Home » » Όλοι Μαζί ή στον αγώνα ενωμένοι και στη μάσα χωριστά

Όλοι Μαζί ή στον αγώνα ενωμένοι και στη μάσα χωριστά

Από giorgis , Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 | 7:27 μ.μ.

Ἀπὸ τον kleanthi3

Από τα νέα του ΣΚΑΪ:“ Η νέα εκστρατεία του ΣΚΑΪ, και των συνεργαζόμενων ανά την Ελλάδα ραδιοφωνικών σταθμών, έχει ως στόχο να αντιμετωπίσουμε μαζί, αλληλέγγυοι, τη σημερινή κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να ανοίξουμε διάλογο, φέρνοντας κοντά τις κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες δέχονται άμεσα τις επιπτώσεις της. Δεν πρέπει να σπάσει ο ιστός της κοινωνικής συνοχής. Καθένας από εμάς μπορεί να διατυπώσει προβληματισμούς, προτάσεις και πρακτικές, που θα μας βοηθήσουν στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, δικηγόροι και όσοι παρέχουν υπηρεσίες, έμποροι, αυτοκινητιστές, ξενοδόχοι, κατασκευαστές, ιδιοκτήτες-ενοικιαστές, ιδιωτικά σχολεία-σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, παραγωγοί – μεσάζοντες-καταναλωτές, όλοι μαζί αναζητούμε τρόπους για να αντιμετωπίσουμε την κρίση.Ο ΣΚΑΪ θα εξασφαλίσει προσφορές και δώρα σε όσους χρειάζονται πραγματικά στήριξη. Τώρα είναι η στιγμή να αποδείξουμε ότι υπάρχει κοινωνική αλληλεγγύη και ότι όταν θέλουμε να πετύχουμε, ενωμένοι το μπορούμε.

Φορείς και ιδιώτες οι οποίοι θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή –προσφέροντας από ταξίδια και πακέτα διακοπών μέχρι υπηρεσίες και είδη πρώτης ανάγκης- θα προβάλλονται από τον ΣΚΑΪ 100,3, ενώ τα στοιχεία τους θα αναρτώνται στο oloimazi.skai.gr ”

Αυτά διαβάσαμε και ακούσαμε από το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Και τίθεται το ερώτημα: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ; Γιατί όλοι μαζί; Για ποιες κοινωνικές δυνάμεις μιλάμε που θα φέρει ο σταθμός σε διάλογο και επαφή για να μη σπάσει ο ιστός της κοινωνικής συνοχής; Μα καλά κοροϊδευόμαστε; Τι θα κάνουν όλοι αυτοί; Θα χαρίσουν το Φ.Π.Α; Θα προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στους ανήμπορους; Προσφορές και δώρα; Δηλαδή ελεημοσύνη; Και το κέρδος τους ποιο θα είναι; Μα θα τους προβάλλει ο σταθμός αναρτώντας την προσφορά τους στην αντίστοιχη ιστοσελίδα!!! Τι φιλάνθρωπη κίνηση!

Όταν πήγε η Φρειδερίκη στην Κεφαλονιά μετά το σεισμό του ’53, που δεν είχε αφήσει τίποτα όρθιο, περνούσε με την άμαξα στους δρόμους και τους πετούσε καραμέλες…

Η κοινωνική αλληλεγγύη αποδεικνύεται όταν ο εκάστοτε εργασιακός κλάδος αγωνίζεται με όποιο μέσο μπορεί για την εργασιακή του επιβίωση και αξιοπρέπεια και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (;) δεν πνίγουν τους αγώνες αυτούς με την μπόχα της παραπληροφόρησης. Η κοινωνική συνοχή σπάει όταν μετατρέπουμε τους αγωνιστές σε ζητιάνους και τους έχοντες και κατέχοντες σε φιλάνθρωπους. Η κοινωνική συνοχή εξαρτάται από την κοινωνική συνείδηση και συμμετοχή και κινδυνεύει από την αποστασιοποίηση και την τρομοκρατία που γεννά καθημερινά η τέταρτη εξουσία.

Χρόνια τώρα θέλουν να μας κάνουν να νομίζουμε ότι όλοι φταίμε, όλοι αρπάξαμε, όλοι θα πρέπει να πληρώσουμε και τώρα δα να και το καλύτερο: Όλοι μαζί μπορούμε! Ναι, όλοι μαζί μπορούμε να τους τρίψουμε στη μούρη τις προσφορές τους και τις δωρεές τους. Εμείς αγωνιζόμαστε γι’ αυτά που δικαιούμαστε και ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουμε μη μας περνάνε και για ηλίθιους. Ένας παλιός φίλος έλεγε συχνά:”Στον αγώνα ενωμένοι και στη μάσα χωριστά…” παραφράζοντας το γνωστό σύνθημα.

Κάτι τέτοιο μου θυμίζει τέτοιες μέρες και ο ΣΚΑΪ με τα παπαγαλάκια του που εξεγείρονται για τους διαμαρτυρόμενους ναυτεργάτες (που εμποδίζουν τους τουρίστες να ψωνίσουν σουβενίρ απ’ τον Πειραιά και την Αθήνα), για τους διαδηλωτές της Αθήνας (που καταλαμβάνουν τους δρόμους κάθε λίγο και λιγάκι και δε διαδηλώνουν στο πεζοδρόμιο για να μπορούν να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα ελεύθερα), για τους”προβοκάτορες της Τουρκίας” ακτιβιστές της Γάζας (που πήγαν με σφεντόνες και σκουπόξυλα να επιτεθούν στους Ισραηλίτες σε διεθνή ύδατα), για τους τεμπέληδες δημόσιους υπάλληλους και τους ανέλικτους εκπαιδευτικούς (που κλέβανε το δημόσιο με τους παχυλούς τους μισθούς και τις παράλογες απαιτήσεις τους για την παιδεία) , τους αχόρταγους συνταξιούχους (που θέλουν να παίρνουν εν ζωή τα λεφτά που έδιναν όλα τα χρόνια στα ασφαλιστικά τους ταμεία) και τους άλλους αποσταθεροποιητές του κράτους.

Ενός κράτους – βρυκόλακα που από όποιο σημείο και να το εξετάσεις στάζει αίμα και σαπίλα. Κοινωνικές ανησυχίες έχει ο ΣΚΑΪ και τα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης (;) και περιβαλλοντικές ανησυχίες γι αυτό καθαρίζει πάλι τον Κηφισσό λες και το περιβαλλοντικό δεν είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής σήψης και δυσωδίας που τακτικά προστατεύεται από όλους.

Ευτυχώς που δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, ευτυχώς που έχουμε χιούμορ, ευτυχώς που στη κάθε λογής ηλιθιότητα ένα γαμημένο καμπανάκι χτυπάει στο μυαλό!

Υ.Γ. πριν κάποια χρόνια έξω από το σταθμό αυτό κάποιοι είχανε αφήσει τα σκουπίδια τους να τα βάλουν μαζί με αυτά που σέρβιραν στα δελτία ειδήσεων, μήπως είναι ώρα να το ξανακάνουμε, αφού καθαρίζουν που καθαρίζουν οι λειτουργοί….
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

13 Ιουνίου 2010 στις 7:45 μ.μ.

Το συγκρότημα του Αλαφούζου (ΣΚΑΙ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) έχει εξαπολήσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας, με παραπλανητικά άρθρα, απόκρυψη ειδήσεων και υποστήριξη, άνευ όρων, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου. Ουδεμία έκπληξη, δεν είναι η πρώτη φορά που το κεφάλαιο επιλέγει πλευρά στη μάχη μεταξύ των εργαζομένων και των δυνάμεων της πλουτοκρατίας. Έχουν καταντήσει εμμετικά τα σχόλια και τα άρθρα. Φυσικά χωρίς ντροπή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger