Home » , » Η φωνή της Αμερικής

Η φωνή της Αμερικής

Από giorgis , Τρίτη 6 Ιουλίου 2010 | 6:58 μ.μ.

Όταν δημοσιεύτηκε η έκθεση από το «Stratfor», κάναμε μια ανάρτηση που την τιτλοφορούσαμε «Οι εκτιμήσεις της ΣΙΑ και του Πενταγώνου για την Ελλάδα» και αυτό με το δεδομένο, όπως γράφαμε τότε ότι οι διαπιστώσεις αυτές προέρχονται από « ένα πολύ καλά ενημερωμένο αμερικανικό ινστιτούτο στρατηγικών μελετών και προβλέψεων, γνωστό για τις σχέσεις του, τόσο με το Αμερικανικό Πεντάγωνο, όσο και με τη ΣΙΑ». Και δεν είναι δικό μας εγκεφαλικό κατασκεύασμα αυτό αφού ακόμα και από τα αμερικανικά έντυπα το ινστιτούτο αυτό αποκαλείται «σκιώδης ΣΙΑ».

Επανερχόμαστε σ’ αυτό το θέμα γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη υιοθέτηση πλήρως τα γραφόμενα σ’ αυτή την έκθεση και κατέθεσε ερώτηση στην βουλή απευθυνόμενη στον Γ. Παπανδρέου στον οποίο χρεώνει «γεωπολιτική απομόνωση της Ελλάδας» και ουσιαστικά συστρατεύεται με την επίθεση που έχει εξαπολύσει η Ουάσιγκτον εναντίων της Ευρωζώνης.
Ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις είναι αυτές και δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου.

Αυτό που προκύπτει όμως από αυτή την κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη είναι ότι το υπό ίδρυση κόμμα της δεν θα είναι απλώς ακραία νεοφιλελεύθερο, φιλο-ατλαντικό και φιλο-ΔΝΤ αλλά και ότι θα παπαγαλίζει την αμερικανική προπαγάνδα των μυστικών –ή φανερών- υπηρεσιών της Αμερικής.
Διαβάστε περισσότερα...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger