Home » , » Ας συζητήσουμε περί προβοκάτσιας και προβοκατόρων

Ας συζητήσουμε περί προβοκάτσιας και προβοκατόρων

Από giorgis , Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 | 11:36 μ.μ.

Του Γ.Γ

Αλληλοσυγκρουόμενες όλες οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την έκρηξη στο υπουργείο Χρυσοχοϊδη.
Αλλωστε δεν έχει νόημα να μπούμε σε αστυνομικά σενάρια για το πώς έγινε δυνατή αυτή η επίθεση που γελοιοποίησε ανεπανόρθωτα τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Και θα μπορούσα να καταλάβω φωνές που θα είχαν ενστάσεις για την χρονική στιγμή που έγινε αυτό το χτύπημα, ακόμα και να μπω σε διάλογο αν το κλίμα που διαμορφώνετε βοηθάει τον αγώνα που γίνετε ενάντια στο μνημόνιο-μνημόσυνο σε κάθε εργατικό δικαίωμα που έχει απομείνει. Δεν μπορώ όμως να κατανοήσουμε την επιμονή ορισμένων να μιλάν ότι η ενέργεια είναι έργο προβοκατόρων, ή μυστικών υπηρεσιών.
Τα ίδια έλεγαν και για την 17 Νοέμβρη, για την ρουκέτα του ΕΛΑ στην Αμερικανική πρεσβεία κ.λ.π.

Τελικά η καραμέλα της προβοκατορολογίας την παπαγαλίζουν χρόνια δεν λέει να λιώσει με τίποτα.

Και τα γράφω γιατί διάβασα κάποια σχόλια στο μπλογκ μας και άκουσα τον Κ.Γρίβα –ένα άτομο που εκτιμώ για πολλές απ’ απόψεις του- να δηλώνει κατηγορηματικά βέβαιος ότι το χτύπημα στο υπουργείο Δημόσιας τάξης ήταν έργο «αυτονομημένων κρατικών μηχανισμών».
Και εκστομίζει αυτό το εγκεφαλικό του κατασκεύασμα, χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να παραθέσει την παραμικρή ουσιαστική επιχειρηματολογία για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του.

Και ειλικρινά δεν με καλύπτουν οι εκτιμήσεις αναγνωστών του μπλογκ μας ότι στόχος αυτής της ενέργειας ήταν ο αποπροσανατολισμός, το χτύπημα του λαϊκού κινήματος, οι εργατικές κινητοποιήσεις.

Ρε παιδιά το ελληνικό αντάρτικο πόλης έχει δώσει νεκρούς και σακατεμένους. Τσουτσουβής, Φούντας, Πρέκας, Κασίμης. Δεν είναι κάπως ανεύθυνο –για να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς- να αποδίδουμε κάθε ενέργεια ένοπλης μειοψηφικής βίας ότι είναι έργο προβοκατόρων;
Θα ήθελα να το συζητήσουμε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2010 στις 11:55 μ.μ.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Γ.Γ. Και εκτός των άλλων υπάρχουν άτομα φυλακισμένα που ανέλαβαν την ευθύνη για συμμετοχή τους σε τέτοιες ομάδες. Κουφοντίνας, Ξηρός, τα παιδιά που ανέλαβαν την ευθύνη για τον Επαναστατικό Αγώνα.
Είναι ανήθικο και πρόστυχο κάποιος να τους χαρακτηρίζει ενεργούμενα των μυστικών υπηρεσιών.

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2010 στις 12:17 π.μ.

ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΟΒΗΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ "ΜΟΙΡΑ"ΤΟΥ.ΓΙΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΑΘΩΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΑΘΩΟ ΘΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Η Ο ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΣ ΤΩΝ 600 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΟΣΑ ΥΠΗΡΞΑΝ "ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ" ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΣΙΑ Κ.Λ.Π.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΑΞΑΡΛΙΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΘΩΟΣ.ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΤΑΝ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΕΧΘΡΟΥΣ"ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΣΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Νίκος
25 Ιουνίου 2010 στις 12:23 π.μ.

Κατά την ταπεινή μου άποψη άλλο πράγμα η προβοκατορολογία και άλλο πράγμα να είμαστε καχύποπτοι και υποψιασμένοι. Με τον Γρίβα, προσωπικά δε συμφωνώ με όλα όσα λέει και γράφει αλλά έχει μια εμπεριστατωμένη και αν μη τι άλλο σοβαρή άποψη για την "τρομοκρατία" και τις εκδηλώσεις της. Και όσο δεν μπορούμε να θεωρήσουμε παρακρατικούς τον Τσουτσουβή άλλο τόσο δεν μπορούμε να απορρίψουμε και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας. Γιατί είναι ξεκάθαρα -για μένα τουλάχιστον- ότι το περιστατικό αυτό βόλεψε απίστευτα την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής. Ήδη άρχισαν τα παπαγαλάκια να μιλάνε για “ξεχαρβάλωση” του κράτους και ότι έχουμε γίνει ξέφραγο αμπέλι και ότι υπάρχει ανοχή και ότι – κερασάκι στη τουρτα- είναι τώρα ώρα να εφαρμοστεί ο νόμος. Προσέξτε επίσης το πως κάποιοι πολύ σύντομα θα συνδέσουν -αν δεν έχουν αρχίσει ήδη - την δήθεν ξεχαρβάλωση του κράτους με τα τεκταινόμενα στον Πειραιά. Η δημοσιογραφική πόρνη του ΣΚΑΙ άρχισε ήδη να αναμασά τις ατάκες του Μπους μετά την 9/11. Θυμόμαστε όλοι φαντάζομαι τι επακολούθησε τότε στο αμέρικα: Patriot act, μακαρθισμός και φίμωση των αντιπολιτευόμενων φωνών. Ποιον εξυπηρετεί περισσότερο η δολοφονία του αστυνομικού; Το λαϊκό κίνημα, τον αγώνα της εργατικής τάξης ή το κράτος και τους μηχανισμούς του; Θυμάστε την Μαρφίν; Ποιος ωφελείται από τέτοιες ενέργειες; Μήπως ριζοσπαστικοποιείται ο κόσμος έτσι; Όχι. Αντίθετα, παγώνει, κλείνεται και όλες οι μικροαστικές αντιλήψεις περί ασφάλειας ξέρω γω και σεβασμού της προσωπικής (αστικής) ελευθερίας αναδύονται ξανά. Ποιος θα ασχοληθεί τώρα με το εργασιακό, το ασφαλιστικό και τα ρέστα τώρα; Ετοιμαστείτε για μια άνευ προηγουμένου “πλύση εγκεφάλου” από παντού. Και ετοιμαστείτε και για νέους αντιτρομοκρατικούς νόμους και απαγορεύσεις. Καλύτερο δώρο από αυτό δεν θα μπορούσε να έχει η κυβέρνηση και ο Χρυσοχοιδης. Βέβαια, τίποτε από αυτά δεν αποδεικνύει ότι είναι είναι προβοκάτορες και παρακρατικοί αυτοί που έστειλαν τη βόμβα. Όπως όμως και δεν μπορούμε να το δέσουμε σκοινί κορδόνι ότι μιλάμε για αντάρτικο πόλης εδώ. Εικασίες κάνω και νομίζω ότι δικαιολογούνται κάποιοι να είναι καχύποπτοι με όλα όσα συμβαίνουν. Ας μην θριαμβολογούμε ότι “ξεφτιλίστηκε” ο κρατικός μηχανισμός γιατί το επιχείρημα της διάλυσης των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους δε με πείθει καθόλου. Όπως δεν πείθομαι ότι κάποιος έτσι εύκολα μια βόμβα μέσα σε ένα δέμα από κούριερ μπορεί να περάσει όλους τους μηχανισμούς ασφάλειας και ελέγχου και να σκάσει δίπλα από το γραφείο του υπουργού. Δε παριστάνω τον Πουαρώ αλλά πως να το κάνουμε, μήπως κάποια πράγματα να μην τα ανάγουμε πάντα στην “ανικανότητα” του κράτους;

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2010 στις 12:41 π.μ.

Ena polu kalo arthro epi tou thematos giati den anakaluptoume emeis ton troxo.
http://mutantjazs.blogspot.com/2009/01/blog-post_3192.html
Me sevasmo stis diaforetikes apopseis.


BTW polu kalo to blog keep it up.

A.M.A.

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2010 στις 12:47 π.μ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ,ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.Ο ΓΡΙΒΑΣ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ.ΔΕΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΟΥΝ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ.Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ?ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΕΛΛΟ,ΑΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΘΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ Η ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΤΩΡΑ?

25 Ιουνίου 2010 στις 1:04 π.μ.

Αναμφίβολα βρισκόμαστε μπροστά σε μία απο τις πιο θεαματικές και ουσιώδεις αντικαθεστωτικές επιθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Δραματιά γεγονότα της ελληνικής χώρας είναι τα αιτια αυτής της τρομερής επίθεσης.

Τα περι:"Καλύτερο δώρο από αυτό δεν θα μπορούσε να έχει η κυβέρνηση και ο Χρυσοχοιδης" είναι αστειησμοί που απαντούνται επακριβώς απο την πολιτική αξία απο τους χρεωκοπημένους τιτλους των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ- καθεστωτικής Αριστεράς κλπ που αποτελλούν καιτο πραγματικό δώρο του κάθε χρυσοχοίδη...

Για τον Γρίβα..
Αν και συμπαθής αποτελλεί το κακέκτυπο του έλληνα Σαγκουινέτι, με αποτυχημένες αναλύσεις περί προβοκατορων όχι τώρα αλλά και σε μια πρότερη ηλικία οπου δεν τον συνόδευε η αριστερή θολούρα της τρίτης ηλικίας.

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2010 στις 1:25 π.μ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ.ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΚΚΕ Κ.Λ.Π ΦΙΛΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΠΟΥ ΑΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,ΑΛΛΑ ΛΕΕΙΗ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.ΔΕΣ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΗ.

25 Ιουνίου 2010 στις 1:49 π.μ.

Ε Π Ι Μ Ε Ν Ω

Είναι λάθος να ταυτίσουμε την άρνηση μας συνολικά στην ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-καθεστωτική αριστερά με την ισοπέδωση.Μπορεί να "ακολουθούμε" και πολύ σωστά τις απεργίες της ΓΣΕΕ για παράδειγμα αντιλαμβανόμαστε όως την αδυναμία μας οτι θα ΄΄επρεπε νατις προκλαούσα με μη διαβρωμένες δομές.

Για την καθεστωτική αριστερά επιστρέφω τα περι ισοπέδωση μιας και η ανάλυσή μου τη θετει σε χειρότερη μοίρα ακόμη και απο αυτή των, της ΓΣΕΕ. Η σημερινή διεφθαρμένη και διαβρωμένη απο τενεκέδες αριστερά όχι μόνο δεν μπορεί οπως θα επρεπε να ακολουθησει αλλά ουτε καν να διαβάσει έστω και αυτές τις λίγες γραμμές της ακροτελευταίας διάταξης του συντάγματος(Άρθρo 120), πόσο μάλλον τις ηρωικές μαρξιστικές παραγράφους περί ανατροπής του καποταλισμού

Νίκος
25 Ιουνίου 2010 στις 1:52 π.μ.

Εντάξει dakrygono, εσύ να χαίρεσαι για την "πιο θεαματική αντικαθεστωτική επίθεση σε παγκόσμιο επίπεδο" και άσε εμένα να κάνω αστειασμούς για το πόσο βολεύουν τους χρυσοχοιδηδες τέτοιες θεαματικές επιθέσεις.

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2010 στις 2:04 π.μ.

ΜΗΠΩΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 29, Η ΜΗΠΩΣ ΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΝ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΝ.

25 Ιουνίου 2010 στις 2:05 π.μ.

Ο ΑΤΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑΣΑΝ, ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ , ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΤΥΧΕ Ο ΛΑΧΝΟΣ ΤΗΣ ΙΦΙΦΕΝΕΙΑΣ.
ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΙΜΙΚΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ - ΦΑΣΙΣΜΟΣ...), ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ.
ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ (ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΥΣΤΙΚΩΝ, ΥΠΟΥΛΩΝ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΥΡΩΝ ) ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ.
ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ,κ.τ.λ. .
ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.
ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ,
ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.

25 Ιουνίου 2010 στις 3:34 μ.μ.

Μια γενική τοποθέτηση περί ένοπλης μειοψηφικής βίας έχω κάνει σ’ αυτή την ανάρτηση και εξακολουθώ να επιμένω στις ίδιες απόψεις.
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2009/10/blog-post_3658.html

Από κει και πέρα επειδή είμαι κομμουνιστής ασπάζομαι την εκτίμηση του Λένιν που λέει: «Μόνο το μαζικό κίνημα μπορεί να θεωρηθεί σαν πραγματική πολιτική πάλη. Και οι μεμονωμένες τρομοκρατικές ενέργειες μπορούν και πρέπει να φέρουν όφελος μόνο όταν βρίσκονται σε στενή και άμεση σύνδεση με το μαζικό κίνημα».

Λαϊκή αντι-βία, απέναντι στο κράτος και στους μηχανισμούς του μπορεί να πρέπει να υπάρχει ακόμα και αν δεν βρισκόμαστε σε επαναστατικές καταστάσεις αρκεί αυτές να «βρίσκονται σε στενή και άμεση σύνδεση με το μαζικό κίνημα» όπως λέει ο Λένιν. Δεν πρέπει δηλαδή οι επαναστάτες, οι κομμουνιστές, να έχουν σαν ευαγγέλιο την παραλυτική αστική νομιμότητα.

Αυτά από θέση αρχής. Από την άλλη όμως ρε παιδιά είναι τόσο εύκολο να κάνουμε δημόσια κριτική σε άτομα που οι επιλογές τους μπορεί να τους οδηγήσουν στον θάνατο ή στην καλύτερη γ’ αυτούς περίπτωση να σαπίσουν σε ένα υπόγειο φυλακής;

Τώρα βλέποντας το πρόσφατο παρελθόν μπορεί να αναρωτηθούμε τι αποτελεσματικότητα είχαν αυτές οι οργανώσεις και πόσο συνέβαλαν στο δυνάμωμα του επαναστατικού ταξικού κινήματος. Αυτή όμως είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει και γίνεται μέσα από κινηματικές διαδικασίες και όχι απ’ το Ιντερνέτ.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι ενέργειες μειοψηφικής ένοπλης βίας το αμέσως επόμενο διάστημα θα πάρουν εκρηκτικές διαστάσεις και θεωρώ ότι θα είναι λάθος να σπεύσουμε να τις αποδώσουμε στην δραστηριότητα παρακρατικών μηχανισμών.
Κι αυτό το υποστηρίζω βλέποντας τα σημερινά δεδομένα.

Η επέλαση του καπιταλισμού είναι πρωτοφανείς οδηγώντας τεράστιες μάζες του εργατικού πληθυσμού και της νεολαίας στην ανέχεια και εξαθλίωση.
Τα πολιτικά κόμματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν απαξιωθεί εντελώς στα μάτια του κόσμου και η λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, με τις μορφές πάλης που υπάρχουν μέχρι σήμερα έχει εδραιωθεί.

Νομίζω θα το βλέπετε και στον εργασιακό και κοινωνικό σας περιβάλλον.
Από την άλλη έχουμε ένα νέο φαινόμενο που για μένα είναι εντυπωσιακό. Για πρώτη φορά, απ’ όσο ξέρω, αμφισβητείτε τόσο έντονα το μονοπώλιο της κρατικής βίας. Όταν συνελήφθησαν τα άτομα που δέχτηκαν την συμμετοχή τους στον Επαναστατικό Αγώνα υπήρξαν καταλήψεις δημοσίων κτηρίων ρ/σ κ.α με αίτημα την απελευθέρωσή τους.
Μετά την δολοφονία από μπάτσους του Λ. Φούντα που έπεσε νεκρός με το πιστόλι στο χέρι, ακολούθησαν πανό σε πορείες που του απέδειξαν «δόξα και τιμή». Απενεχοποιήθηκε δηλαδή σε πλατιά νεολαιίστικα τμήματα η ένοπλη πάλη. Δεν μπορεί να τα παραγνωρίζουμε όλα αυτά.

Και στην τελική ας μην πέφτουμε στην λούμπα που καλλιεργούν τα ΜΜΕ. Οι εργαζόμενοι και οι νέοι δεν αισθάνονται καμιά ανασφάλεια από τη δράση των ένοπλων οργανώσεων. Η ανασφάλεια που αισθάνονται προέρχεται από την κρίση, την ανεργία, τη φτώχεια, την κοινωνική και πολιτιστική αθλιότητα.

Υπάρχει φυσικά ένα ερώτημα που τέθηκε σε κάποια απ’ τα παραπάνω σχόλια: Αυτές οι ενέργειες, όπως η επίθεση στο υπουργείο Χρυσοχοϊδη βοηθάν τον τεράστιο όγκο λαϊκής οργής που έχει συγκεντρωθεί να προσανατολιστεί σε ταξική κατεύθυνση;

Σ’ αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσω να βρω χρόνο και να τοποθετηθώ σύντομα.

Γ.Γ

Υ.Γ : Επειδή γράφουμε αρκετοί σύντροφοι στο μπλογκ με τους ίδιους κωδικούς να τονίσω ότι τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger