Home » » Μίζες ... στην υγειά μας

Μίζες ... στην υγειά μας

Από giorgis , Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 | 8:26 μ.μ.

Και μιας σε περασμένη ανάρτησή μας αναφερθήκαμε στους εξαχρειωμένους δημοσιογράφους, να παραθέσουμε δυο γεγονότα που έχουν ιδιαίτερη σημασία αν και δεν σχετίζονται άμεσα.

Τα μάθαμε διαβάζοντας το σημερινό «Βήμα».
«Το υπουργείο Πολιτισμού, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΡΤ, προωθεί πολυνομοσχέδιο όπου θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις σχετικά με τις μελλοντικές συμβάσεις στην ΕΡΤ και το οποίο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή ως το τέλος του μήνα. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις αυτές, οι νέες συμβάσεις που θα υπογράψει η ΕΡΤ για το 2010 θα είναι κατά 30% λιγότερες από εκείνες του 2009», γράφει η εφημερίδα.
Πετιούνται δηλαδή στο δρόμο κάπου 300 συμβασιούχοι –της γενιάς των 700 ευρώ- με πρόσχημα την περικοπή δαπανών.

Ας μην μιλήσουμε για τις στρατιές των παχυλά αμειβομένων «συμβούλων» της διοίκησης και να σταθούμε σε ένα άλλο σημείο του ίδιου δημοσιεύματος:
«Το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε να ανανεώσει την εκπομπή "Στην υγειά μας" που παρουσιάζει ο ηθοποιός κ. Σπύρος Παπαδόπουλος. Το ΔΣ συμφώνησε να ανανεώσει 33 επεισόδια και τρία επετειακά με κόστος 48.500 το επεισόδιο και 50.000 το επετειακό. Αν σε αυτό το ποσόν προστεθούν ο ΦΠΑ και οι εργοδοτικές προσφορές που πληρώνει η ΕΡΤ, το συνολικό κόστος ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμοιβή του παρουσιαστή θα ανέρχεται σε 10.000 ευρώ το επεισόδιο».

Προσέξτε τώρα. Ο «αριστερός», κατά δήλωση του, Σ. Παπαδόπουλος θα παίρνει τον μήνα 40.000 ευρώ!!!
Και δεν είναι μόνο αυτό. Αυτό που δεν γράφει η φυλλάδα είναι ότι απ’ τα 2 εκατ ευρώ που θα στοιχίσουν αυτά τα επεισόδια ένα μεγάλο μέρος θα καταλήξει στις τσέπες του παρουσιαστή.
 Κι αυτό γιατί η παραγωγή της εκπομπής γίνετε από την ιδιωτική εταιρία  Cut Production η οποία – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας- ανήκει εξ ολοκλήρου στον Σπ. Παπαδόπουλο!!!!
(Μιλάμε πάντα για χρήματα του σκληρά φορολογούμενου λαού).

Και φυσικά, δεν το συζητάμε. Το κόστος της συγκεκριμένης εκπομπής θα μπορούσε να κοστίσει λιγότερο απ’ το ¼ το επεισόδειο απ’ όσα παίρνει τώρα η εταιρία του Σπ. παπαδόπουλου, αν η ΕΡΤ χρησιμοποιούσε για τα γυρίσματά του κάποια απ’ τα πολλά στούντια της, τις μονταζιέρες της και το τεχνικό της προσωπικό. Τότε όμως δεν θα υπήρχαν μίζες… .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

21 Ιουνίου 2010 στις 12:51 π.μ.

o Παπαδοπουλος μενει αλλά ο Γιάννης Πετρίδης φεύγει μετά 35 χρόνια..
Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger