, τουλάχιστον 30 χιλιάδες διαταγές πληρωμών, που αφορούν από πιστωτικές κάρτες, κινητή περιουσία μέχρι και κατοικίες. Ειδικά για την τελευταία κατηγορία και σε διάστημα 120 ημερών, εκδόθηκαν 8.500 διαταγές πληρωμής. Σύμφωνα δε με την εμπειρία των προηγούμενων ετών το 1/3 των ιδιοκτητών, που πέρασε το κατώφλι του Πρωτοδικείου, αναγκάστηκε, πνιγμένος απ’ τα χρέη και αδυνατώντας να πληρώσει την δόση του, να βγάλει στο σφυρί την κατοικία του και να απεμπλακεί από το χρέος. Αν κάτι αντίστοιχο ισχύσει και για το 2010, γεγονός σχεδόν απίθανό με τα νέα οικονομικά δεδομένα, τότε τουλάχιστον 3.000 ιδιοκτήτες και οι οικογένειες τους από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο, βρίσκονται ήδη με το ένα πόδι εκτός της κατοικίας τους, μόνο στην πρωτεύουσα. Ισως οι εικόνες, τελικά, από την Αργεντινή να μην είναι και τόσο τραγικές μπροστά σε αυτό που θα ζήσουμε».

Και απ’ τον «Δρόμο» να περάσουμε σε άλλο ένα σχετικό δημοσίευμα. Τούτη την φορά από το «Ποντίκι»:
«Οι κλαυθμοί και οι οδυρμοί των δημοσίων υπαλλήλων, που κάποτε έγιναν η αιτία να ονομαστεί "Κλαυθμώνος" η ομώνυμη πλατεία, δεν θα είναι τίποτε μπροστά στις οιμωγές, τις κραυγές απόγνωσης και τις διαμαρτυρίες απελπισίας που θα ακουστούν από δεκάδες χιλιάδες ιθαγενείς, οι οποίοι έχουν ένα "σπιτάκι" στην κυριότητά τους αλλά δεν μπορούν να ξοφλήσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες.


Το συμπέρασμα δεν είναι υποθετικό, είναι... εφιαλτικό και στηρίζεται σε στοιχεία και προβλέψεις που έρχονται τόσο από την Ευρώπη όσο και από την ημεδαπή».

Και ολοκληρώνοντας την ανάρτησή μας παραθέτουμε και την τοποθέτηση του μπλογκ μας στο θέμα:

Για τους νόμιμους τοκόγλυφους, τους λήσταρχους ουσιαστικά, τραπεζίτες, και το «θεάρεστο» έργο που κάνουν, με τις ευλογίες των αστικών κυβερνήσεων, έχουμε γράψει δεκάδες φορές. Θα ήταν πλεονασμός να το επαναλαμβάναμε.

Σήμερα όμως θα μπορούμε να τους χαρακτηρίζουμε και δολοφόνους κάτι που είχε προαναγγελθεί και το περιμέναμε όλοι.

Εβαψαν τα χέρια τους με αίμα.

Η καπιταλιστική κρίση έχει οδηγήσει στα νύχια των τραπεζιτών χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις παράλογες απαιτήσεις των νόμιμων τοκογλύφων.

Το αποτέλεσμα γνωστό.

Εκατοντάδες σπίτια χάνονται, για να καταλήξουν στα «κοράκια» που νταραβερίζονται με τους συγκεκριμένους πλειστηριασμούς που σε συνεργασία με τους τραπεζίτες ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί.

Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται άστεγοι απ’ την μια μέρα στην άλλη θύματα της αναλγησίας και ασυδοσίας των τραπεζιτών.

Είναι χαρακτηριστικός ο διαφημιστικός πίνακας που παραθέτουμε από μια τέτοια «επιχείρηση».

Οι συγκεκριμένοι «επιχειρηματίες», αφού φυσικά τους τα χώσεις χοντρά, αναλαμβάνουν να σε προμηθεύσουν σπίτι, απ’ αυτά που έχουν κατασχέσει οι τράπεζες, σε «πολύ συμφέρουσα τιμή» όπως γράφουν.

Και όντως, ένα πρόχειρο τηλεφωνικό ρεπορτάζ που κάναμε σήμερα, είναι εξευτελιστικές οι τιμές με τα οποία αγοράζουν τα σπίτια αυτοί οι αετονύχηδες.

Και όπως ξέρουμε όλοι το ανθρώπινο μυαλό δεν θέλει πολύ ώρα να σαλτάρει. Είναι τρομερό να χάνεις κόπους μιας ζωής και ξαφνικά να βρίσκεσαι στον δρόμο θύμα του αδηφάγου τραπεζικού κεφαλαίου.

Πριν λίγο καιρό διαβάζαμε σε εφημερίδα: «Σε απόπειρα αυτοκτονίας οδηγήθηκε χτες 37χρονος, όταν τράπεζα, από την οποία είχε δανειστεί χρήματα, του ανακοίνωσε ότι θα κατασχέσει το σπίτι του.

Το περιστατικό συνέβη χτες το μεσημέρι στο Χαλάνδρι… Οταν ο διευθυντής του υποκαταστήματος τράπεζας τού ανακοίνωσε πως η τράπεζα θα προχωρήσει σε κατάσχεση της κατοικίας του, βγήκε στο δρόμο και περιέλουσε το σώμα του με εύφλεκτο υγρό. Μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Το επόμενο βήμα το είδαμε σήμερα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία».

Γαμώτο, δεν φτάνει που μας ληστεύουν, άρχισαν και να μας δολοφονούν! Δεν είναι καιρός να παλέψουμε για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να σκοτώσουμε το απάνθρωπο πολιτικό σύστημα που βιώνουμε;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger