Home » » Παλιά, δοκιμασμένη, αποτελεσματική τακτική.

Παλιά, δοκιμασμένη, αποτελεσματική τακτική.

Από giorgis , Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010 | 4:34 μ.μ.

Για το ποιόν του πρώην βουλευτή της Ν.Δ –και σήμερα ανεξάρτητου- Χ. Μαρκογιαννάκη έχουν γράψει καυστικά σχόλια μέχρι και οι αστικές φυλλάδες.

Ο Κρητικός βουλευτής ξανάρθε στην επικαιρότητα μετά την άρνησή του να ανταποκριθεί στο αίτημα των ορκωτών λογιστών, στους οποίους έχει αναθέσει η Εξεταστική Επιτροπή της βουλής να ζητήσουν από τους υπουργούς της τελευταίας δεκαπενταετίας που υπέγραψαν συμβάσεις με τη Ζήμενς να δώσουν τις αναλυτικές κινήσεις των λογαριασμών τους.

Δεν έχουμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα όσα γίνονται στις λεγόμενες Εξεταστικές Επιτροπές της βουλής γιατί όλα αυτά τα θεωρούμε καραγκιοζλίκια που έχουν στόχο τον αποπροσανατολισμό του κόσμου. Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν αποκλείετε να δικαιωθεί η Αλέκα Παπαρήγα που είπε ότι δεν θα διστάσουν να στείλουν υπουργούς τους στην φυλακή προκειμένου να μείνει το ήδη απαξιωμένο στα μάτια του κόσμου καπιταλιστικό σύστημα αλώβητο και να περάσει στις μάζες η αίσθηση ότι το σύστημα διαθέτει μηχανισμούς αυτοκάθαρσης.

Ο Μαρκογιαννάκης είναι «σκληρό καρύδι» και δεν πρόκειται να πάει άκλαυτος. Γνωρίζει τόσα πολλά –είναι παλιά καραβάνα της πολιτικής- που αν ανοίξει το στόμα του θα κάνει εντελώς ίσιωμα το ήδη απαξιωμένο πολιτικό σύστημα.

Ετσι, λοιπόν, επέλεξε χτες το βοθροκάναλο του Κουρή για να στείλει το μήνυμα του με αποδέκτες όλη την ηγεσία του πολιτικού μας συστήματος αλλά και τους συναδέλφους του που συγκροτούν την Εξεταστική Επιτροπή για τα «μαύρα ταμεία» της Ζήμενς στα οποία παρουσιάζετε εμπλεκόμενος.

Ελάχιστα πράγματα δήλωσε – «το ένα τριακοστό αυτό που μπορώ να πω» όπως ισχυρίστηκε- αλλά έχει την αξία του να παρακολουθήσουμε απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από την συνέντευξη του:

«Σφόδρα πιθανολογείται, για να μην πω αποδεικνύετε ότι κατά την διάρκεια κατάθεσης συμβάσεως αλλά και τους πρώτους μήνες τους προκαταρκτικούς θα έλεγα που ήταν το πρώτο στάδιο για να καταλήξουμε στην σύμβαση έγιναν τέρατα και σημεία. … Εστειλα δε επιστολή στον κ. Σαμαρά με ημερομηνία 20 Μαϊου του 2010 στην οποία επεσήμαινα όλα αυτά τα πράγματα και του έλεγα στο τέλος: Κύριε πρόεδρε να προτείνει η Ν.Δ σύσταση ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων που εγώ θεωρώ ότι έχουν πάει πέντε φορές πάνω. Δεν έκανε απολύτως τίποτα ο κ. Σαμαράς. Ενώ όταν του πήγα την επιστολή με συνεχάρη διότι τους έδειξα κάτι που δεν είχαν κατά νου με στοιχεία, στην συνέχεια δεν έγινε απολύτως τίποτα. … Υποπτεύομαι κάποια πράγματα για την εξεταστική επιτροπή και θα ακουστούν όταν έρθει η ώραΘα καταγγείλω και τα δύο κόμματα ότι βρίσκονται σε συμπαιγνία και καλύπτουν τους καταχραστάς του δημοσίου χρήματος. Και οι γαλάζιοι και οι πράσινοι. ... Δεν θα δείτε ποτέ να ερευνηθεί επί της ουσίας ούτε το χρηματιστήριο ούτε το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων. Ποτέ δεν θα γίνει αυτό το πράγμα. Διότι πιστεύω ότι και από τα δύο κόμματα υπάρχουν άνθρωποι που είναι χωμένοι μέσα».


Πόσο πιο καθαρά να το πει ο πολιτικάντης; Κοιτάξτε να βγω λάδι, τους διεμήνυσε, γιατί διαφορετικά θα ανοίξω το στόμα μου και μαύρο φίδι που σας έφαγε …. Κάτι ανάλογο δεν είχε κάνει και ο Παυλίδης όταν τους κουνούσε επιδεκτικά το δάκτυλο μέσα στο κοινοβούλιο τους; Παλιά, δοκιμασμένη, αποτελεσματική τακτική.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger